Σ' ένα live σε στριπτιτζάδικο της Συγγρού

Στη συναυλία αλλυλεγγύης στο Εθνικό και σ' ένα live σε στριπτιτζάδικο της Συγγρού Facebook Twitter
Η Μαρίνα Σάττι πλαισιωμένη από δύο από τις fonés, το πολυφωνικό σύνολο που τη συνοδεύει από το 2016. Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη/ LIFO
0

Συναυλία αλληλεγγύης

Εθνικό Θέατρο, κτίριο Τσίλερ, Παρασκευή 10/2

Σε μια χαοτική Αθήνα γεμάτη εκδηλώσεις που δεν ήξερες πού να πρωτοπάς, την Παρασκευή κυριαρχούσε η μεγάλη συναυλία που έγινε στο Εθνικό Θέατρο έξω από το κτίριο Τσίλερ. Η Αγίου Κωνσταντίνου ήταν κλειστή και το πιο συνετό πράγμα ήταν να κατέβεις προς τα εκεί χωρίς αμάξι ‒ για όσους έκαναν το λάθος να το πάρουν η κίνηση ήταν ανυπόφορη, όπως και το κρύο, αλλά αυτά δεν πτόησαν το πλήθος που συγκεντρώθηκε.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ήταν κλειστή και το πιο συνετό πράγμα ήταν να κατέβεις προς τα εκεί χωρίς αμάξι ‒ για όσους έκαναν το λάθος να το πάρουν η κίνηση ήταν ανυπόφορη, όπως και το κρύο, αλλά αυτά δεν πτόησαν το πλήθος που συγκεντρώθηκε.

Κατά τις 21:30 που έφτασα ολοένα και περισσότερος κόσμος κατηφόριζε προς τα εκεί. Στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρά παιδιά και όχι μόνο ηθοποιοί, δεδομένου ότι επρόκειτο για μια διοργάνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Αρκετά συνθήματα ακουγόντουσαν όπως «για καθε Λιγνάδη, ένα βαθύ πηγάδι», «δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης», «μας θέλει μαθητές το ίδιο το σύστημα που τρέφει βιάστες» κ.ά.

Από τα πηγαδάκια που άκουγα παραδίπλα μου οι περισσότεροι δεν ήξεραν ή δεν έβλεπαν όσους ανέβαιναν στη σκηνή· αυτό δημιουργούσε ένα πλήθος ερωτήσεων μεταξύ αγνώστων τύπου who is who, ενώ σχεδόν όλοι περίμεναν με αγωνία την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, η οποία βγήκε τελικά μετά τις 11:30, πλαισιωμένη από δύο από τις fonés, το πολυφωνικό σύνολο που τη συνοδεύει από το 2016.

I Was There Facebook Twitter
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη/ LIFO

Δυστυχώς, ήταν τη στιγμή που αποφάσισα να φύγω, με αποτέλεσμα να δω από μακριά. Οι μουσικοί και οι ερμηνευτές, που ήταν πάρα πολλοί, ανέβαιναν για 2-3 τραγούδια, άλλοι με κιθάρα (ηλεκτρική ή ακουστική), άλλοι με μικρά συνθεσάιζερ, κλαρίνα και τρομπέτες. ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε ήδη παίξει όταν έφτασα, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν οι δίδυμες Σκαδιαρέσες, ‒η μία εμφανίστηκε με πατερίτσες‒ και ο Γιώργος Παπαγεωργίου που παίζει στον «Γλυκάνισο», όπως σχολίαζαν οι διπλανοί μου. Συγκινητική ήταν η εμφάνιση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου.

Ήταν μια κρύα βραδιά, αλλά η στήριξη του κόσμου την έκανε την πιο ζεστή αυτού του χειμώνα. 

Irene - Time 2 Love

Alcatraz, Σάββατο 11/2

I Was There Facebook Twitter
Αποδεικνύεται μια αρκετά ιδιαίτερη συναυλία, γεμάτη αρκετή λάμψη και εκτυφλωτικά νέον φώτα.

Σάββατο απόγευμα, 6 ακριβώς, στο Alcatraz, το στριπτιτζάδικο που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού, δίπλα ακριβώς στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Έχουμε μαζευτεί εκεί για ένα πρωτότυπο show, με το οποίο παρουσίασε το ντεμπούτο άλμπουμ της η Irene, με τίτλο «Time 2 Love».

Αποδεικνύεται μια αρκετά ιδιαίτερη συναυλία, γεμάτη αρκετή λάμψη και εκτυφλωτικά νέον φώτα. Και πώς να μην είναι! Ο χώρος, η μεγαλύτερη ερωτική σκηνή της Αθήνας, όπως τον διαφημίζουν, είναι πραγματικά απίθανος. Φαντάζει το ιδανικότερο μέρος για συναυλίες και δεν θυμίζει καθόλου strip club ‒ μόνο οι μεταλλικές μπάρες στο κέντρο της σκηνής το προδίδουν.

Εντυπωσιακή, ντυμένη με στρας, δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της έτσι όπως τραγουδά τα αισθαντικά R&B κομμάτια της.

Ο Kill Emil ανοίγει το πρόγραμμα με χιπ-χοπ ρυθμούς που προετοιμάζουν την ατμόσφαιρα μέχρι να ανέβει στη σκηνή η Ειρήνη Παργινού. Εντυπωσιακή, ντυμένη με στρας, δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της έτσι όπως τραγουδά τα αισθαντικά R&B κομμάτια της.

I Was There Facebook Twitter
Τη συνοδεύουν δύο χορεύτριες και ένα πλήθος καλεσμένων.

Τη συνοδεύουν δύο χορεύτριες και ένα πλήθος καλεσμένων: ο RSN, που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του άλμπουμ, ο MC Yinka, που ερμηνεύει μαζί της το «Light it up», o Μr Collage, που έχει έρθει από τη Θεσσαλονίκη μόνο για το live, o El Pap Chico των Word of Mouth και ο BNC (Bruises N Cuts), με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο άλμπουμ του «The Bonnie And Clyde Syndrome».

Το άλμπουμ γράφτηκε μετά από μια τοξική σχέση, όπως μας πληροφορεί η Ειρήνη, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία εκείνη τη στιγμή, που μοιάζει περισσότερο σαν την ώρα της αγάπης.

Alcatraz, Λεωφ. Συγγρού 101

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ξανθιά φιλοδοξία της Sabrina Carpenter

Μουσική / Η Sabrina Carpenter ξέρει ακριβώς τι κάνει στην ποπ

Η πρώτη καλλιτέχνιδα που είχε ταυτόχρονα ένα νο1 άλμπουμ και τρία τραγούδια στην πεντάδα των UK Charts και τρια κομμάτια στην πεντάδα του Billboard Hot 100 –κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή των Beatles– δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Στην πορεία, έχει σπάσει αρκετά στερεότυπα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την τέχνη άφησαν παρακαταθήκη»

Οι Αθηναίοι / «Αυτό που λέμε ευτυχισμένη ζωή δεν υπάρχει»

Ο Θέμης Ανδρεάδης γνώρισε τεράστια επιτυχία με το σατιρικό τραγούδι αλλά το ρίσκο να ασχοληθεί με το αγαπημένο του είδος, την μπαλάντα, τον άφησε εκτός μουσικής για σχεδόν είκοσι χρόνια. Η επιστροφή του με ένα δίσκο βινυλίου με συμμετοχές μουσικών από τις νεότερες γενιές ανοίγει ένα νέο, πιο φωτεινό κεφάλαιο στη ζωή του.
M. HULOT
Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τον θάνατο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα με σολίστα τον Βαντίμ Ρέπιν. Με αυτήν την αφορμή, η Ματούλα Κουστένη ξετυλίγει μια ιστορία ζωής και μουσικής που καθορίστηκε τόσο από την πολιτικές εξελίξεις και το πλαίσιο του σοβιετικού καθεστώτος, όσο και από τις προσωπικές επιλογές του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το αριστουργηματικό σετ των Pan Pot στην Αθήνα

Μουσική / Pan Pot: Πόσο καταπληκτική μουσική παίζει αυτό το δίδυμο;

Δεν είναι πλέον εικοσάρηδες, αλλά δεν καταφεύγουν μονάχα σε νοσταλγικούς ήχους. Συνεχίζουν να καθορίζουν ηχητικά το μέλλον της techno, κάτι που απέδειξαν και στο extended σετ τους στην Αθήνα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
H ψευδαίσθηση της «ανακάλυψης» μουσικής στις επιμελημένες playlists του Spotify

Μουσική / Ανακαλύπτουμε πράγματι μουσική στο Spotify ή ζούμε μια ψευδαίσθηση;

Αρχικά, τις επιμελημένες playlists της δημοφιλούς πλατφόρμας τις έφτιαχναν επαγγελματίες, που προσλαμβάνονταν για το γούστο και την κρίση τους. Όμως, πια τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Και παρότι μας περιβάλλει ένας ωκεανός ήχων, το Spotify αρκείται στο να μας κρατά αποκλεισμένους στο νησί μας.
THE LIFO TEAM
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)

Μουσική / Τσαϊκόφσκι: Πώς μπορεί ο κορυφαίος συνθέτης να ενοχλεί τη σημερινή Ρωσία;

Στη Ρωσία θεωρούν αδιανόητο το να φέρει η εθνική τους κληρονομιά ομοφυλοφιλική ταυτότητα, ακόμα κι αν πρόκειται για τον συνθέτη της «Λίμνης των κύκνων» και του «Καρυοθραύστη», καθώς και της «Παθητικής συμφωνίας», η οποία ίσως προμηνύει τη φημολογούμενη κρατική δολοφονία του. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή ανατρέχουμε στα νέα στοιχεία για τη ζωή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Βασίλης Λούρας: «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Μουσική / «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Το ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Λούρας -και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους κινηματογράφους από το Cinobo- είναι μια συναρπαστική ταινία για την Κάλλας που αποκαθιστά την αλήθεια για τα χρόνια της στην Ελλάδα αλλά και για τη θυελλώδη σχέση της με τη χώρα που η μεγάλη ντίβα θεωρούσε πατρίδα.
M. HULOT