Ξανά ανοιχτό το μαυσωλείο του Λένιν

Ξανά ανοιχτό το μαυσωλείο του Λένιν Facebook Twitter
3

Μετά από πέντε μήνες εργασιών συντήρησης το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν ξανάνοιξε τις πόρτες του για το κοινό.

Στην Κόκκινη Πλατεία δημιουργήθηκαν ουρές από μαθητές σχολείων αλλά και τουρίστες, που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να δουν την ταριχευμένη σορό του ηγέτη της οκτωβριανής επανάστασης, που βρίσκεται εκεί από το 1924, όταν πέθανε.

«Ήταν λίγο τρομακτικά στο μαυσωλείο, αλλά μόλις είδα τον Λένιν, δεν ξέρω πως ακριβώς να το εκφράσω, μάλλον ηρέμησα λιγάκι. Ούτως ή άλλως έχει πεθάνει, δεν θα μας επιτεθεί ως φάντασμα» λέει μια μικρή Ρωσίδα.

«Από αυτά που διαβάσαμε και δεν είναι σίγουρο ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αυτός που βλέπουμε δεν είναι ο Λένιν, αλλά κέρινο ομοίωμα. Αυτό έχω διαβάσει με το επιχείρημα, πώς είναι δυνατόν να τον διατηρούν τόσο καιρό αναλλοίωτο. Ίσως να είναι εκείνος, ίσως κι όχι» αναφέρει μία Αμερικανίδα τουρίστρια.

Παρά το γεγονός ότι το 2011 σε διαδικτυακή ψηφοφορία το 69% όσων συμμετείχαν τάχθηκαν υπέρ της ταφής της σορού του Λένιν, δίπλα στην μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει φτάσει στη Δούμα (ρωσική βουλή) ώστε να προχωρήσει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Πηγή: Euronews

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM