Peggy Gou: Μια από τις κορυφαίες DJs της γενιάς της θα ξεσηκώσει την Αθήνα

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Peggy Gou Facebook Twitter
«Έπρεπε να παλέψω αρκετά για όσα ήθελα. Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε για τη μουσική μου, απλώς θεωρώ αστεία την κριτική που μου κάνουν για το Instagram».
0

Η 31χρονη Νοτιοκορεάτισσα παραγωγός και DJ σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και πετυχημένες φιγούρες της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής. Η Peggy Gou φημίζεται για τα απρόβλεπτα sets της και τα κομμάτια που επιλέγει να παίξει πάντοτε εκπλήσσουν.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που έχει αποκτήσει τόσο φανατικό κοινό. Και φαίνεται ότι και η Ελλάδα έχει παρασυρθεί στον ρυθμό της Gou-mania, μια και η προηγούμενη εμφάνισή της στην Αθήνα ήταν ένα απρόσμενο sold-out.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στη χώρα μας. Το 2017, πολύ προτού η καριέρα της εκτοξευτεί, είχε κάνει ένα set στη Θεσσαλονίκη και έναν χρόνο μετά, το 2018, είχε ανέβει στη σκηνή του six d.o.g.s. Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε για μια ακόμη φορά στην Πλατεία Νερού. Πριν από αυτό, μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για μία από τις κορυφαίες DJs της γενιάς της. 

• Το κανονικό της όνομα είναι Kim Min-ji. Γεννήθηκε το 1991 στο Ιncheon της Ν. Κορέας. Ο πατέρας της δούλευε ως δημοσιογράφος πριν γίνει καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Inje. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ήταν τα μαθήματα κλασικού πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών. 

Στο Βερολίνο τα πρωινά δούλευε σε ένα δισκοπωλείο και τα βράδια ασχολούνταν με τη μουσική. Ήταν θαμώνας του Berghain κάθε Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, ήταν η πρώτη Κορεάτισσα που έπαιξε εκεί.

• Οι γονείς της την έστειλαν στη Βρετανία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών για να μάθει αγγλικά. Η ίδια θυμάται ότι ήταν αρκετά άτακτη και συχνά το έσκαγε από το σπίτι για να πηγαίνει σε πάρτι.

Στα δεκαοκτώ της γύρισε πίσω στην Κορέα για να ξαναφύγει, προκειμένου να σπουδάσει μόδα στο London College of Fashion. Δεν πέρασε κανένα μάθημα επειδή έβγαινε συνεχώς στα πιο γνωστά κλαμπ του Λονδίνου. Οι γονείς της της απαγόρευσαν να επιστρέψει στην Κορέα μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της. Μόλις τις τελείωσε, μετακόμισε στο Βερολίνο.  

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Peggy Gou Facebook Twitter
H Peggy Gou με τον Virgil Abloh το 2019

•  Η Gou έμαθε τι χρειάζεται για να γίνει DJ το 2009 από έναν φίλο της από την Κορέα. Έπαιξε το πρώτο της set στο Cirque Le Soir στο Σόχο. Το 2013 έμαθε να χειρίζεται το Ableton Live και άρχισε να φτιάχνει τα δικά της κομμάτια.

Στο Βερολίνο τα πρωινά δούλευε σε ένα δισκοπωλείο και τα βράδια ασχολούνταν με τη μουσική. Ήταν θαμώνας του Berghain κάθε Σαββατοκύριακο. Μάλιστα ήταν η πρώτη Κορεάτισσα που έπαιξε εκεί. Παρ' όλα αυτά, ένιωθε αποξενωμένη στη σκηνή του Βερολίνου. «Ήμουν πάντοτε η outsider», δήλωσε το 2019 στην «Guardian». 

• Το πρώτο κομμάτι που έγραψε είχε τίτλο «Hungboo», βρίσκεται στη συλλογή DJ-Kicks που έχει επιμεληθεί και είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πετυχημένα άλμπουμ στο πλαίσιο της γνωστής σειράς της ανεξάρτητης !Κ7 Records. Είναι η μοναδική συλλογή που έχει ανέβει στα τσαρτ του Billboard. Το «Hungboo» γράφτηκε το 2014 και πήρε το όνομά του από τον ήρωα ενός κορεάτικου παραμυθιού. Είναι το κομμάτι που θέλει να παίξουν στην κηδεία της. 

Hungboo

• Εκτός από DJ, η Gou έχει το δικό της fashion brand, το KIRIN (καμηλοπάρδαλη στα κορεάτικα), το οποίο είχε τις ευλογίες του συγχωρεμένου Virgil Abloh, και τη δική της δισκογραφική, την Gudu Records (παπούτσι στα κορεάτικα), μέσω της οποίας σκοπεύει να υπογράφει κυρίως Ασιάτες/-ισσες καλλιτέχνες/-ιδες και να μπορεί ελεύθερα να κάνει τις δικές της κυκλοφορίες.

• Το χιτ που την έκανε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό ήταν το «It makes you forget (Itgehane)», στο οποίο τραγουδάει στα κορεάτικα. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της βίντεο σε σκηνοθεσία του συντρόφου της Jonas Lindstroem, με τη συμμετοχή του διάσημου Νοτιοκορεάτη ηθοποιού Yoo Ah-in (Burning). Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει πέντε ΕPs συνολικά. 

It makes you forget (Itgehane)

• Τέλος, συχνά η Gou δέχεται πυρά εξαιτίας κάποιων επιλογών της, όπως η εμφάνισή της σε μια διαφήμιση της Nike. Αρκετοί θεώρησαν ότι ξεπουλιέται και ότι χαλάει την εικόνα της underground χορευτικής κοινότητας – ασχέτως του ότι το κάνουν όλοι.

Αρκετή δημοσιότητα είχε αποκτήσει και η επίθεση που της είχε κάνει ο συνάδελφός της Daniel Wang στα social media, που την κατηγορούσε ως τη χειρότερη γειτόνισσα που είχε στο Βερολίνο.

Η ίδια, πάντως, δεν πτοείται: «Έπρεπε να παλέψω αρκετά για όσα ήθελα. Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε για τη μουσική μου, απλώς θεωρώ αστεία την κριτική που μου κάνουν για το Instagram (σ.σ. είναι από τις πιο δημοφιλείς DJs στην πλατφόρμα, με πάνω από 2.5 εκατομμύρια followers) και τις καμπάνιες για πολυτελή αμάξια. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω. Η ζωή είναι μικρή», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της. 

Η Peggy Gou στην Πλατεία Νερού
Support: Kid Angelo, Korrila
Σάββατο 30/7, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00
Εισιτήρια από 40 ευρώ

www.instagram.com/peggygou_

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ξανθιά φιλοδοξία της Sabrina Carpenter

Μουσική / Η Sabrina Carpenter ξέρει ακριβώς τι κάνει στην ποπ

Η πρώτη καλλιτέχνιδα που είχε ταυτόχρονα ένα νο1 άλμπουμ και τρία τραγούδια στην πεντάδα των UK Charts και τρια κομμάτια στην πεντάδα του Billboard Hot 100 –κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή των Beatles– δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Στην πορεία, έχει σπάσει αρκετά στερεότυπα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την τέχνη άφησαν παρακαταθήκη»

Οι Αθηναίοι / «Αυτό που λέμε ευτυχισμένη ζωή δεν υπάρχει»

Ο Θέμης Ανδρεάδης γνώρισε τεράστια επιτυχία με το σατιρικό τραγούδι αλλά το ρίσκο να ασχοληθεί με το αγαπημένο του είδος, την μπαλάντα, τον άφησε εκτός μουσικής για σχεδόν είκοσι χρόνια. Η επιστροφή του με ένα δίσκο βινυλίου με συμμετοχές μουσικών από τις νεότερες γενιές ανοίγει ένα νέο, πιο φωτεινό κεφάλαιο στη ζωή του.
M. HULOT
Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τον θάνατο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα με σολίστα τον Βαντίμ Ρέπιν. Με αυτήν την αφορμή, η Ματούλα Κουστένη ξετυλίγει μια ιστορία ζωής και μουσικής που καθορίστηκε τόσο από την πολιτικές εξελίξεις και το πλαίσιο του σοβιετικού καθεστώτος, όσο και από τις προσωπικές επιλογές του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το αριστουργηματικό σετ των Pan Pot στην Αθήνα

Μουσική / Pan Pot: Πόσο καταπληκτική μουσική παίζει αυτό το δίδυμο;

Δεν είναι πλέον εικοσάρηδες, αλλά δεν καταφεύγουν μονάχα σε νοσταλγικούς ήχους. Συνεχίζουν να καθορίζουν ηχητικά το μέλλον της techno, κάτι που απέδειξαν και στο extended σετ τους στην Αθήνα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
H ψευδαίσθηση της «ανακάλυψης» μουσικής στις επιμελημένες playlists του Spotify

Μουσική / Ανακαλύπτουμε πράγματι μουσική στο Spotify ή ζούμε μια ψευδαίσθηση;

Αρχικά, τις επιμελημένες playlists της δημοφιλούς πλατφόρμας τις έφτιαχναν επαγγελματίες, που προσλαμβάνονταν για το γούστο και την κρίση τους. Όμως, πια τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Και παρότι μας περιβάλλει ένας ωκεανός ήχων, το Spotify αρκείται στο να μας κρατά αποκλεισμένους στο νησί μας.
THE LIFO TEAM
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)

Μουσική / Τσαϊκόφσκι: Πώς μπορεί ο κορυφαίος συνθέτης να ενοχλεί τη σημερινή Ρωσία;

Στη Ρωσία θεωρούν αδιανόητο το να φέρει η εθνική τους κληρονομιά ομοφυλοφιλική ταυτότητα, ακόμα κι αν πρόκειται για τον συνθέτη της «Λίμνης των κύκνων» και του «Καρυοθραύστη», καθώς και της «Παθητικής συμφωνίας», η οποία ίσως προμηνύει τη φημολογούμενη κρατική δολοφονία του. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή ανατρέχουμε στα νέα στοιχεία για τη ζωή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Βασίλης Λούρας: «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Μουσική / «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Το ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Λούρας -και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους κινηματογράφους από το Cinobo- είναι μια συναρπαστική ταινία για την Κάλλας που αποκαθιστά την αλήθεια για τα χρόνια της στην Ελλάδα αλλά και για τη θυελλώδη σχέση της με τη χώρα που η μεγάλη ντίβα θεωρούσε πατρίδα.
M. HULOT