Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

Σ’ένα πάρτι στο Palm Springs συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Αμερικής, Agnew, στον οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον των νέων της χώρας, όχι μόνο λόγω της βρετανικής εισβολής αλλά και της κουλτούρας των ναρκωτικών, των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, των χίπις και των Μαύρων Πανθήρων.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, σε μία πτήση για Washington έγραψε ένα γράμμα στον πρόεδρο Nixon στον οποίο τον παρακαλούσε για μία συνάντηση. Ήθελε να γίνει "Federal Agent at Large" στο Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs (μία θέση που δεν υπήρχε) για να βοηθήσει «τους νέους».

Dear Mr. President

First, I would like to introduce myself. I am Elvis Presley and admire you and have great respect for your office. I talked to Vice President Agnew in Palm Springs three weeks ago and expressed my concern for our country. The drug culture, the hippie elements, the SDS, Black Panthers, etc. do NOT consider me as their enemy or as they call it The Establishment. I call it America and I love it. Sir, I can and will be of any service that I can to help The Country out. I have no concern or Motives other than helping the country out.

So I wish not to be given a title or an appointed position. I can and will do more good if I were made a Federal Agent at Large and I will help out by doing it my way through my communications with people of all ages. First and foremost, I am an entertainer, but all I need is the Federal credentials...

I am Glad to help just so long as it is kept very Private. You can have your staff or whomever call me anytime today, tonight, or tomorrow. I was nominated this coming year one of America's Ten Most Outstanding Young Men. That will be in January 18 in my home town of Memphis, Tennessee. I am sending you the short autobiography about myself so you can better understand this approach. I would love to meet you just to say hello if you're not too busy.

Respectfully,
Elvis Presley

Ο πρόεδρος Nixon δέχτηκε επειδή ήξερε ότι δεν ήταν αρεστός στους νέους και ήλπιζε ότι μία τέτοια συνάντηση θα του κάνει καλό. Έτσι δέχτηκε να συναντηθεί με τον Elvis, κάτι που οδήγησε σε μία σουρεαλιστική συζήτηση που μάλλον τελικά δεν ωφέλησε κανέναν από τους δύο τους.

Μετά τις φωτογραφίες, ο Elvis δήλωσε ότι οι Beatles ήταν υπολογίσιμη δύναμη στο αντιαμερικανικό πνεύμα. Είπε πως ήρθαν στην Αμερική, έκαναν λεφτά και μετά γύρισαν στην Αγγλία όπου συνέχιζαν την αντιαμερικανική προπαγάνδα. Είπε ακόμα ότι μελετούσε τη κομμουνιστική προπαγάνδα και την κουλτούρα των ναρκωτικών για δέκα χρόνια.

Ο πρόεδρος δεν είπε πολλά- κυρίως κουνούσε καταφατικά το κεφάλι του. Η συνάντηση κατέληξε με τον Elvis να αγκαλιάζει τον Nixon. Τελικά ο Βασιλιάς δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον διευθυντή του FBI, ούτε να γίνει μυστικός πράκτορας, πάντως μερικές μέρες μετά δέχτηκε ένα ευχαριστήριο γράμμα.

Πέθανε 7 χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση σε ηλικία 42 χρονών καθισμένος στη λεκάνη της τουαλέτας, ζυγίζοντας 159 κιλά. Η ανακοίνωση του θανάτου του ήταν τραυματική για τον κόσμο. Οι φήμες ότι ζει κάπου κρυφά ξεκίνησαν την ίδια στιγμή. Ο γιατρός που έκανε τη νεκροψία λόγω του πάχους αναγκάστηκε να κάνει πραγματικά βαθιές τομές για να βρει τα ζωτικά όργανα. Η δήλωση που έκανε ήταν: «Αν δεν ήταν νεκρός πριν τη νεκροψία, σίγουρα ήταν μετά.»

(συνεχίζεται αύριο...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ