Ποιοτικά προϊόντα για τους foodies της Θεσσαλονίκης

Foodies Facebook Twitter
0

Τanisiotika.gr

Οι γεύσεις της Ελλάδας έρχονται στο καθημερινό τραπέζι, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.

Από την κυπριακή σεφταλιά στις κροκέτες και από κει στις γεύσεις που χαρακτηρίζουν όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι με δυο λόγια η γευστική διαδρομή που βρίσκεται πίσω από την Tasteful Μαρίνος και τα Νησιώτικα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Γιάννη Μαρίνο που, φεύγοντας από την Κύπρο για τη Θεσσαλονίκη, πήρε μαζί του την αυθεντική συνταγή της σεφταλιάς και έφτασε να οραματιστεί έναν χώρο που αποτυπώνει ολόκληρη την ελληνική γευστική παράδοση. Το ταξίδι του δημιουργού συνεχίζουν τα παιδιά του, ο Αντώνης και η Χριστιάνα, που πήραν τα Νησιώτικα και τα ανέδειξαν σε ένα μοναδικό concept με άρωμα από τον τόπο μας.

Στο δικό τους εργαστήρι δημιουργούνται καθημερινά μια σειρά από γεύσεις με αυθεντικές συνταγές από τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο, φέρνοντας στο καθημερινό τραπέζι όλα όσα συνθέτουν την ελληνική παράδοση. Ανάμεσα στα best-selllers που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς είναι οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, η τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα, οι ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου και ο παραδοσιακός τοματοκεφτές Σαντορίνης που κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει με βόλτα σε αγαπημένα νησιά διακοπών, κάτι σαν γευστικό island hoping.

Foodies Facebook Twitter
Foodies Facebook Twitter

Εννοείται  πως η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή σεφταλιά, την αρχή όλου του πρότζεκτ, αλλά η εμπειρία που θα ζήσεις περνάει σίγουρα από τους νέους μεζέδες με παστουρμά και μπακαλιάρο. Στα must-try οι vegan συνταγές που συνδυάζουν την ελληνική  παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Εξάλλου, εδώ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει την τιμητική του και αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στην ποιότητα όλων των προϊόντων. Μια ποιότητα που κατακτά τις χώρες του εξωτερικού, αφού πλέον τα Νησιώτικα βρίσκονται σε διάφορα σημαντικά καταστήματα και αλυσίδες σε όλο τον κόσμο από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ντουμπάι, εκπροσωπώντας υπερήφανα τη γευστική μας κουλτούρα.

Δίπλα στα Νησιώτικα εξελίσσεται συνεχώς μία ακόμα οικογένεια προϊόντων. Οι προτάσεις Τόπος αποτελούνται από αλείμματα και παραδοσιακές σαλάτες, φτιαγμένα με βιολογική σόγια και οργανικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans, vegeterians αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και κερδίζουν το κοινό που απαιτεί κάτι εξαιρετικό για την καθημερινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Όλες οι προτάσεις Νησιώτικα και Τόπος προσφέρονται σε εξαιρετικές συσκευασίες, όπου το design και η υψηλή αισθητική καθρεφτίζουν τη μοναδική γεύση και την premium φιλοσοφία των γεύσεων. Αναζήτησέ τα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και online στα tanisiotika.gr.

Τanisiotika.gr, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 2310 715 744, Facebook: Τα Νησιώτικα, Instagram: tanisiotika

Το Τσοτύλι

Η γευστική χαρτογράφηση της Ελλάδας.

Foodies Facebook Twitter

Το Τσοτύλι είναι πολλά περισσότερα από ένα παντοπωλείο. Είναι ένα σημείο όπου προσφέρεται γενναιόδωρα ο πλούτος της ελληνικής γης. Με μια ιστορία 65 ετών στην κτηνοτροφία που ξεκινά στο Τσοτύλι Κοζάνης, η αγάπη για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα συνεχίζεται από την τρίτη γενιά στο Τσοτύλι της Θεσσαλονίκης, όπου χαρτογραφείται γευστικά η χώρα μας.   

Παραδοσιακά τυριά με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και όλη την επικράτεια, όπως κεφαλοτύρι, ξινοτύρι, μπάτζος, καθώς και διαφορετικές γραβιέρες από τη Νάξο, την Κρήτη, την Ήπειρο και αλλού, αλλαντικά από διαφορετικά μέρη και παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες συνταγές τους, γνήσια όσπρια Τσοτυλίου και Καστοριάς που φημίζονται για τη γεύση τους, αυθεντικό σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής, αυτά είναι απλώς μερικά από τα εκατοντάδες προϊόντα που θα βρεις στο Τσοτύλι δίπλα σε παραδοσιακά ζυμαρικά (πέτουρα, τραχανάδες και περέκ από γυναικείους συνεταιρισμούς της Κοζάνης και των Γρεβενών). Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου παραδοσιακές λουκανίτσες με πράσο και κομμάτια κρέας, αλλά και τις παραδοσιακές τσιγαρίδες που θα βρεις μόνο εδώ. Όσο για τη γλυκιά πλευρά της Ελλάδας, αυτή αποτυπώνεται στα μέλια από μικρούς παραγωγούς, στις χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα εποχής και στα διαφορετικά γλυκά του κουταλιού που μοσχοβολούν ελληνικό κάμπο. Εξάλλου, το Τσοτύλι συνεργάζεται με μικρές ελληνικές οικοτεχνίες, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που, πάνω απ’ όλα, προσφέρουν το μεράκι και την αυθεντική αγάπη τους σε κάθε προϊόν. Στο Τσοτύλι θα βρεις ό,τι έχει γεύση Ελλάδας, και μάλιστα με σταθερές τιμές για να μπορείς να απολαμβάνεις την παράδοσή μας ακόμα κι αν είσαι μακριά, παραγγέλνοντας στο www.tsotylipantopoleio.gr/shop/. Με περισσότερους από 600 κωδικούς online, η παράδοση μπορεί να σε βρει όπου κι αν είσαι.

Foodies Facebook Twitter

Μάρκου Μπότσαρη 129, Θεσσαλονίκη, 2315 528810,  Facebook: tsotyli, Instagram: tsotylipantopoleio

Stuffers

Αλλάζουν το περιεχόμενο της καθημερινής διατροφής.

Foodies Facebook Twitter

Το περιεχόμενο μετράει! Αυτό εννοεί το σλόγκαν της σειράς «The Stuffers» και αρκεί μια δοκιμή για να πειστείς για το πόσο δίκιο έχει. Αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν το street food και κυρίως τη σπιτική εκδοχή του, τα βαζάκια της Lagadas Farm θα γίνουν η απαραίτητη προσθήκη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή για να σου χαρίσουν μια σειρά από γευστικούς συνδυασμούς που επανασυστήνουν το homemade street food. 

Τα Stuffers είναι μια σειρά από προϊόντα που αναδεικνύουν μπέργκερ, χοτ-ντογκ, wraps, σάντουιτς, τοστ, τάκος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ή, ακόμα καλύτερα, να εμπνευστείς, ανοίγοντας απλώς ένα βαζάκι.

Bread & butter pickles με τη βραβευμένη πίκλα για μπέργκερ, φτιαγμένη με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, crispy & spicy carrots, που σημαίνει γλυκόξινα καρότα σε φέτες, ιδανικά για οποιοδήποτε σάντουιτς αλλά και για τη συνοδεία ποτού, γλυκόξινα κόκκινα κρεμμύδια red pickled onions, piccalilli sauce μουστάρδας που με την πικάντικη γεύση της συνοδεύει ρύζι, πατάτες και όλα τα πιάτα μπάρμπεκιου, kimchi style cabbage, η κορεάτικη εκδοχή του λάχανου τουρσί που απογειώνει όλα τα πιάτα, garlic & dill sauerkraut , δηλαδή ξινολάχανο με σκόρδο και άνηθο, ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι, ginger & carrot sauerkraut, ξινολάχανο με καρότο και ginger, εξαιρετικό σε σάντουιτς αλλά και ως σαλάτα, turmeric & ginger sauerkraut με ξινολάχανο, κουρκουμά και ginger για όλα τα σάντουιτς και τα πιάτα μπάρμπεκιου.

Οι γεύσεις των Stuffers είναι μοναδικές, αυθεντικές και προσφέρονται σε βαζάκια που από μόνα τους αποτελούν statement στο καθημερινό τραπέζι. Cause it’s the stuff that matters… Δεν συμφωνείς;

Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Θεσσαλονίκη: Το παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Μελίρρυτον, Εκλεκτοπωλείο ο Μίλτος / Αθήνα: Θανόπουλος, Η σέσουλα της Ν. Φιλαδέλφειας - Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Ergon Agora

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT