Άδολη Γη Ροζέ, Αντωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter
0

Το χρώμα του καλοκαιρινού ουρανού την ώρα που δύει ο ήλιος είναι η μαγεία αυτής της εποχής. Μια παλέτα από ροζ αποχρώσεις ξεδιπλώνεται μπροστά σου εκείνη τη στιγμή που η μέρα τελειώνει κι εσύ θέλεις να την απολαύσεις όσο δυνατόν περισσότερο.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Η καλοκαιρινή απόλαυση έχει έτσι κι αλλιώς χρώμα ροζέ. Το χρώμα του κρασιού που συνοδεύει τις γευστικές σου αναζητήσεις και τα τελευταία χρόνια κατακτά τη θέση που του αξίζει. Είτε ως ποτό, είτε ως συνοδευτικό του γεύματος, το ροζέ κρασί αποδεικνύει τη μοναδική αξία του αφού συνδυάζει μέρος του αρωματικού προφίλ των ερυθρών οίνων, όπως κάποια κόκκινα φρούτα, βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, φράουλα, με τη δροσιά και τη ζωντάνια λευκών. Ένα πάντρεμα που γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό χάρη στη δροσιά που συναντάς σε ένα ροζέ ποτήρι το οποίο σερβίρεται σε χαμηλή θερμοκρασία και γίνεται ιδανική επιλογή από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter
Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Ορεινή Άδολη Γη ροζέ είναι το κρασί που θα σημαδέψει τις καλοκαιρινές σου στιγμές. Οι ορεινοί αμπελώνες του Οινοποιείου Αντωνόπουλου προσφέρουν τις δύο ποικιλίες Cabernet sauvignon και Syrah, οι οποίες δημιουργούν ένα εξαιρετικό blend. Αυτό είναι που χαρίζει στην πρώτη ύλη τα μοναδικά της χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργηθεί αυτό το κρασί με τα λεπτεπίλεπτα αρώματα, τη βελούδινη υφή και τη δροσιστική οξύτητα.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που συνδυάζει τα αρώματα των κόκκινων φρούτων με μια δροσιστική οξύτητα και τα λιγοστά σάκχαρα. Χαρακτηριστικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία και προσδίδουν πλούτο στο στόμα. Οι νύξεις κρέμας ζαχαροπλαστικής το κάνουν ακόμα πιο πολύπλοκο και προσφέρουν εξαιρετικό pairing με έντονες γεύσεις, όπως οι έθνικ κουζίνες του καλοκαιριού και οι γλυκόξινες σάλτσες της ασιατικής μαγειρικής. Αλλά και μόνο του, ως ένα παγωμένο ποτήρι που σε ταξιδεύει με τη γεύση του, αυτό το κρασί ισορροπεί τέλεια την οξύτητα με τα υπολειμματικά σάκχαρα και σε μαγεύει.

Η Ορεινή Άδολη Γη ροζέ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου, είναι το κρασί του καλοκαιριού, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και της γευστικής ανακάλυψης καθώς προκαλεί τους καλύκές σου να περάσουν από όλο το φάσμα γεύσεων. Αυτή η εμπειρία είναι που κάνει τους ζεστούς μήνες πιο απολαυστικούς καθώς χρωματίζει όλο το καλοκαίρι με τις ροζέ αποχρώσεις του.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ