Η βία στη Σομαλία έχει καταντήσει μόνιμο φαινόμενο

Η βία στη Σομαλία έχει καταντήσει μόνιμο φαινόμενο Facebook Twitter
0


Η βία στη Σομαλία έχει καταντήσει μόνιμο φαινόμενο.

Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση περιγράφει το Euronews την κατάσταση στην Αφρικανική χώρα, η οποία για πάνω από 20 χρόνια δεν έχει καταφέρει να έχει μία σταθερή και αποδεκτή κυβέρνηση.

Η Σομαλία κατατάσσεται στις πλέον επικίνδυνες χώρες παγκοσμίως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, όσο και λόγω της πείνας και των ασθενειών.

Το 1992, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, οι ΗΠΑ απέστειλαν κατ’ εντολή του ΟΗΕ, στρατεύματα, ώστε να ελεγχθεί η βία και να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια. Ύστερα όμως από απώλειες που υπέστησαν τα Αμερικανικά στρατεύματα, η κυβέρνηση Κλίντον απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων, ενώ κάποια Νατοϊκά στρατεύματα παρέμειναν στην περιοχή.

Οι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Al Shabaab, ελέγχουν ακόμα τη νότια και κεντρική Σομαλία, αν και τα τελευταία χρόνια χάνουν τη δύναμή τους λόγω εσωτερικών και οικονομικών προβλημάτων.

Ο νέος Πρόεδρος της Σομαλίας, Hassan Sheikh Mohamud, δήλωσε ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια και η δημιουργία ευκαιριών στη χώρα, ικανών να πείσουν τους νέους να εγκαταλείψουν την ένοπλη δράση μέσω των αντάρτικών κινημάτων.

Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της χώρας δέχτηκε πριν από λίγες μέρες επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο όπου διέμενε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ