Ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στην εφημερίδα Guardian και ο τίτλος του άρθρου «Γιατί ο καλύτερος νέος Έλληνας σκηνοθέτης έκανε το Λονδίνο σπίτι του;» σου δίνει μια πρόγευση για το που ήθελε ο δημοσιογράφος να κινηθεί η κουβέντα.
«Εγκαταλείπεις λοιπόν το πλοίο;» ρωτάει ο δημοσιογράφος τον 39χρονο σκηνοθέτη σχετικά με την διαμονή του τους τελευταίους μήνες στο Λονδίνο. «Έκανα τρεις ταινίες στην Ελλάδα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν το βλέπω σαν εγκατάλειψη. Κάποια μέρα σύντομα ή αργότερα θα επιστρέψω» λέει ο Γιώργος Λάνθιμος
Ανάμεσα στα σχέδια του είναι το γύρισμα μιας ταινίας για την Βασίλισσα Άννα αναφέρει η εφημερίδα. Ενώ ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι υπάρχει σίγουρα περισσότερη κινηματογραφική δραστηριότητα σε σύγκριση με την Ελλάδα στο Λονδίνο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται σε αυτό. «Έμαθα να κάνω κινηματογράφο από τα διαφημιστικά φιλμάκια τα οποία γύρισα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έκανα κινηματογράφο ή τι είναι αυτό που με οδηγεί να κάνω ταινίες. Μέχρι σήμερα αναρωτιέμαι. Όταν βλέπω ένα σπουδαίο φιλμ θέλω να κάνω κάτι ανάλογο. Και ποτέ δεν το κάνω» συνεχίζει.
Σχετικά με την τελευταία του ταινία «Άλπεις» λέει: «Στην πραγματικότητα είναι μια ταινία παρόμοια με τον Κυνόδοντα απλά κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Στον Κυνόδοντα κάποιοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από μια οικογένεια ενώ στις Άλπεις τα μέλη της οικογένειας θέλουν να διακόψουν την μεταξύ τους σχέση»
Σχετικά με το Λονδίνο αναφέρει ότι του αρέσει ο καιρός και το φαγητό φροντίζοντας να τρώει αρκετά συχνά έξω με την κοπέλα του την ηθοποιό Arien Labed με την οποία συζεί. Και παρακάτω αναφέρει:«Σήμερα είμαι εδώ. Τον επόμενο μήνα μπορεί να είμαι κάπου αλλού. Στο Λονδίνο αισθάνομαι σαν τουρίστας».
Για τη ταινία «Άλπεις» ο δημοσιογράφος της Guardian αναφέρει ότι την πρώτη φορά που είδε την ταινία νόμιζε ότι ήταν μια μαύρη κωμωδία και την δεύτερη συνειδητοποίησε ότι η υπόθεση της ταινίας ήταν μια τραγωδία. Και κλείνει το κομμάτι του, αφήνοντας τον Λάνθιμο σε κάποια πάμπ του Λονδίνου, γράφοντας για ακόμα μια φορά την ατάκα της νοσοκόμας από το φιλμ η οποία όπως λέει ο ίδιος ταιριάζει απόλυτα στον σκηνοθέτη: «Κρύο είναι μια λέξη που δεν γνωρίζουν οι χειμερινοί κολυμβητές».
σχόλια