Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Καφές, brunch, φαγητό και ποτό σε 8 αγαπημένους all day χώρους

0

Noah

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να χορεύει σε happy vibes; Μπορεί!

Το Noah έκλεισε 3 χρόνια. Και τι ωραία χρόνια! Γεμάτα χαρούμενες φάτσες, γαστρονομικές εκπλήξεις και ανεβασμένα vibes, από εκείνα που ο Βασίλης Στεφανάκης και η ομάδα του ξέρουν πολύ καλά να δημιουργούν. Στο Noah θα πας από το πρωί για breakfast και brunch, μέχρι το βράδυ για dinner και δροσιστικά κοκτέιλ. Οι σεφ Ηλέκτρα Ρήγκου και Ελένη Σαράντη αναλαμβάνουν να σε μαγέψουν με τρία διαφορετικά μενού, ένα για κάθε στιγμή της ημέρας.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Στην κάρτα του πρωινού, τα Muhammara eggs με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξινή κρέμα είναι μια πεντανόστιμη πρόταση και το Cinnamon roll με κάρδαμο και κρέμα τυριού, ένα από τα καλύτερα που έχεις φάει. Κάθε μεσημέρι το Noah σε καλεί να πάρεις μια ανάσα από την πίεση («Take a moment to breathe», όπως γράφει το μεσημεριανό μενού). Το Tikka Masala Burger με κοτόπουλο ταντούρι, χαρίσα, κρέμα τυριού και μάνγκο ή το Pesto Noodle Bowl με γαρίδες ταντούρι, πέστο, φιστίκι και τσίλι είναι στις must try επιλογές για ένα ελαφρύ γεύμα.

Όσο για τη βραδινή εκδοχή της κουζίνας, εδώ η έμπνευση απογειώνεται με πιάτα όπως το Black Tagliolini (αυγοτάραχο, αχινός, βούτυρο αντζούγιας) ή το Rib Eye με μπαμπαγκανούς και yakiniku. Γεύσεις που σε ταξιδεύουν σε άγνωστα μονοπάτια της γαστρονομίας και συνοδεύονται από τις οινικές ετικέτες που έχει επιλέξει ο Νίκος Λουκάκης.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Η wine list χωρίζεται ανάλογα με την ποικιλία των κρασιών, δημιουργώντας κι αυτή έναν ιδιαίτερο τρόπο ξενάγησης στον κόσμο του κρασιού. Το ίδιο δημιουργικές είναι και οι μείξεις του Βασίλη Νικήτα που φέτος είναι πιο καλοκαιρινές από ποτέ, συνδυάζοντας αρώματα Ελλάδας, Ασίας και Βόρειας Αμερικής. Στο Noah κάθε μέρα θα πετύχεις κι ένα διαφορετικό μουσικό event, γιατί μόνο έτσι ολοκληρώνεται ο στόχος του· να σε κάνει να περνάς καλά!
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, 210 7233419, www.noahlife.gr, Instagram: noah.athens

Diego

Βρήκαμε την αληθινή χαρά μέσα από γεύσεις της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Το Θησείο, εκεί ακριβώς όπου ξεκινάει η πανέμορφη Αδριανού, μετατρέπεται σε πολύχρωμη γειτονιά που νομίζεις ότι κινείται μέρα-νύχτα σε ρυθμούς που παίζουν με πνευστά και τύμπανα μουσικοί του δρόμου. Και μπορεί αυτή η εικόνα να είναι μια οφθαλμαπάτη, αλλά εκείνο που είναι άκρως αληθινό, ζωντανό και πολύχρωμο είναι το Diego, το νέο food spot που ήρθε για να φέρει στο κέντρο της Αθήνας την πληθωρική κουλτούρα του Βιετνάμ και του Περού. Με ένα concept που κινείται ανάμεσα σε ομπρέλες παραλίας, πλαστικά σκαμπό και βελούδινους καναπέδες, η γευστική πρόταση του Diego είναι γεμάτη από εντάσεις και χρώματα.

Η σεφ Ελένη Σαράντη δημιουργεί ένα μενού που εκφράζει με το δικό του μοναδικό τρόπο την έννοια του fine street food. Σεβίτσε με χτένια, πίκλες από κόκκινο κρεμμύδι και βατόμουρο, ταρτάρ με στρείδι, μάνγκο και φρούτα του πάθους και φανταστικά dumplings με μοσχάρι, καρότο και χειροποίητο κίμτσι είναι κάποιες από τις γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε μια γαστρονομία που προκαλεί χαρά! Πόσο καιρό έχεις να το νιώσεις αυτό;

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Στο Diego η χαρά κρατά όλη μέρα και όλη νύχτα, αφού μόλις πέσει ο ήλιος ο εσωτερικός κήπος μετατρέπεται σε μπαρ για να απολαύσεις τα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Νικήτας. Εξωτικά στοιχεία, έντονες γεύσεις και δροσιστικοί συνδυασμοί φρέσκων φρούτων πρωταγωνιστούν στις μείξεις που, σημειωτέον, μπορείς να απολαύσεις από νωρίς συνοδεύοντας τα πιάτα του μενού.

Μη χάσεις τις Κυριακές στην Αδριανού 1, οπότε η κουζίνα μετατρέπεται σε cevicheria με φανταστικά πιάτα που συνοδεύονται από τα φυσικά κρασιά της wine list ή κάποιο κοκτέιλ. Η αυθόρμητη διάθεση από τις γειτονιές της Μπανγκόκ είναι μια εμπειρία που ζεις καθημερινά στο Diego.
Αδριανού 1, 210 3239353, www.diegoath.gr, Instagram: diego.athens

Lit Athens

Κάπως έτσι ονειρευόμαστε την Αθήνα.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Αλεξάνδρα Μήτσιου

Πώς θα σου φαινόταν αν με έναν τρόπο μαγικό η Αθήνα γινόταν ξαφνικά ένας απέραντος χώρος διασκέδασης; Με γωνιές όπου κάποιοι απολαμβάνουν το γεύμα τους, σε ένα άλλο σημείο κάποιοι χορεύουν πίνοντας κοκτέιλ και λίγο πιο πέρα άλλοι ξεκουράζονται; Πρόσθεσε σε αυτή την ουτοπική εικόνα μια γερή δόση από design, σύγχρονη γαστρονομία και πολλά χρώματα κι έχεις μια ιδέα από το Lit, το νέο concept που ήρθε στο Θησείο για να φέρει μαζί του ακτίνες φωτός στο κέντρο της πόλης. Το Studio Μateriality έχει σχεδιάσει έναν πολυεπίπεδο χώρο όπου χωράνε όλοι και όλα. Κυρίως, όμως, χωράει η εξαιρετική άποψη για τη γεύση.

Πρόκειται για το project 4 φίλων (του Μάνου, του Αναστάση, του Γιώργου και του Νίκου) που ξεκίνησαν από ένα bar στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποσχέθηκαν πως κάποια μέρα θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

Εδώ υπάρχει ένα απαραβίαστο τρίπτυχο, ένα μανιφέστο που λέει πως ό,τι σερβίρεται «είτε το φτιάχνουμε μόνοι μας, είτε είναι οργανικό/βιολογικό, είτε premium ποιότητας». Εννοείται ότι η all day ταυτότητα του Lit περιλαμβάνει ένα μενού που ξεκινά με φανταστικό brunch και healthy επιλογές που θυμίζουν μαμαδίστικη κουζίνα.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Αλεξάνδρα Μήτσιου
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Αλεξάνδρα Μήτσιου

Ανάμεσα στις προτάσεις με αβγά, μόνο βιολογικά, θα βρεις τα ποσέ με κρέμα γραβιέρας και σπανάκι αλλά και παραδοσιακό καγιανά, ενώ πρέπει να δοκιμάσεις τις δυο ομελέτες με κολοκυθάκι και μορταδέλα που είναι απλώς θεϊκές! Ξεχωριστό το πλατό με χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης που σερβίρεται σε αλμυρή εκδοχή με ελληνικά τυριά και αλλαντικά ή σε γλυκιά με χειροποίητες μαρμελάδες.

Στο lunch menu με γεύσεις των ’80s και ’90s θα βρεις τα εκπληκτικά παπουτσάκια με ταρτάρ μοσχαριού, ψητή μελιτζάνα, κρέμα μελιτζάνας και καπνιστή μπεσαμέλ. Στο Lit Lab του επάνω ορόφου γίνονται συνεχώς πειραματισμοί για την cocktail list που είναι εξίσου ιδιαίτερη με παραλλαγές σε κλασικές μείξεις και signature προτάσεις. Κοκτέιλ, γεύσεις, φιλοξενία και αυθεντική διασκέδαση συνδέονται σε αυτόν τον χώρο που εκφράζει την πιο ιδανική εκδοχή της Αθήνας.
Θησείου 15, 6981 387375, Facebook: Lit Athens, Instagram: lit.athens

Spitaki café bistro

Νόστιμες γεύσεις όλη μέρα στα στενά της Νέας Ιωνίας.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Το Spitaki café bistro είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές στα σοκάκια της Νέας Ιωνίας που σε καλεί να το ανακαλύψεις κάθε φορά που αναζητάς αυτό το κάτι διαφορετικό ανάμεσα στα στέκια της Αθήνας. Ειδικά τώρα, που η ζέστη του καλοκαιριού σε παρασύρει και θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς εκτός σπιτιού, αυτό το café bistro είναι must για να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου με τη συνοδεία ενός γευστικού brunch.

Αυγόφετες με κατίκι Δομοκού, χωριάτικο λουκάνικο, ρόκα και καραμελωμένο ντοματίνι, pancakes με κοτόπουλο πανέ, τυρί κρέμα, καραμελωμένο μπέικον και maple syrup, οpen sandwich με σoτέ μπρόκολο, κολοκύθι, ντομάτα, τριμμένο καρότο, φυτικό τυρί και vegan mayo, αλλά και σκυριανή πίτα με καραμελωμένα ντοματίνια, ανθότυρο, ρόκα, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι για τους vegan είναι κάποιες από τις προτάσεις που ετοιμάζει η ομάδα της κουζίνας, βάζοντας όλη την εμπειρία και το μεράκι της.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Το ίδιο προσεγμένες και γευστικές είναι και οι προτάσεις του μεσημεριανού μενού που θα τις απολαύσεις συνδυάζοντάς τες με ένα δροσιστικό ποτήρι κρασί. Ανάμεσα στα γευστικά ορεκτικά, τις σαλάτες και τα πιάτα της sharing φιλοσοφίας ξεχωρίζουν το κοτόπουλο πανέ γεμιστό με τυρί προσούτο και πέστο βασιλικού, που συνοδεύεται από μαρμελάδα ντομάτας, αλλά και το μπιφτέκι γεμιστό με μπλε τυρί και μπέικον που συνδυάζεται με side από ψητά λαχανικά και καραμελωμένο πορτοκάλι.

Το Spitaki cafe bistro είναι το all-day food spot της Νέας Ιωνίας που θα σου χαρίσει μια cozy εμπειρία τόσο ιδιαίτερη όσο οι γεύσεις του. 
Αγίου Βασιλείου 13, Νέα Ιωνία, 210 2710164, www.spitakicafebistro.gr, Facebook: Spitaki Cafe Bistro, Instagram: spitakicafebistro

The Brunchers

Ένας χώρος δημιουργεί εκπληκτικές γεύσεις για όσους νιώθουν brunchers.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Το Cosa Nostra το θυμάσαι, δεν μπορεί… Εκεί έχουμε ζήσει κάποιες από τις πιο έντονες στιγμές μας, φτιάχνοντας αναμνήσεις που δεν νομίζω να τις ξεχάσουμε ποτέ! Αυτά ακριβώς τα vibes αναβιώνουν στον ίδιο χώρο του Ψυρρή με ένα στέκι που, όπως λέει και το όνομά του, εκφράζει ένα ολόκληρο community. Το Brunchers ήρθε να γίνει προορισμός για όλους εμάς που αγαπάμε τη συνήθεια του brunch και εδώ επιτέλους το βρίσκουμε αποκλειστικά και στην καλύτερη εκδοχή του. 

To concept των ιδιοκτητών–με χρόνια εμπειρίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις– έχει να κάνει με την εξειδίκευση. Κι αυτή εκφράζεται τόσο στον τρόπο λειτουργίας –το The Brunchers μένει ανοιχτό από τις 8 μέχρι τις 4 καθημερινά και μέχρι τις 5 τα Σαββατοκύριακα– όσο και στο μενού που έχει αναλάβει ο Ιωσήφ Συκιανάκης. Ο αγαπημένος σεφ (Cavo Paradiso, Barba Rossa) δημιουργεί γευστικές προτάσεις που φωνάζουν «we are the brunchers». Και όπως συμβαίνει στις αληθινά αξιόλογες γαστρονομικές προσπάθειες, ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγα και εκλεκτά πιάτα, το καθένα με τη δική του μοναδική νοστιμιά. 

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Ανάμεσα στις συνταγές με αυγά θα βρεις τα κλασικά Βenedict σε τρεις παραλλαγές, αλλά και τα Brunchers που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, όπως και τα Royal Avocado Eggs που τερματίζουν την απόλαυση. Τρεις προτάσεις ζυμαρικών –must try τα μοσχαρίσια μάγουλα–, τρεις πίτσες –ξεχωρίζει εκείνη με το λάδι μαύρης τρούφας, καθώς και επιλεγμένες γλυκές προτάσεις, όπως τα pancakes red velvet και το cheese cake τιραμισού–, συμπληρώνονται από προτάσεις soft tacos με φοβερή χειροποίητη γουακαμόλε. Φυσικά, δεν λείπουν οι δροσερές σαλάτες σε συνδυασμούς αληθινά θρεπτικούς. Πρέπει να δοκιμάσεις τη Super Foods με δάκρυα ροδιού, κάσιους, κινόα, άγριο ρύζι και κατσικίσιο τυρί που απογειώνει την κατηγορία. Οι vegan, και όχι μόνο, θα ενθουσιαστούν με το avocado toast, ενώ πολύ σοφά υπάρχει και παιδικό μενού για τους μικρούς brunchers. Άλλωστε, εδώ οι πρώτες ύλες είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις. 

Στo Brunchers θα συνοδεύσεις τη γευστική εμπειρία που υπογράφει ο Ιωσήφ Συκιανάκης με τα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί η Cava Νέκταρ. Όλα αυτά σε έναν χώρο με απίστευτη ενέργεια –η ιστορία του την επιβεβαιώνει– που όπως φαίνεται, θα δημιουργήσει στα στενά της Αγίας Θέκλας μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου οι brunchers θα βρουν τη θέση που τους αξίζει!
Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, 6972 536303, Instagram: thebrunchers_athens, Facebook: TheBrunchers

Atisbar

Μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που γίνεται all-day προορισμός.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Το Αtisbar δεν περιέχει τη λέξη bar κι αυτή είναι η πρώτη ανατροπή που επιφυλάσσει. Το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει «ατενίζω» –μα πόσο ωραίο συναίσθημα είναι αυτό;– και αυτό τα λέει όλα.

Ο χώρος που σχεδιάστηκε από τους Toolbox ήρθε να προσθέσει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην περιοχή του Αμαρουσίου, αγκαλιάζοντας όλες τις ηλικίες και συνδυάζοντας ιδανικά το επίσημο με το καθημερινό. Ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη και διακριτική του ατμόσφαιρα αλλά και για τη γευστική και προσεγμένη κουζίνα του, γι’ αυτό από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ δίνει συνεχώς αφορμές να το επισκεφτείς για εξαιρετικό καφέ, brunch, business lunch, δείπνο ή έξοδο για απεριτίφ και ποτό. Για το Atisbar ο καφές είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Με την υπογραφή της TAF, προέρχεται από specialty ποικιλίες 100% Arabica και η παραγωγή του υπακούει πιστά στους κανόνες της βιωσιμότητας. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού θα βρεις τη must try πρόταση Fish & Chips με φρέσκο λαβράκι σε τραγανή κρούστα τεμπούρα αλλά και την ισπανική pinsa chorizo με ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα, chorizo και sriracha.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Ο χώρος, που γοητεύει με την ευγένεια και την κομψότητά του, το μοναδικό στυλ των σερβιτόρων και την κουζίνα με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, γίνεται και ιδανικό σημείο για after office drink.

Η μπάρα σερβίρει εξαιρετικά signature cocktails με την υπογραφή του Παναγιώτη Βλάχου. Πρέπει να δοκιμάσεις το Honey Fig με βότκα, λάιμ, μέλι και μαρμελάδα σύκου, αλλά και το Hibiscus, που θυμίζει κάτι από λουκούμι και περιέχει ουίσκι, λικέρ ιβίσκου, λάιμ, τριαντάφυλλο, βανίλια και αλατόνερο! Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ το σέρβις δεν επιτρέπει ούτε στιγμή αμήχανης αναμονής. 
Φραγκοκλησιάς 3Α, Μαρούσι, 210 6180025, Facebook: Atisbar Athens, Instagram: atisbar_ath

Νερατζιά

All-day γεύσεις σε μια ηλιόλουστη ατμόσφαιρα.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Στη Νερατζιά έχεις απολαύσει ένα από τα καλύτερα πρωινά ή brunch (ανάλογα με το πόσο πρωινός τύπος είσαι). Κι αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, πρέπει σίγουρα να μπεις στο κλαμπ όσων έχουμε αγαπήσει το ξεκίνημα της ημέρας στη γωνία Ζαν Μωρεάς και Βεΐκου στο Κουκάκι.

Όμως εδώ οι γεύσεις συνεχίζουν να σε εκπλήσσουν κάθε στιγμή που αναζητάς κάτι ιδιαίτερο. Η νεοκλασική αισθητική της Νερατζιάς φιλοξενεί ήρεμα lunch breaks, με κρασάκι –η wine list είναι μια προσεγμένη αποτύπωση του οινικού κόσμου–και την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα να σου φτιάχνουν τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Όσο για τη βραδινή της εικόνα, αυτή είναι βγαλμένη από την αριστοκρατική Αθήνα και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή αυθεντικότητας.

Ο σεφ Παναγιώτης Ράπτης δημιουργεί ένα μενού απόλυτα ταιριαστό στην υψηλή αισθητική της Νερατζιάς με πιάτα από premium υλικά που γίνονται μεσημέρι και βράδυ μια γευστική εμπειρία. Οι παπαρδέλες με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, προσούτο και λάδι τρούφας είναι μια ελαφριά πρόταση που θα σε εκπλήξει με τη λεπτότητα της γεύσης της. Εξαιρετικό και το ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και ρύζι μπασμάτι ανάμεικτο με αγριόρυζο.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter

Στη Νερατζιά η all-day απόλαυση δεν αφορά μόνο το μενού του φαγητού αλλά και την cocktail list, όπου ο Ali Yassine και ο Αυγουστίνος Γαλιάσος υπογράφουν μια σειρά από φανταστικές προτάσεις –must try το True Faith και το Zen Approach–, όπου ο συνδυασμός των αρωματικών υλικών και των αποσταγμάτων γίνεται μια εμπνευσμένη νέα προσέγγιση στην κατηγορία all-day cocktail. Ναι, είναι αλήθεια, στη Νερατζιά μπορείς από νωρίς να συνδυάσεις πιάτα και κοκτέιλ, απολαμβάνοντας μια μοναδική pairing εμπειρία στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας.
Ζαν Μωρέας 6 & Βεΐκου, 210 9243025, Facebook: Neratzia, Instagram: neratzia.gr

Lot 51

Μoναδικό pairing ανάμεσα σε γεύσεις και καφέ σε μια τροπική πλατεία.

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Το Lot51 είναι από μόνο του ένα αφιέρωμα στη γεύση. Από τον αρωματικό καφέ Area 51 μέχρι τα βραδινά κοκτέιλ, όλα έχουν ένα διαφορετικό touch που δεν σε αφήνει αδιάφορο. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι η πλατεία Βραζιλίας αποκτά τροπική ατμόσφαιρα και μπορεί κάποια στιγμή να νιώσεις ότι σε πιτσιλάνε κύματα από κάποια εξωτική παραλία.

Το νέο μενού είναι το ίδιο απολαυστικό με όσα έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και σε προσκαλεί σε ένα φανταστικό pairing ανάμεσα σε καφέ και πιάτα. Πρέπει να δοκιμάσεις το french toast που φτιάχνεται με ψωμάκι μπριός και περιχύνεται με σάλτσα σοκολάτας αλλά και το «καμένο» Basque Cheescake, μια βάσκικη εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, με μούρα. Για να ζήσεις την απόλυτη γευστική εμπειρία συνδύασε τις νέες γλυκές νοστιμιές με κάποιο από τα specialty blends ή με τον μοναδικό Cold Brew Lot51, ένα ρόφημα από εκλεκτούς κόκκους Arabica σε κουτάκι ready to drink, ώστε να μπορείς να πάρεις μαζί σου τη specialty γεύση του!

Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Στα πιο buzzing στέκια της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Οι στιγμές στο Lot51 διαδέχονται η μία την άλλη –όπως όταν είσαι σε μια παραλία και δεν θέλεις να φύγεις ούτε αργά το βράδυ–, με προτάσεις για κάθε όρεξη. To Calzone με λουκάνικο μαύρου χοίρου, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας αλλά και το Chilli Dog με μπριός, μοσχαρίσιο κιμά και λουκάνικο είναι στα new entries που προτείνει το Lot51 κι αυτός είναι αρκετά καλός λόγος για να τα δοκιμάσεις.

Το βράδυ παίρνουν τη θέση τους στα τραπεζάκια τα long drinks και τα signature cocktails του μπαρ, αλλάζοντας όλη την ατμόσφαιρα. Κάθε βράδυ η πλατεία Βραζιλίας γεμίζει με χαρούμενες φάτσες που φέρνουν το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας. Αν τις δεις, ακολούθησε τα vibes και δεν θα χάσεις.
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, Facebook: LOT51, Instagram: lot.51

 


 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT