Πίνετε κι εσείς λάθος τον καφέ σας; - Αυτά τα τρία κόλπα ενισχύουν την παραγωγικότητα

Μάλλον πίνεις τον καφέ σου λάθος - Τρία κόλπα για να ενισχύσεις πραγματικά την παραγωγικότητά σου Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Ο καφές είναι μια σταθερή, σχεδόν «ιερή» για πολλούς συνήθεια του πρωινού, ώστε να υπάρχει απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας που ξεκινά με την πανδημία να έχει μάλλον ενισχύσει την εξάρτηση από την καφεΐνη σύμφωνα με έρευνα. 

Πρόσφατη μελέτη της Cinch Home Services σε πάνω από 1.000 καταναλωτές καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι το 34% των ερωτηθέντων έπινε περισσότερες κούπες του αγαπημένου τονωτικού ροφήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι τηλεργάζονται πίνουν περισσότερες κούπες καφέ (3,1 ανά ημέρα κατά μέσο όρο) σε σχέση με όσους συνεχίζουν να προσέρχονται στο γραφείο (2,5 ανά ημέρα κατά μέσο όρο). 

Παράλληλα, το 28% δήλωσε ότι ο καφές τον καθιστά πιο παραγωγικό στην εργασία του. Στο πλαίσιο αυτό, το CNBC έρχεται να παρουσιάσει ορισμένα κόλπα ώστε μέσω του καφεΐνης να αυξήσουμε περαιτέρω την ενέργειά μας και επομένως την παραγωγικότητα στη δουλειά. 

Μην πίνεις καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Η σκέψη ενός φρέσκου καφέ μπορεί να είναι το μόνο σας κίνητρο για να σηκωθείτε από το κρεβάτι κάποια πρωινά, αλλά η κατανάλωση καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα μπορεί να αμβλύνει τα φυσικά επίπεδα ενέργειας του σώματός σας.

«Οι άνθρωποι πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί με σχεδόν δουλικό, εθιστικό τρόπο», λέει ο ειδικός, Ντάνιελ Πινκ. «Όμως είναι πολύ καλύτερα να αφήσουμε την κορτιζόλη μας [της ορμόνης που δίνει σήμα στο σώμα σας να είναι ξύπνιο] να κορυφωθεί, φυσικά, και όταν αρχίσει να μειώνεται να της δώσουμε ώθηση με την καφεΐνη». Στο πλαίσιο αυτό, ο Πινκ επικαλέστηκε μελέτες που διαπίστωσαν ότι η καλύτερη ώρα για να πιεις το πρώτο σου φλιτζάνι καφέ είναι περίπου 60-90 λεπτά αφού ξυπνήσεις.

Επιλέξτε τα σωστά συστατικά

Οι κόκκοι του καφέ έχουν διαφορετικά επίπεδα καφεΐνης ανάλογα με τον τρόπο ψησίματός τους. Εάν αισθάνεστε νωθροί και αναζητάτε μια ισχυρή ενεργειακή ώθηση, ψάξτε για καφέ που έχει καβουρδιστεί ελαφρώς προτείνει ο ειδικός σε θέματα καφέ, Μάικ Μπαλντεράμα. «Όσο πιο πολύ ψήνεις τον καφέ, τόσο περισσότερη καφεΐνη καίγεται», εξηγεί.

Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε ποιοι καφέδες είναι της εποχής για να έχετε την καλύτερη γεύση και περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
Πάντως, το τέλειο φλιτζάνι καφέ, σύμφωνα με τον Μπαλντεράμα, εξαρτάται λιγότερο από τους κόκκους που χρησιμοποιείτε και περισσότερο από το νερό. «Πάνω από το 98% ενός φλιτζανιού καφέ είναι νερό. Οπότε αν έχεις κακό νερό, θα έχεις κακό καφέ», λέει.

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε αφού έχετε πιει καφέ

Ο καφές και ο μεσημεριανός ύπνος από μόνες τους είναι υπέροχες συνήθειες, αλλά ένας συνδυασμός των δύο μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεγιστοποίηση της ενέργειάς σας.

Μελέτες στην Αγγλία και την Ιαπωνία έδειξαν ότι εάν πίνετε καφέ αμέσως πριν ξαπλώσετε και κοιμηθείτε για 20 λεπτά ή λιγότερο, μπορείτε να εστιάσετε στη δουλειά καλύτερα από ό,τι αν είχατε έναν κανονικό υπνάκο ή απλώς ήπιατε καφέ.

Η επιστήμη πίσω από αυτή την τακτική είναι απλή: ο ύπνος μειώνει την ποσότητα της αδενοσίνης, της χημικής ουσίας που σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Η καφεΐνη βοηθά στον περιορισμό της αδενοσίνης στο σώμα μέσα σε περίπου 20 λεπτά. Με έναν γρήγορο υπνάκο, μειώνετε την ποσότητα αδενοσίνης στο σύστημά σας και έτσι η καφεϊνη μειώνει λιγότερη ποσότητα της εν λόγω ουσίας, καθιστώντας την έτσι πιο αποτελεσματική.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Τech & Science / Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Η NASA δημοσίευσε νέα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο αστεροειδής 2024 YR4 μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Τα επίπεδα χλωρίωσης του νερού στην ΕΕ ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τech & Science / Μελέτη: Η χλωρίωση του νερού στην ΕΕ πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Η χλωρίωση του νερού αύξησε δραματικά το προσδόκιμο ζωής στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις αρνητικές συνέπειες της διαδικασίας δεκαετίες αργότερα
LIFO NEWSROOM