Ισπανικό όχι στο ενεργειακό δελτίο

Ισπανικό όχι στο ενεργειακό δελτίο Facebook Twitter
Ο Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE) του 2021 κατέταξε, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη Μποτσουάνα (38,5%), την Ουγκάντα (38,4%) και τη Γκάνα (37,2%) ως τις χώρες με τις περισσότερες γυναίκες ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων παγκοσμίως.
0

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η Ισπανία αντιτίθεται στην πρόταση της Κομισιόν για «ασφαλή χειμώνα», η οποία καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την επόμενη άνοιξη, ανεξάρτητα από τον βαθμό έκθεσής τους στη Ρωσία. 

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε μια δυσανάλογη θυσία για την οποία δεν μας έχει ζητηθεί καν προηγούμενη γνώμη», δήλωσε η τρίτη αντιπρόεδρος και υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Τερέζα Ριμπέρα, σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τού σχεδίου που θεωρεί ότι «δεν είναι ούτε το πιο αποτελεσματικό, ούτε το πιο αποδοτικό, ούτε το πιο δίκαιο». Ό,τι κι αν συμβεί, είπε με ασυνήθιστα σκληρό τόνο, «οι ισπανικές οικογένειες δεν πρόκειται να υποστούν διακοπές φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους».

Η Ισπανία, τόνισε η επικεφαλής του ενεργειακού τομέα της ισπανικής κυβέρνησης, υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και θα επιδείξει αλληλεγγύη με την υπόλοιπη Ένωση, «αλλά όχι εις βάρος των οικιακών και βιομηχανικών καταναλωτών», οι οποίοι «πληρώνουν έναν πολύ υψηλό λογαριασμό εδώ και πολύ καιρό» και οι οποίοι «δεν αξίζουν περιορισμούς ή δελτίο». 

Η Ριμπέρα υπενθύμισε ότι η Ισπανία δαπάνησε επί χρόνια τεράστια ποσά — τα οποία οι εταιρείες και τα νοικοκυριά πλήρωσαν μέσω υψηλότερων χρεώσεων -— για να εξοπλιστεί με ένα ισχυρό δίκτυο εγκαταστάσεων επαναεριοποίησης, το οποίο, σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, λάμπει με το δικό του φως. «Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι Ισπανοί δεν έχουμε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές μας από ενεργειακή άποψη», τόνισε.

Τούτων δοθέντων, η Ριμπέρα τόνισε ότι η Ισπανία θα πάει στη σύνοδο κορυφής των υπουργών ενέργειας την επόμενη Τρίτη για να «υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των Ισπανών με μια υποστηρικτική, αποτελεσματική, αποδοτική και συντονισμένη πρόταση».

Πηγή: El País, Le Monde

teresa ribera Facebook Twitter
Η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Τερέζα Ριμπέρα, δήλωσε ότι «οι ισπανικές οικογένειες δεν πρόκειται να υποστούν διακοπές φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους».

• • •

ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ
To εμπορικό μπλοκ της Νότιας Αμερικής, Mercosur, απέρριψε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να μιλήσει στη σύνοδο κορυφής του που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν.

Τα κράτη μέλη του Mercosur — Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Παραγουάη — δεν συμφώνησαν σχετικά με το αίτημα του Ζελένσκι, το οποίο υπέβαλε στην Παραγουάη την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Παραγουάης, Ραούλ Κάνο, της χώρας που φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής. 

«Δεν υπήρξε συναίνεση. Αυτό κοινοποιήθηκε στον Ουκρανό πρέσβη στην Αργεντινή και την Παραγουάη. Ήταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών» που το ανακοίνωσε στον διπλωματικό εκπρόσωπο, είπε χθες Τετάρτη ο Κάνο, ο οποίος αρνήθηκε να προσδιορίσει τη χώρα ή τις χώρες που αντιτάχθηκαν στην παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας.

Πηγή: TN Internacional, PoliticaParaguay, Guardian

• • •

ΠΕΡΙΤΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προτίθεται να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, μέχρι το τέλος του μήνα. Η συνομιλία τους, που θα είναι η πρώτη μετά από τέσσερις μήνες, θα γίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, δεδομένης της έντασης για το καθεστώς της Ταϊβάν, και καθώς η αμερικανική κυβέρνηση σταθμίζει τη μείωση των εισαγωγικών δασμών σε αγαθά από την Κίνα για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στο παρασκήνιο όλων αυτών των γεγονότων δεσπόζει το επικείμενο, αλλά μέχρι τώρα μη επιβεβαιωμένο, ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, το οποίο λέγεται ότι θα γίνει τον Αύγουστο, αφού τον Απρίλιο το ακύρωσε την τελευταία στιγμή λόγω διάγνωσης covid.

Το Πεκίνο δήλωσε την Τρίτη ότι θα απαντήσει με «δυναμικά μέτρα», αν η Πελόζι επισκεφθεί το νησί που διεκδικεί η Κίνα, και ότι μια τέτοια επίσκεψη θα «υπονομεύσει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας». 

Ωστόσο, ο Μπάιντεν χθες φάνηκε να αμφισβητεί το ταξίδι λέγοντας: «Νομίζω ότι ο στρατός πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω ποια είναι η κατάσταση».

Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ούτε το γραφείο της Πελόζι επιβεβαίωσαν την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε το ταξίδι «υποθετικό», και πολλοί σχολιαστές περιττή πρόκληση. 

Παράλληλα, ο επικεφαλής της CIA, Μπιλ Μπερνς, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι το ερώτημα για το Πεκίνο δεν είναι πλέον «αν», αλλά «πότε» θα εισβάλει στην Ταϊβάν.

Απεναντίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύτηκε χθες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, συνέστησε ευελιξία και υπομονή στην αντιμετώπιση της Κίνας. Παρότι η Ουάσινγκτον πρέπει να εργαστεί για να περιορίσει την επιρροή του Πεκίνου, αυτό «δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω μόνιμης αντιπαράθεσης». Οι αμερικανικές κυβερνήσεις, σημείωσε επίσης, «επηρεάστηκαν υπερβολικά από τις εγχώριες πτυχές της άποψης για την Κίνα» και στη βιασύνη τους να αντιταχθούν στην αυξανόμενη δύναμη, τον πλούτο και την επιρροή του Πεκίνου, απέτυχαν να κατανοήσουν «τη μονιμότητα της Κίνας».

Πηγή: Reuters, Bloomberg, ZeroHedge

ΜΠΑΙΝΤΕΝ Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προτίθεται να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, μέχρι το τέλος του μήνα, η οποία θα είναι η πρώτη τους συνομιλία μετά από τέσσερις μήνες.

• • •

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Οι Βρετανοί τείνουν να υποστηρίζουν τη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενόψει της κρίσης του κόστους ζωής, αλλά η υποστήριξη για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχει μειωθεί από την αρχή της εισβολής.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από δημοσκόπηση του YouGov, που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Ιουνίου, και δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη. 

Με ποσοστό 48% έναντι 38%, οι Βρετανοί δηλώνουν ότι θα υποστήριζαν τη διατήρηση των σημερινών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν αυτό σημαίνει αύξηση του συνολικού κόστους ζωής. 

Ωστόσο, το 44% αντιτίθεται σε πρόσθετες κυρώσεις, αν αυτές συνεπάγονται περαιτέρω αύξηση του συνολικού κόστους ζωής, έναντι του 40% που θα υποστήριζε πρόσθετη πίεση στη Μόσχα. Για σύγκριση, στα μέσα Μαρτίου, το 54% υποστήριζε περισσότερες κυρώσεις, έναντι του 32% που αντιτίθονταν. 

Όπως αναμενόταν, η οικονομική κατάσταση των ανθρώπων επηρεάζει τα αποτελέσματα. Όσοι ανήκουν σε νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα (λιγότερο από 20.000 λίρες ετησίως) είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν τη διατήρηση των σημερινών κυρώσεων, ενώ εκείνοι που ανήκουν σε νοικοκυριά με τα υψηλότερα εισοδήματα (60.000 λίρες ετησίως) είναι πιο πιθανό να τις υποστηρίξουν.

Ενώ δεν παρατηρείται σημαντική διαφορά μεταξύ των ψηφοφόρων των Εργατικών και των Συντηρητικών όσον αφορά την υποστήριξη των κυρώσεων παρά τις οικονομικές επιπτώσεις, η ηλικία αποτελεί βασικό διαχωριστικό παράγοντα: Οι κάτω των 50 ετών τείνουν να λένε ότι θα ήταν αντίθετοι με τη διατήρηση των σημερινών κυρώσεων αν αυτό έπληττε το πορτοφόλι τους, ενώ οι περισσότεροι από τους πολίτες ηλικίας 50 ετών και άνω θα συνέχιζαν να τις υποστηρίζουν. 

Πηγή: YouGov

• • •

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Το καλοκαίρι του 1936, μια επανάσταση συνέβη στη Γαλλία: οι εργαζόμενοι πληρώνονταν για να μην κάνουν τίποτα.

Χάρη στη νίκη του Λαϊκού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές της 3ης Μαΐου, οι μισθοί είχαν αυξηθεί, οι ώρες εργασίας είχαν οριστεί στις 40 ώρες την εβδομάδα, και οι εργαζόμενοι είχαν λάβει άδεια δύο εβδομάδων με αποδοχές τον χρόνο.

Με ανά χείρας το «δημοφιλές ετήσιο εισιτήριο διακοπών», οι πιο ταπεινοί Γάλλοι μπορούσαν να ταξιδέψουν με το τρένο εκείνο το καλοκαίρι με έκπτωση 60%, αρκεί να διένυαν τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα. Για τους Παριζιάνους εργάτες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν είχε δει ποτέ τη θάλασσα, οι παραλίες στα δυτικά της χώρας έγιναν προσιτό όνειρο.

Η αστική τάξη είδε μάλλον με κακό μάτι ότι εφεξής θα έπρεπε να μοιράζεται ένα μονοπωλιακό της προνόμιο, και ορισμένοι δήμαρχοι και καταστηματάρχες δυσανασχέτησαν βλέποντας την άφιξη της εργατικής τάξης στις περιοχές τους.

Τα χρόνια πέρασαν και άπαντες είναι πλέον ευχαριστημένοι. Οι παραλίες πλημμυρίζουν, οι καταστηματάρχες κερδίζουν πολλά λεφτά, και οι πλούσιοι έχουν τις δικές τους απρόσιτες παραλίες στους κοινούς θνητούς. 

Πηγή: RetroNews

Νορμανδία Facebook Twitter
Γάλλοι σε παραλία της Νορμανδίας τη δεκαετία του 1930 (Πηγή: Gallica-BnF)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ