Το γεύματα της 2ης θέσης ετοιμαζόταν στην ίδια κουζίνα με αυτά της πρώτης αν και σερβίρονταν σε διαφορετική τραπεζαρία. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η τεχνική και η ποιότητα ήταν ισάξια της 1ης αλλά με πιο φτηνά υλικά (και μικρότερες ποσότητες). Το ημερήσιο πρόγραμμα της 2ης θέσης ήταν το εξής:
Πρωινό
Πόριτζ
Κρεατόσουπα
Αβγά βραστά ή τηγανιτά ή ομελέτα
Τηγανιτό λουκάνικο και μπέικον
Τσάι, καφές ή κακάο
Μεσημεριανό
Πόδια και στομάχι βοδινό
Ροστ μπηφ
Πατάτες βραστές ή πουρές
Βραδινό
Σούπα από βραστό αρνίσιο κεφάλι
Φρέσκο ψάρι
Βοδινό ραγού
Ψητό χοιρινό με σάλτσα μήλου
Λαχανικά, βραστές πατάτες
Πουτίγκα
Τάρτα με μαρμελάδα
Επιδόρπιο
Τσάι, καφές
Στην πρώτη θέση όλοι οι κανόνες καταρρίπτονταν: Για τους πλούσιους επιβάτες υπήρχε η επιλογή των εστιατορίων, στα οποία πλήρωναν ανάλογα με την κατανάλωση. Ενώ υπήρχαν πολλές δραστηριότητες για διασκέδαση (πισίνα, γυμναστήριο, χαμάμ, βιβλιοθήκη, μουσική, επιτραπέζια) το φαγητό ήταν το σημαντικό γεγονός της ημέρας, με γεύματα πολυτελή τα οποία κρατούσαν ώρες και διαδοχή μέχρι και 13 πιάτων, το καθένα με ξεχωριστό κρασί.
To σαλόνι της πρώτης θέσης
Κάθε βράδυ ένας υπάλληλος του πλοίου ανακοίνωνε την έναρξη του δείπνου, ώστε όλοι οι επιβάτες να πάνε στην αντίστοιχη τραπεζαρία. Ειδικά οι επιβάτες της 1ης θέσης συγκεντρώνονταν στο καθιστικό για ένα πρώτο ποτό πριν καθίσουν για τα άπειρα πιάτα της βραδιάς. Τεράστιες ποσότητες, τεράστια ποικιλία, ακριβά υλικά, πορσελάνες, σπάνια κρασιά από όλο τον κόσμο.
Τραπεζαρία της πρώτης θέσης
Το τελευταίο γεύμα της 1ης θέσης, το βράδι της 14ης Απριλίου ήταν το εξής:
Πρώτο πιάτο
Canapes a L'Amiral (με διάφορα υλικά όπως χαβιάρι, γαρίδες κλπ)
Στρείδια à la Russe (με βότκα και horseradish)
Δεύτερο πιάτο
Consommé Olga (σούπα από ζωμό κρέατος με πίνες)
Κρέμα κριθαριού
Tρίτο πιάτο
Σολωμός με λευκή σάλτσα, αγγουράκια
Τέταρτο πιάτο
Φιλέ μινιόν Lili (φιλέ μινιόν με φουα γκρα, τρούφες, αγκινάρες και σάλτσα με κονιάκ, Μαδέρα, ντομάτα και δεντρολίβανο)
Κοτόπουλο πανέ
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια
Πέμπτο πιάτο
Αρνάκι με σάλτσα μέντας
Ψητή πάπια με σάλτσα μήλου
Φιλέτο βοδινό με πατάτες γκρατέν
Αρακάς
Καραμελωμένα καρότα
Ρύζι
Βραστές πατάτες
Έκτο πιάτο
Σαμπάνια με κρασί, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμονιού, ρούμι και σιρόπι ζάχαρης
Έβδομο πιάτο
Ψητό πιτσούνι
Όγδοο πιάτο
Κρύα σπαράγγια με βινεγρέτ
Ένατο πιάτο
Φουά γκρα
Σέλερι
Δέκατο πιάτο
Πουτίγκα Waldorf (άγνωστη συνταγή ειδικά για τον Τιτανικό)
Ροδάκινα με ζελέ λικέρ
Εκλέρ σοκολάτας και βανίλιας
Παγωτό βανίλια
Φρέσκα φρούτα
Ποικιλία τυριών
Eπιζώντες του Τιτανικού
σχόλια