Tο κριτήριο του Μπάιντεν για τους πυραύλους

Καμαρώνουν τα όπλα τους Facebook Twitter
Ένα ζευγάρι στο Όστιν του Τέξας με τα παιδιά του και το 80% της συλλογής των όπλων του.
0

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκαν χθες υπέρ ενός μερικού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Οι κυρώσεις που συνεπάγεται η σημαντική αυτή συμφωνία αναμένεται ότι θα επηρεάσουν άμεσα περισσότερα από τα δύο τρίτα των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου, γράφει σε τουίτ του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Η μείωση, που θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους, θα αποκόψει «μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης της πολεμικής μηχανής της Μόσχας», και «θα ασκήσει μέγιστη πίεση στη Ρωσία για να θέσει τέλος στον πόλεμο», επισημαίνει ο Μισέλ στο μήνυμά του.

Η απόφαση αποτελεί προϊόν συμβιβασμού προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ουγγαρίας, η οποία προειδοποιούσε ότι η διακοπή των προμηθειών θα κατέστρεφε την οικονομία της χώρας. Ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε εξαιρώντας τον αγωγό Druzhba από το εμπάργκο, και συνεπώς τις ρωσικές  παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. 

Το εμπάργκο αφορά προς το παρόν μόνο τις αποστολές με πλοίο, ήτοι τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών αγορών (εξαιρείται η Βουλγαρία που θα μπορεί να αγοράζει πετρέλαιο για ενάμιση χρόνο).

Το αν και πώς θα επηρεαστούν οι Έλληνες πλοιοκτήτες από το εμπάργκο μένει να το δούμε. Ο Robin Brooks, πρώην επικεφαλής στην Goldman Sachs και νυν επικεφαλής οικονομολόγος στο Institute of International Finance (IIF) σημειώνει:

«Τα ελληνικά τάνκερ τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2022 αποτελούσαν το 60% της συνολικής χωρητικότητας των δεξαμενόπλοιων που έβγαζαν πετρέλαιο από τη Ρωσία. 

Την ίδια περίοδο το 2021, ήταν το 33% της χωρητικότητας. 

Άρα τα ελληνικά δεξαμενόπλοια έχουν σαφώς μετατοπιστεί προς τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Μια επιχειρηματική απόφαση».

Καμαρώνουν τα όπλα τους Facebook Twitter
Τα ελληνικά τάνκερ τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2022 αποτελούσαν το 60% της συνολικής χωρητικότητας των δεξαμενόπλοιων που έβγαζαν πετρέλαιο από τη Ρωσία (μπλε χρώμα).

• • •

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ
«Δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που πλήττουν τη Ρωσία», δήλωσε χθες ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζητούσαν τις τελευταίες μέρες επίμονα συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων (Multiple Launch Rocket System, ή MLRS), το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει μπαράζ πυραύλων σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Παράλληλα, το CNN και η Washington Post είχαν αναφέρει ότι εξεταζόταν η παροχή τέτοιων συστημάτων.

Ο Μπάιντεν ουσιαστικά έθεσε τέλος στις συζητήσεις, επιβάλοντας το κριτήριο ότι δεν θα δοθεί κανένα οπλικό σύστημα με δυνατότητες πληγμάτων μεγάλου βεληνεκούς εκτός των πεδίων των μαχών.

Πάντως, η απόφαση αυτή του Μπάιντεν, που αποτρέπει την κλιμάκωση της σύγκρουσης, δεν αποκλείει την παροχή άλλων όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επικρότησε την απόφαση της Ουάσινγκτον λέγοντας ότι είναι «λογική».

Πηγή: Le Monde, Reuters

Καμαρώνουν τα όπλα τους Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί κανένα οπλικό σύστημα στην Ουκρανία με δυνατότητες πληγμάτων μεγάλου βεληνεκούς εκτός των πεδίων των μαχών.

• • •

ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΑ
Ο πρώην πρόεδρος Λουίζ Λούλα προηγείται με διψήφιο ποσοστό του εν ενεργεία προέδρου, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, μετά την αποχώρηση ενός κεντροδεξιού υποψηφίου από την κούρσα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Δευτέρας.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Instituto FSB, διαπίστωσε ότι το 46% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Λούλα, από 41% τον Απρίλιο. Απεναντίας, η υποστήριξη προς τον Μπολσονάρο παρέμεινε αμετάβλητη στο 32%.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Λούλα θα λάβει το 54% των ψήφων και ο Μπολσονάρο το 35%.

Παρότι απομένουν πέντε μήνες μέχρι τις εκλογές, ο Μπολσονάρο θεωρείται απίθανο ότι θα ανατρέψει το αποτέλεσμα, εξαιτίας της εκτίναξης του πληθωρισμού, και κυρίως της προσδοκίας των περισσότερων ψηφοφόρων ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους μήνες. Σημειωτέον, ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τον Λούλα.

Πηγή: Reuters

• • •

ΠΟΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Δημοσιεύτηκε ο ετήσιος Δείκτης Αντίληψης της Δημοκρατίας (Democracy Perception Index), που συμπεριλαμβάνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και καλύπτει 52 χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα ακόλουθα θεωρούνται από τους ερωτηθέντες παγκοσμίως ότι αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία: Οικονομική ανισότητα 64%, Περιορισμοί της ελευθερίας του λόγου 53%, Αθέμιτες εκλογές 49%, Ισχύς της Μεγάλης Τεχνολογίας 48%, Επιρροή των ΗΠΑ 44%, Ξένες εκλογικές παρεμβάσεις 42%, Επιρροή της Κίνας 38%, Επιρροή της Ρωσίας 28%.

Όσον αφορά τις αντιλήψεις για τη Ρωσία, η έρευνα εντόπισε ισχυρή πόλωση μεταξύ κυρίως των δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών και του υπόλοιπου κόσμου.

Εντός της Ευρώπης, το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της διακοπής των οικονομικών δεσμών με τη Ρωσία λόγω της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, ενώ στην Ασία η πλειοψηφία τάχθηκε κατά, και στη Λατινική Αμερική η γνώμη ήταν ισομερώς διχασμένη. 

Η πλειοψηφία σε συνολικά 20 χώρες θεωρούν ότι οι οικονομικοί δεσμοί με τη Ρωσία δεν πρέπει να διακοπούν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία: Αίγυπτος, Αλγερία, Βιετνάμ, Ελλάδα, Ινδονησία, Ισραήλ, Κένυα, Κίνα, Μαλαισία, Μαρόκο, Μεξικό, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Πακιστάν, Περού, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Φιλιππίνες. Αντίθετα, μεταξύ των 31 χωρών που τάχθηκαν υπέρ της διακοπής των δεσμών, οι 20 βρίσκονταν στην Ευρώπη.

Οι αρνητικές απόψεις για τη Ρωσία περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη και σε άλλες φιλελεύθερες δημοκρατίες. Θετικές απόψεις για τη Ρωσία πλειοψηφούν στην Κίνα, την Ινδονησία, την Αίγυπτο, το Βιετνάμ, την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία. Οι αρνητικές αντιλήψεις για την Κίνα δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο για τη Ρωσία. 

• • •

ΟΤΑΝ ΤΗ ΧΑΝΕΙΣ, ΠΟΝΑΕΙ
Πολλά από τα ιστορικά μνημεία της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί στους τρεις μήνες από τη ρωσική εισβολή, αλλά οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν το βάζουν κάτω. 

Ο Γάλλος μηχανικός, Εμμανουέλ Ντυράν, ειδικός στην απόκτηση τρισδιάστατων δεδομένων, συμμετέχει εθελοντικά σε ομάδα Ουκρανών ειδικών που προσπαθούν να αποτυπώσουν ιστορικά κτίρια στο Κίεβο, το Λβιβ, το Τσερνίγκιβ και το Χάρκοβο.

Ο σαρωτής του Ντυράν καταγράφει 500.000 σημεία ανά δευτερόλεπτο, και μετακινούμενος εσωτερικά και εξωτερικά ενός κτιρίου συλλέγει κάπου ένα δισεκατομμύρια σημεία. Η επεξεργασία τους στον υπολογιστή αποτυπώνει το κτίριο με ακρίβεια πέντε χιλιοστών. 

Μόνο στο Χάρκοβο, περίπου 500 κτίρια είναι καταγεγραμμένα ως κτίρια ιστορικής αρχιτεκτονικής σημασίας. Ανάμεσα στα ήδη αποτυπωμένα κτίρια είναι ο πυροσβεστικός σταθμός από κόκκινα τούβλα, χτισμένος το 1887, που αποτελεί μνημείο της βιομηχανικής επανάστασης του Χάρκοβο· και η σχολή Οικονομικών Επιστημών χτισμένη τη σοβιετική εποχή σε σχέδια του Serhiy Tymoshenko, τον πατέρα του «μοντέρνου ουκρανικού» στυλ αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα, και είναι μία από τις πρώτες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα της χώρας.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι πολυτέλεια να καταγράφονται ιστορικά κτίρια με τέτοια λεπτομέρεια, ενώ ο πόλεμος μαίνεται ακόμη και άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Ωστόσο, οι άνθρωποι του πολιτισμού δικαίως διαφωνούν: «Είναι απαραίτητο να καταγράψουμε τα κτίρια με ακριβείς λεπτομέρειες, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε επείγουσες παρεμβάσεις που θα σταθεροποιήσουν τις κατασκευές... ίσως δεν ήμασταν τόσο προσεκτικοί με την πολιτιστική μας κληρονομιά στο παρελθόν... αλλά όταν τη χάνεις, πονάει», δήλωσαν Ουκρανοί που συμμετέχουν στο έργο της αποτύπωσης.

Πηγή: The Kyiv Post

Καμαρώνουν τα όπλα τους Facebook Twitter
Ο Γάλλος μηχανικός, Εμμανουέλ Ντυράν, χρησιμοποιεί σαρωτή λέιζερ, στις 26 Μαΐου 2022, για να αποτυπώσει τον πυροσβεστικό σταθμό του Χάρκοβου που χτίστηκε το 1887.

• • •

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ
Το 1921, ο μαύρος εργάτης Φρεντ Ρους λιντσαρίστηκε βάναυσα στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας μπροστά σε ένα πλήθος 100 και πλέον θεατών. Πρώτα του επιτέθηκε με σιδερένιες ράβδους όχλος λευκών συνδικαλιστών, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι έσπασε την απεργία τους. Στη συνέχεια, τον έβγαλαν από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και τον σκότωσαν.

Πέρυσι, έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, πρωτοβουλίες πολιτών με τη βοήθεια του εγγονού τού Ρους ανεγέρθη μνημείο για τον δολοφονημένο.

Τώρα, το Φορτ Γουόρθ, πρώην έδρα της Κου Κλουξ Κλαν (KKK) στο Τέξας, μεταμορφώνεται στο «Κέντρο Τεχνών και Κοινοτικής Συμφιλίωσης Φρεντ Ρους», το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2025.

Εκατό χρόνια δεν είναι λίγα, αλλά, όπως κι αν το δει κανείς, ένα βήμα προς τα μπρος είναι.

Πηγή: Hyperallergic

Το αρχηγείο της Κου Κλουξ Κλαν Facebook Twitter
Το αρχηγείο της Κου Κλουξ Κλαν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, μπροστά στο οποίο λιντσαρίστηκε βάναυσα το 1921 ο μαύρος εργάτης, Φρεντ Ρους, μετατρέπεται στο «Κέντρο Τεχνών και Κοινοτικής Συμφιλίωσης Φρεντ Ρους».
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα χρονοδιάγραμμα με την πορεία υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν

Διεθνή / Ο «καρκίνος» του Βλαντιμίρ Πούτιν: Φήμες και αλήθειες για την υγεία του Ρώσου προέδρου

Εδώ και χρόνια, το Κρεμλίνο προτάσσει το προφίλ ενός «ρωμαλέου, υγιούς ηγέτη». Αυτό είναι ένα χρονοδιάγραμμα με τις φήμες, τα στοιχεία και τις επίσημες ανακοινώσεις για την υγεία του.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ