«Άκρως απελπιστική κατάσταση»

Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο δώρο, το ρωμαϊκό λυχνάρι απεικονίζει τη φτερωτή Νίκη με ασπίδα που γράφει Annu(m) Nov(u)m Fau(s)tum Felice(m) (Aίσιον και ευτυχές το νέον έτος), Ashmolean Museum Oxford.
0

«ΑΚΡΩΣ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, αναρωτιόμουν «Μέχρι πού θα φτάσει η συρρίκνωση της καραντίνας; [...] Διότι, αν επαληθευτούν τα εφιαλτικά σενάρια, η οριακή λύση θα είναι να συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητες τους όσοι βρεθούν θετικοί. Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Το Κεμπέκ ανήγγειλε ότι θα εφαρμοστεί σε περιορισμένη κλίμακα στους υγειονομικούς».

Το βράδυ της επομένης, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία αποφάσισε το ίδιο με το Κεμπέκ, λόγω της «άκρως απελπιστικής κατάστασης», όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας. Οι νοσηλείες μεν αυξάνονται, αλλά ακόμη δεν υπάρχει έλλειψη κρεβατιών: προσωπικό λείπει. Κοντολογίς, ο ορισμός του «κρεβατιού» δίχως το αναγκαίο προσωπικό είναι κενός περιεχομένου.

Όσο κι αν επιχειρείται να αιτιολογηθεί επιστημονικά, το μέτρο είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο. Ειδικοί επιστήμονες διαφωνούν ακόμη και με την οδηγία των CDC στις ΗΠΑ για πενθήμερη απομόνωση (η Ταϊβάν την απέρριψε επισήμως), όπως και ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το επταήμερο.

Εν πάση περιπτώσει, τα αρνητικά μηνύματα πληθαίνουν. Η έλλειψη προσωπικού οδήγησε το πρωτοχρονιάτικο διήμερο στην ακύρωση τουλάχιστον 2.600 πτήσεων στις ΗΠΑ, και σχεδόν 4.600 παγκοσμίως, ενώ από τις 24 Δεκεμβρίου ακυρώθηκαν συνολικά 12.000 πτήσεις στις ΗΠΑ. Είναι αξιοσημείωτο ότι προσωπικό αρνήθηκε να εργαστεί παρά τα σημαντικά χρηματικά κίνητρα που αεροπορικές εταιρείες πρόσφεραν για υπερωριακή εργασία.

Ο Άντονι Φάουτσι είπε στο CNN, χθες Κυριακή, ότι ένας αριθμός πανεπιστημίων και σχολείων θα αρχίσουν το 2022 με τηλεκπαίδευση και ότι στη Νέα Υόρκη πολλές γραμμές του μετρό ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης προσωπικού, και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αναφορές από πυροσβεστικές και αστυνομικές υπηρεσίες ότι ενίοτε 30% του προσωπικού ασθενεί». Σημειωτέον, πρόβλεψε ότι μάλλον θα αναθεωρηθεί η απόφαση των CDC να διακόπτεται η απομόνωση μολυσμένου δίχως την υποχρέωση αρνητικού τεστ.

Εξάλλου, προκειμένου να σχεδιαστούν τα μέτρα μετά τις γιορτές στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν σχέδια αντιμετώπισης για τρία σενάρια με 10%, 20% και 25% απουσίες από τη δουλειά.

Οι απουσίες από τη δουλειά θα (πρέπει να) είναι μια από τις πιο βασικές παραμέτρους των αποφάσεων για την περίοδο μετά τις γιορτές, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Χαλάρωση μέτρων για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι των μολύνσεων ενισχύει τις μολύνσεις. Φαύλος κύκλος, άρα διόλου εύκολες αποφάσεις.

Πηγή: AP, CNN, The Guardian

• • •

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε τηλεφωνικά, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η γραπτή ανακοίνωση της εκπροσώπου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, αναφέρει μεταξύ άλλων: «[Ο πρόεδρος] προέτρεψε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία. Κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και συνεργάτες τους θα απαντήσουν αποφασιστικά, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία».

Αν αυτό το μήνυμα ήταν τόσο καθαρό στη συνομιλία τους όσο στη γραπτή ανακοίνωση, ο Πούτιν πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν επιχειρήσει εισβολή στην Ουκρανία.

Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Ο Τζο Μπάιντεν στην πρόσφατη τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Φωτ.: Adam Schultz/The White House.

• • •

ΔΥΟ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ (;) ΣΤΗ ΣΙΑΝ

Το αυστηρό λοκντάουν των 13 εκατομμυρίων κατοίκων της κινεζικής πόλης Σιάν εισέρχεται στην ενδέκατη μέρα.

Μολονότι τα κρούσματα που αναφέρονται, περί τα 1.000, είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με άλλων χωρών, επεβλήθη σκληρό λοκντάουν, βάσει της πάγιας πολιτικής των Κινέζων να αντιμετωπίζουν κάθε έξαρση της πανδημίας στην έναρξή της. Κρούσματα της Όμικρον δεν έχουν αναφερθεί.

Ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για αιμορραγικό πυρετό, «φυσική επιδημική λοίμωξη υψηλής θνητότητας», παράλληλα με κρούσματα Covid. Η κινέζικη κρατική εφημερίδα Global Times επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρουσμάτων αιμορραγικού πυρετού και τη νοσηλεία ασθενών σε νοσοκομεία.

Στη χώρα που δεν ανέφερε κανέναν θάνατο λόγω της Covid-19 από τον Ιανουάριο του 2021, η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης είναι έκδηλη, και δεν αφορά μόνον τις δύο επιδημίες.

Φαίνεται ότι υπήρξαν, επίσης, προβλήματα στα νοικοκυριά, εξαιτίας της αδυναμίας τους να προμηθευτούν τρόφιμα.

Κινέζοι αξιωματούχοι, πάντως, διαβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες. Προκαθορισμένα είδη και ποσότητες τροφίμων από τις αρχές παραδίδονται κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαγορεύτηκε η έξοδος από τις κατοικίες για ατομικές προμήθειες. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί διαμαρτυρίες, διότι αφενός καθυστερούν οι παραδόσεις και αφετέρου αυξήθηκαν οι τιμές τους.

Χθες, εκπρόσωπος του κινέζικου Οργανισμού Ελέγχου Λοιμώξεων δήλωσε ότι άρχισαν να βλέπουν «κάποιες θετικές αλλαγές» όσον αφορά τα κρούσματα.

Πηγή: AFP, BBC, Reuters, Global Times  

Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Το αυστηρό λοκντάουν των 13 εκατομμυρίων κατοίκων της κινεζικής πόλης Σιάν φαίνεται πως δημιούργησε προβλήματα στην τροφοδοσία των νοικοκυριών με τρόφιμα.

• • •

Η «ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ» ΤΟΥ ΟΥΕΛΜΠΕΚ

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ, «anéantir» («εκμηδένιση», όλα μικρά), τρία χρόνια μετά τη Σεροτονίνη.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 300.000 αντίτυπα από τον εκδοτικό οίκο Flammarion, ο οποίος απέστειλε ένα αντίτυπο της πολύ προσεγμένης έκδοσης σε δημοσιογράφους.

Αναπόφευκτο, επίσης, για μυθιστόρημα του πιο διάσημου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα: Ο εκδοτικός οίκος αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά εναντίον τριών ιστοσελίδων που διέθεταν παράνομα αντίγραφα του βιβλίου.

aneantir
Το νέο μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ, «anéantir» («εκμηδένιση», όλα μικρά), κυκλοφορεί στις 7 Ιανουαρίου στη Γαλλία.

Δεδομένου ότι δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου, βασίζομαι σε παρουσιάσεις των δημοσιογράφων. Το βιβλίο ξεκινά ως πολιτικό θρίλερ του κεντρικού ήρωα, Πωλ Ρεζόν, που το 2027 ρίχνεται στη μάχη των προεδρικών εκλογών υποστηρίζοντας τον υποψήφιο της πλειοψηφίας. «Ο Πωλ έχει πέντε έγνοιες στη ζωή του: τη γυναίκα του, τον πατέρα του [πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών], τον υπουργό του, την εύρεση των τρομοκρατών και την υγεία του. Κανένας από αυτούς του παράγοντες δεν λειτουργεί κανονικά, και καθένας θα μπορούσε να είναι το αφηγηματικό νήμα» (Μαρέν δε Βιρύ).

Όσοι πιστεύουν ότι οι δυτικές κοινωνίες παρακμάζουν και οδηγούνται προς την ανυπαρξία, θα βρεθούν σε οικείο διανοητικό περιβάλλον: «Ο Μισέλ Ουελμπέκ περιγράφει έναν κόσμο σε παρακμή, απελπισμένο, ζοφερό και μελαγχολικό, στον οποίο ωστόσο ξεπροβάλλουν στιγμές χάριτος, ευτυχίας, εδώ και κει, στις τροχιές των προσώπων του, πιο συχνά στα χαρακτηριστικά της αγάπης» (Λοράνς Ουό).

Τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, το βιβλίο προκαλεί ήδη διαμάχες που σίγουρα θα ενταθούν όταν κυκλοφορήσει, διότι, μεταξύ πολλών άλλων, «γρατζουνάει» τον Εμ. Μακρόν και συγκρίνει τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ με τον πριν 60 χρόνια ιστορικό ηγέτη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ζωρζ Μαρσέ.

Πηγή: Franceinfo: Culture, Revue des deux Mondes, Le Parisien

• • •

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΙΝ ΒΑΪΣ

Όλες τις εικόνες που παίρνω είναι εντελώς στιγμιαίες. Αυτό που μου αρέσει είναι να παίρνω μια στιγμιαία εικόνα. Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άνθρωποι. Μου αρέσει το κλικ, κλικ, κλικ. Ποτέ δεν περιμένω.

— Σαμπίν Βάις (23 Ιουλίου 1924 – 28 Δεκεμβρίου 2021)

Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Η Ελλάδα της Σαμπίν Βάις, 1958
Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Η Ελλάδα της Σαμπίν Βάις, 1958
Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Η Ελλάδα της Σαμπίν Βάις, 1958
Καλή χρονιά σε όλους! Facebook Twitter
Η Μαρία Κάλλας της Σαμπίν Βάις, 1963 και 1965.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σε έναν πλούσιο σε πληροφορίες κόσμο, ο πλούτος των πληροφοριών σημαίνει ανεπάρκεια κάποιου άλλου: σπανιότητα τού ό,τι αυτές οι πληροφορίες καταναλώνουν. Αυτό που οι πληροφορίες καταναλώνουν είναι μάλλον προφανές: καταναλώνουν την προσοχή των αποδεκτών τους. Συνεπώς, ο πλούτος των πληροφοριών δημιουργεί ένδεια της προσοχής και απαίτηση να κατανεμηθεί αυτή η προσοχή αποτελεσματικά ανάμεσα στην υπερπροσφορά των πηγών των πληροφοριών που την καταναλώνουν.

— Χέρμπερτ Αλεξάντερ Σάιμον

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πίσω ράφι/ Μισέλ Ουελμπέκ «Ο χάρτης και η επικράτεια»

Το πίσω ράφι / Μισέλ Ουελμπέκ: «Ο χάρτης και η επικράτεια»

Το φθινόπωρο του 2010, χάρη στον «Χάρτη και την επικράτεια», ένα ακόμα «υλιστικό παραμύθι τρόμου» αλλά δίχως ούτε μία σκηνή σεξ, ο Μισέλ Ουελμπέκ απέσπασε το σημαντικότερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ