Οι κάκτοι στην Αριζόνα κινδυνεύουν από τον καύσωνα Phoenix

Ο καύσωνας Φοίνικας πλήττει τους κάκτους στην Αριζόνα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Ο καύσωνας Phoenix προκάλεσε την πιο ζεστή μέση θερμοκρασία σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ τον Ιούλιο και τώρα επιστρέφει με εξίσου επικίνδυνες υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κάτοικοι στην Αριζόνα διαπιστώνουν πως η εκτεταμένη ζέστη του καύσωνα Phoenix επηρεάζει εκτός από τους πολίτες και πλήθος φυτών και δένδρων, ακόμα και τους κάκτους σαγκουάρο. Τα τηλέφωνα για βοήθεια δεν παύουν να χτυπούν και τα περισσότερα αφορούν σε κάκτους αλλά ακόμα και σε εσπεριδοειδή δένδρα ή φίκους, δήλωσε η Σοφία Μπούθ, υπεύθυνη σχεδιασμού του Moon Valley Nursery. «Πολλοί άνθρωποι τηλεφωνούν και λένε ότι ο κάκτος τους κιτρινίζει πολύ έντονα. Τα δένδρα 20 ετών χάνουν όλα τα φύλλα τους».

Περισσότεροι από 1.000 κάκτοι σαγκουάρο υπάρχουν στον βοτανικό κήπο της ερήμου, με τρεις εξ αυτών να έχουν χάσει κάποιο τμήμα τους εξαιτίας του καύσωνα την τελευταία εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο ποσοστό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Οι εν λόγω κάκτοι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ερήμου. Ο καύσωνας πριν από τρία χρόνια, ο οποίος είχε καταρρίψει πολλά ρεκόρ, τούς είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τώρα, ο καύσωνα Phoenix φαίνεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο λόγω του καύσωνα Phoenix ήταν στους 39,3 βαθμούς Κελσίου.

Οι κάκτοι σαγκουάρο ζουν έως και 200 χρόνια, ενώ το ύψος τους φτάνει μέχρι τα 12 μέτρα. Ορισμένοι απ’ όσους υπάρχουν στον βοτανικό κήπο της ερήμου χρονολογούνται λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας τους, δηλαδή πριν από 85 χρόνια, και ο μεγαλύτερος έχει ύψος σχεδόν 9 μέτρα, σύμφωνα με την Κίμπερλι ΜακΚιου, την επικεφαλής του κήπου. Η ίδια δήλωσε πως οι άνθρωποι συνήθως υποθέτουν ότι οι κάκτοι είναι από τη φύση τους ανθεκτικοί στους καύσωνες, αλλά ακόμη και αυτοί έχουν τα όριά τους.

Ο συνεχόμενος καύσωνας των περασμένων 31 ημερών, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 43,3 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 32,2 βαθμούς Κελσίου, μείωσε κατά πολύ τις αντοχές τους. Να σημειωθεί πως οι κάκτοι κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοίγουν τους πόρους τους για να απαλλαγούν από το κατακρατημένο νερό και να πάρουν διοξείδιο του άνθρακα, εξήγησε η Κίμπερλι ΜακΚιου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύστερα από δύο ημέρες μικρής πτώσης του υδράργυρου, οι υψηλές θερμοκρασίες έφτασαν τους 43,9 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται το ίδιο σκηνικό για τις επόμενες δέκα ημέρες. Η υπηρεσία σκοπεύει να εκδώσει προειδοποίηση για ακραία ζέστη από Παρασκευή έως Δευτέρα, καθώς αναμένονται θερμοκρασίες από 43,9 έως 47,2 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, στον βοτανικό κήπο της ερήμου γίνονται προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι κάκτοι που αντέχουν τις ακραίες θερμοκρασίες.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM