Η ωμή παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου

Η ωμή παρέμβαση του αρχιεπίσκοπου… Facebook Twitter
Ο άνθρωπος αυτός που πιστεύει ότι βρίσκεται πάνω από θεσμούς και εκλεγμένες πολιτικές εξουσίες σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβασή του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο. Φωτ.: Δημήτρης Καπάνταης/ SOOC
0

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ τον έξαλλο μητροπολίτη Πειραιά που βγάζει κηρύγματα μίσους και προειδοποιεί τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μην πηγαίνουν στην εκκλησία!

Δεν είναι ο μητροπολίτης Μεσογαίας –που εμφανιζόταν λίγο πιο συγκροτημένος από τους συναδέλφους του επειδή έχει καλές σπουδές– ο οποίος χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία εκτροπή και με τις απόψεις του προσπαθεί να βυθίσει την κοινωνία στον μεσαίωνα.

Από όλες τις αρνητικές (και αντιδραστικές) αντιδράσεις που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτή του Αρχιεπίσκοπου ήταν η χειρότερη και αποτελεί την πιο ωμή παρέμβαση στην πολιτική εξουσία, δικαιώνοντας όσους επιμένουν στον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, στον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει.

Αυτήν τη φορά είναι ο Αρχιεπίσκοπος, για τον οποίο πολλοί και για πολλά χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι μετριοπαθής, δεν διχάζει την κοινωνία και δεν παρεμβαίνει στην πολιτική.

Ο άνθρωπος αυτός που πιστεύει ότι βρίσκεται πάνω από θεσμούς και εκλεγμένες πολιτικές εξουσίες σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβασή του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο. Το είπε κομψά, είναι η αλήθεια: «Καλό θα ήταν η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική».

Καλό για ποιον άραγε;

Για τους ιεράρχες που θα στοχοποιούν όσους βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν μια ρύθμιση δικαιωματικού χαρακτήρα; Για τους χιλιάδες βαθιά συντηρητικούς παπάδες (των οποίων τους μισθούς εξακολουθούμε να πληρώνουμε) οι οποίοι θα βγάζουν κηρύγματα μίσους και θα σπέρνουν κατάρες στο κυριακάτικο εκκλησιάσμά τους, επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους; Για την ίδια την κοινωνία η οποία διαπιστώνει για μια ακόμα φορά πως η ελληνική Εκκλησία εξακολουθεί να διεκδικεί εξουσία που δεν της ανήκει;

Από όλες τις αρνητικές (και αντιδραστικές) αντιδράσεις που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτή του Αρχιεπίσκοπου ήταν η χειρότερη και αποτελεί την πιο ωμή παρέμβαση στην πολιτική εξουσία, δικαιώνοντας όσους επιμένουν στον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, στον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λοιπόν, πώς πήγε η δημοκρατία το 2024;

Ακροβατώντας / Λοιπόν, πώς πήγε η δημοκρατία το 2024;

Η δημοκρατία υποχώρησε, έκανε γενναία βήματα προς τα πίσω, κινδύνευσε ακόμα περισσότερο. Η δύναμη του χρήματος ως μέσου χαλιναγώγησης παραμένει καθοριστική και οδήγησε εκατομμύρια πολίτες να επιλέξουν εχθρούς της δημοκρατίας (ακροδεξιούς και φασίστες). Μετά από κάποιες δεκαετίες ο κόσμος έχει στραφεί σε επικίνδυνους δρόμους, το μέλλον είναι εντελώς αβέβαιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Το ΣτΕ, οι οικοδομικές άδειες και το χάος

Ρεπορτάζ / Το ΣτΕ, οι οικοδομικές άδειες και το χάος

Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκαν τα μπόνους δόμησης του Οικοδομικού Κανονισμού που έδιναν ύψος και όγκο στα κτίρια. Η διαμάχη για το ποιες οικοδομικές άδειες ακινήτων διασώζονται και ποιες όχι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Το 2024 ήταν μια πολιτική χρονιά που τα είχε όλα

Οπτική Γωνία / Το 2024 ήταν μια πολιτική χρονιά που τα είχε όλα

Σασπένς, ίντριγκες, δολοπλοκίες, καθαιρέσεις, νέα κόμματα, αλλαγή ηγεσιών, αποχωρήσεις, διαγραφές, διασπάσεις, επεισοδιακά συνέδρια. Μερικά από τα πολιτικά γεγονότα του 2024 θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμα και υλικό για μυθιστορήματα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πόσα χρόνια υπομονής για μια άδεια διαμονής;»

Ελλάδα / «Πόσα χρόνια υπομονής για μια άδεια διαμονής;»

Ποια είναι σήμερα η θέση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα και γιατί συχνά θυμίζει το επιτραπέζιο «φιδάκι»; Τι συμβαίνει με τις ακριβοθώρητες άδειες διαμονής, την πολιτογράφηση και τις συντάξεις;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ιλισός, η πέτρινη γέφυρα και τα αντιπλημμυρικά έργα

Ρεπορτάζ / Ο Ιλισός, η πέτρινη γέφυρα που θα γκρεμιστεί και τα αντιπλημμυρικά έργα

Μεταξύ Καλλιθέας και Μοσχάτου ξεκινούν από την Περιφέρεια Αττικής έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ένα τμήμα του Ιλισού. Εξαιτίας των παρεμβάσεων, που είναι πράγματι αναγκαίες, θα γκρεμιστεί στη λεωφόρο Ποσειδώνος μια πέτρινη πεντάτοξη γέφυρα, η μοναδική στην Αττική.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ