7 αλλιώτικα μέρη για φαγητό & ποτό

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Το Kapaki έχει να σου προσφέρει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που παραμένει σταθερή αξία εδώ και δύο δεκαετίες. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Kapaki all day coffee bar

Η σταθερή εναλλακτική αξία στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Αν είσαι θαμώνας της πλατείας Αγίας Ειρήνης, τότε σίγουρα θα ξέρεις το Kapaki. Εκείνο που ίσως σου διαφεύγει είναι πως αυτό το εναλλακτικό στέκι βρίσκεται εδώ για μια εικοσαετία, πριν εξελιχθεί η περιοχή σε ένα από τα πιο hype σημεία του κέντρου, εκφράζοντας τη δική του άποψη γι’ αυτό που λέμε all-day spot αλλά και την οικολογική του συνείδηση, με τα φυτά να δημιουργούν μια αίσθηση όασης μέσα στο κέντρο. Όλα αυτά τα χρόνια η ατμόσφαιρα ανανεώνεται συνεχώς, παραμένοντας πάντα παρεΐστικη, με χαλαρή διάθεση, κατάλληλη ακόμα και για διάβασμα ή δουλειά – το παταράκι είναι ιδανικό σημείο να αράξεις με το λάπτοπ σου.

Ο κατάλογος έχει επιλογές για κάθε ώρα και διάθεση, ξεκινώντας από το πρωί με χορταστικές συνταγές brunch και καταλήγοντας σε βραδινά κοκτέιλ. Τα λαχταριστά pancake, μπριός και μπέιγκελ του πρωινού διαδέχονται οι δροσερές σαλάτες, τα μοναδικά μπέργκερ και baobuns, καθώς και η ξεχωριστή light pinsa που φτιάχνεται με ζυμάρι από ρυζάλευρο. Όλα τα υλικά είναι προσεγμένα και δίνουν μεγάλη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες, ενώ τα πιάτα εμπνέονται απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όσο για τα κοκτέιλ, η λίστα περιλαμβάνει signature μείξεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. To Hula Punch, το Gasper και το Kon Τiki είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα σε κρατήσουν στο Kapaki μέχρι αργά. Στον εσωτερικό χώρο με τη βιομηχανική αισθητική θα χαζέψεις τα νέα γκράφιτι που ετοιμάζονται αυτές τις μέρες, ενώ τα τραπεζάκια έξω θερμαίνονται επαρκώς, αν προτιμάς open air στιγμές. Το Kapaki έχει να σου προσφέρει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που παραμένει σταθερή αξία εδώ και δύο δεκαετίες. Κι αυτό, αν μη τι άλλο, σημαίνει πολλά!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, 210 3243096, Ιnstagram: kapaki.athens

Ρουμπαγιάτ

Μια εμπειρία από γευστικές εκπλήξεις που σε ταξιδεύει στα ρακάδικα της Κρήτης.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Ρουμπαγιάτ είναι ένα καινούργιο μεζεδοπωλείο-ρακάδικο στην Αργυρούπολη, το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ γούστο και μεράκι για να σου προσφέρει ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι στη μεσογειακή κουζίνα, καθώς και μια νέα, μοναδική εμπειρία διασκέδασης. Πρόκειται για έναν χώρο με ανατολίτικο στυλ και πολύ γούστο! Το σημείο όπου βρίσκεται, ο ιδιαίτερος χώρος καθώς και η υπέροχη αυλή με το παραδοσιακό πηγάδι είναι τα πρώτα που προσέχεις και σε κάνουν να νιώθεις ότι είναι must visit προορισμός!

Το μενού έχει αρχή, μέση και τέλος και απαρτίζεται από γευστικές αλοιφές, φρέσκες σαλάτες, εκπληκτικά ορεκτικά και νόστιμα πιάτα, επιλεγμένα είτε από τη στεριά είτε από τη θάλασσα. Μια γευστική διαδρομή που ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά γλυκά ημέρας. Τα Σαββατοκύριακα θα βρεις πιάτα ημέρας και πεντανόστιμα μαμάδιστικα μαγειρευτά, καθώς και γλυκά ταψιού!

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όσο για τα ποτά, η γκάμα είναι μεγάλη! Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από πολλά μονοποικιλιακά τσίπουρα, ούζα, παγωμένες μπίρες, κρητική ρακή, ρακόμελο, οινόμελο και εκλεκτά κρασιά!

Η μουσική του Ρουμπαγιάτ κινείται σε εντέχνους ρυθμούς, ελαφρολαϊκές επιλογές, ρεμπέτικους και, φυσικά, κρητικούς ήχους! Οι μοναδικές live βραδιές το έχουν καθιερώσει ήδη ως έναν υπέροχο προορισμό για διασκέδαση, είτε για τις καθημερινές είτε για Σαββατοκύριακα! Το έμπειρο προσωπικό θα σε υποδεχτεί στον χώρο με χαμόγελο και θα σε βοηθήσει στις επιλογές του φαγητού και του ποτού, και όχι μόνο! Εν όψει των γιορτών, η ομάδα του Ρουμπαγιάτ ετοιμάζει ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι σε συνδυασμό με εκπληκτικές μουσικές, για να απογειώσει τη διασκέδασή σου. Μια μοναδική εμπειρία σε έναν νέο χώρο που θα γίνει το στέκι σου!

Mαρίνου Γερουλάνου 115, 210 9620969, Αργυρούπολη, Facebook: Ρουμπαγιάτ

Μπαραλλού

Εναλλακτική διασκέδαση, ανεβαστικές μουσικές, ξεχωριστό design και φιλική εξυπηρέτηση σε ένα στέκι.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Μπαραλλού, το πρώτο εναλλακτικό στέκι της Αργυρούπολης και ένα απ’ τα καλύτερα των νοτίων προαστίων, έρχεται και φέτος ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο για να σου χαρίσει χαλαρά πρωινά και αξέχαστες βραδιές διασκέδασης! Όλα ξεκινούν από την πρώτη ματιά, αφού, μπαίνοντας, παρατηρείς ότι ο χώρος είναι γεμάτος ξεχωριστές γωνίες, καθεμιά με τον δικό της χαρακτήρα, ωστόσο καταφέρνουν να εναρμονιστούν απόλυτα με το σύνολο του μαγαζιού, δημιουργώντας ένα στέκι με άποψη που σε ωθεί να γίνεις θαμώνας!

Από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό ποτό, οι στιγμές στο Μπαραλλού είναι γεμάτες χαμόγελα, άψογη εξυπηρέτηση και πολλή μουσική! Στον ανανεωμένο κατάλογό του θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα κοκτέιλ που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου, μια τεράστια κάβα ποτών καθώς και 10 taps από μοναδικές μπίρες που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς beer lovers!

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στο μενού θα βρεις νόστιμα πιάτα, ποικιλίες και σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις! Όσο για τη μουσική, τα decks του μαγαζιού υποδέχονται καθημερινά διαφορετικούς DJs που κινούνται ανάμεσα σε φάνκι, σόουλ και ηλεκτρονικούς ήχους! Σε αυτό έρχονται να προστεθούν υπέροχες βραδιές βινυλίου καθώς και τα μοναδικά live που ολοκληρώνουν το μουσικό παζλ και απογειώνουν τη διασκέδαση! Η ομάδα του Μπαραλλού έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων αναζητούν την αυθεντική διασκέδαση! Γιατί εδώ νιώθεις πως όλες οι ώρες και οι εποχές έχουν το δικό τους εναλλακτικό στέκι!

Μαρίνου Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, 211 2137370, Facebook: Μπαραλλού

Καφφενείον ο Πέλοπς

Γράφει τη δική του ιστορία στην εναλλακτική απόλαυση.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ο Πέλοπς είναι ίσως η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό αυθόρμητα όταν πέφτει στην παρέα το ερώτημα «πού να πάμε να αράξουμε;». Το σύγχρονο καφενείο της οδού Χελντράιχ θα σε καλοδεχτεί κάθε φορά σε μια ατμόσφαιρα τόσο ζεστή που δύσκολα θα το πάρεις απόφαση να σηκωθείς. Οι μεζέδες και τα ποτάκια παίζουν, φυσικά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού οι γεύσεις συνδυάζονται με την οικειότητα και οι στιγμές κυλούν χωρίς να τις καταλαβαίνεις. Συνταγές χειροποίητες με ολόφρεσκα υλικά που εμπνέονται από την ελληνική παράδοση και δημιουργούν προτάσεις πεντανόστιμες συνοδεύουν το τσίπουρο ή το κρασάκι, το ούζο ή τις μπιρίτσες.

Εδώ, η μέρα ξεκινάει νωρίς με καφέ Ipanema και brunch με επιλογές από pancakes μέχρι τρομερές στραπατσάδες. Το βράδυ, τα ποτάκια και τα κοκτέιλ που φτιάχνονται από ελληνικά αποστάγματα, άκρως απολαυστικά και ιδιαίτερα, βρίσκουν τη δική τους θέση στα τραπέζια του Πέλοπα. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να πιεις, υπάρχουν τα κατάλληλα πιατάκια που θα μπουν στη μέση για να το συνοδεύσουν αλλά και μαγειρευτά που μοσχομυρίζουν παράδοση.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter

Στην περίπτωση αυτή ετοιμάσου να γευτείς από κλασική φασολάδα μέχρι γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην πιο νόστιμη εκδοχή τους. Άλλωστε, στον Πέλοπα ξέρεις πως ό,τι κι αν επιθυμείς, θα το βρεις, και μάλιστα θα συνοδεύεται από το πλατύ χαμόγελο των ανθρώπων του, που κάνει όλη τη διαφορά όταν μιλάμε για αυθεντική φιλοξενία.

Φέτος θα απολαύσεις και τον εξωτερικό χώρο, που σαν μια μικρή πλατεΐτσα σε περιμένει ολόφωτος (ο τοίχος έξω έχει γεμίσει με φώτα), με τραπεζάκια και ομπρέλες για κάθε ηλιόλουστη μέρα ή γλυκιά νύχτα. Αυθεντικό, ζεστό και εναλλακτικό, το Καφφενείον ο Πέλοπς γράφει τη δική του ιστορία κάθε φορά που θέλεις να περάσεις καλά. 

Χελντράιχ 7, Νέος Κόσμος, 211 1157077, Facebook: Καφφενείον «Ο Πέλοπς», Instagram: kaffeneion.pelops

Αγνάντεμα

Σερβίρει την αύρα της θάλασσας στα βόρεια της Αθήνας.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter

Λένε ότι το ψάρι δεν ζει έξω από το νερό – όντως. Αλλά η θαλασσινή αύρα μπορεί να σε παρασύρει ακόμα κι αν βρίσκεσαι μακριά από την ακρογιαλιά. Το Αγνάντεμα στον Χολαργό είναι ένα ουζερί-ψαρομεζεδοπωλείο που φέρνει την αλμύρα της θάλασσας στα βόρεια της Αθήνας και προσφέρει σε κάθε πιάτο γεύσεις από τους θησαυρούς του βυθού.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν στο μενού και είναι πάντα ολόφρεσκα. Κι ακριβώς επειδή η γεύση τους βασίζεται στην ποιότητα, το μαγείρεμα είναι αριστοτεχνικό για να αναδεικνύει όσο γίνεται την ντελικάτη νοστιμιά τους. Εκτός από τις επιλογές που κάθε τόσο βγάζουν τα δίχτυα του ψαρά, στο Αγνάντεμα θα βρεις φανταστικά ορεκτικά και μεζεδάκια για να συνοδεύσεις το ουζάκι, το τσίπουρο ή το κρασάκι σου.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τους χταποδοκεφτέδες αλλά και τη γαριδομακαρονάδα –θα σε κάνει να θέλεις συνεχώς να επιστρέφεις για τη γεύση της–, ενώ τις χειμωνιάτικες μέρες η ζεστή μπουγιαμπέσα είναι η απόλυτη απόλαυση που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η ατμόσφαιρα στο Αγνάντεμα, παραδοσιακή και αυθεντικά ελληνική, διακοσμείται από ζωγραφιές και θαλασσινές λεπτομέρειες και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και ζεστά. Εξάλλου, εδώ η υπόθεση είναι οικογενειακή κι αυτό φαίνεται στο χαμόγελο των ανθρώπων που με μεγάλη αγάπη και φροντίδα δημιουργούν γευστικές στιγμές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις μεσημέρι ή βράδυ σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον.

Στο Αγνάντεμα το μεράκι της ελληνικής φιλοξενίας είναι αυτό που σε κερδίζει αμέσως και σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί και γεύεσαι ό,τι καλύτερο έχει να σου προσφέρει ο τόπος. Άλλωστε, οι γεύσεις στο Αγνάντεμα είναι βασισμένες στην ελληνική και μεσογειακή παράδοση, τιμώντας την καθημερινή γαστρονομία που σου προσφέρει η φύση της χώρας μας. 

Φανερωμένης 4, 210 6522494, Facebook: Agnantema, Instagram: agnantema

Τουκάν μεζεδοκαφενείο

Απολαυστικές γεύσεις σε μια χρωματιστή ατμόσφαιρα. 

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Είναι γνωστό ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να φανταστούν έναν καλύτερο κόσμο μέσα στον οποίο όλοι, και κυρίως εμείς οι μεγάλοι, μπορούμε να ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι. Όταν, λοιπόν, αναλαμβάνουν οι μικρές σου κόρες να δώσουν όνομα σε ένα νέο στέκι, τότε είναι σίγουρο ότι αυτό θα γεμίσει από χρώματα.

Το Toucan είναι ο νέος εναλλακτικός χώρος των Ηλία Καλόγηρου και Γιώργου Χατζηλία που, μετά τον Κροκόδειλο και το Σουρικάτα, φέρνει στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας τη φιλοσοφία του all-day μεζεδοκαφενείου όπου κάθε στιγμή μπορείς να απολαύσεις ό,τι ακριβώς επιθυμείς με την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Φιλιππόπουλου. Το πρωί, ο καφές ή το αρωματικό τσάι μπορούν να συνοδευτούν με μια νόστιμη τοστάδα, μια ιδιαίτερη συνταγή scrambled eggs ή ένα pancake σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή. Από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ οι μεζέδες παίρνουν τη σκυτάλη για να συνοδεύσουν το κρασάκι ή τα αποστάγματα, με προτάσεις που θυμίζουν σαφώς ελληνική παράδοση, αλλά πειράζονται ελαφρώς για να εκφράσουν μια μοντέρνα μαγειρική διάθεση.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα υλικά, ολόφρεσκα και εποχικά, συνδυάζονται με προϊόντα που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας και δημιουργούν συνταγές που σε ενθουσιάζουν όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με την τιμή τους, αφού τα πιάτα κυμαίνονται από 5 έως 8,50 ευρώ. Στα must try, τα μανιτάρια που σβήνονται με οινόμελο και συνοδεύονται από σάλτσα με ροκφόρ και λάδι τρούφας.

Εκπληκτικά και τα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα υλικά, ενώ περίφημο είναι το συκώτι από μοσχάρι γάλακτος που συνοδεύεται από χειροποίητη κοπανιστή τυροκαυτερή. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις στο Τουκάν, το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις την τιμιότητα της ποιότητας και της τιμής, που σημαίνει ότι η αυθεντική απόλαυση είναι ανοιχτή σε όλους και πιο χρωματιστή από ποτέ!

Γεννηματά 31, Άνω Γλυφάδα, 210 9617852, Facebook: Τουκάν, Instagram: toukan_mezedokafeneio

Κροκόδειλος και Σουρικάτα

Δύο εναλλακτικά στέκια που γράφουν τη δική τους ιστορία γεύσης.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter

O Κροκόδειλος έκανε την αρχή και η Σουρικάτα ακολούθησε τα ίδια βήματα, προσφέροντας τη φιλοσοφία του εναλλακτικού χώρου όπου οι μεζέδες συνοδεύουν το ποτό και οι στιγμές γίνονται αυθεντική απόλαυση. Τα δυο στέκια που δημιούργησε ο Ηλίας Καλογήρος προτείνουν μια σειρά από γευστικές προτάσεις που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Φιλιππόπουλος και γίνονται must visit προορισμός κάθε φορά που απλώς θέλεις να νιώσεις άνετα πίνοντας ένα κρασάκι, ένα τσίπουρο ή μια μπιρίτσα, με τις γεύσεις να σε συνοδεύουν.

7 «αλλιώτικα» μέρη για φαγητό & ποτό Facebook Twitter

Κι όταν λέμε γεύσεις, εννοούμε λαχταριστά πιάτα με αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, παρουσιάζοντας πάντα κάτι καινούργιο. Κάθε τόσο θα πετύχεις θεματικές βραδιές αφιερωμένες στις κουζίνες του κόσμου που σε παρασύρουν σε ένα γευστικό ταξίδι μακριά από την ελληνική παράδοση.

Κροκόδειλος: Πλούτωνος 40, Δάφνη, 210 9714300, Facebook: Κροκόδειλος, Instagram: krokodeilas

Σουρικάτα: Ελευθερίου Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 210 9841820, Facebook: Σουρικάτα, Instagram: sourikata_mezedokafeneio

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ