Γεύση / O Jamie Oliver στην ΑθήναΑπό τη σειρά "Jamie Oliver escapes", σε τρία μέρη Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 9.8.2011 | 12:00 9.8.2011 | 12:00 Facebook Twitter E-mail 0 ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗBasij: Ποια είναι η παραστρατιωτική ομάδα του Ιράν που έσκισε το χιτζάμπ και τα ρούχα της Ahoo Daryaei DESIGNΈνα σπίτι που χωράει τρεις χώρες σε εκατό τετραγωνικά DAILYΛάσπη στο πρόσωπο της βασίλισσας ΟΘΟΝΕΣΜάρθα Στιούαρτ, η ψυχρή βασίλισσα του αμερικανικού οικιακού ονείρου ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑΟ υδράργυρος στον τόνο και ο πανικός που πια μας κούρασε ΔΙΕΘΝΗ«Η ζωή στην Ευρώπη εξαρτάται από τους ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα» ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ηχητικά Άρθρα / Ελληνικός ή τούρκικος;Μια ιστορική καταγραφή του καφέ που εμείς θεωρούμε «δικό μας» και οι Τούρκοι «δικό τους».M. HULOT 4.11.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμοO Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.THE LIFO TEAM 29.10.2024 Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.M. HULOT 27.10.2024 Urban Culture / Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hallΟ διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food περιγράφει πώς θα λειτουργήσει το πρότζεκτ ΣΤΟΑ στο κέντρο της Αθήνας, ένα food hall με διαφορετικό μοντέλο από αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 27.10.2024 Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.10.2024 Nothing Days / Μανιτάρια και φασόλια γίγαντες γλυκό: Mια νέα παράδοσηΗ ανάγκη για πειραματισμό αλλά και η αναβίωση της cucina povera φέρνει νέες γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.M. HULOT 25.10.2024 Γεύση / Για ψωμί, street food και μεζέδες στην ΚυψέληΈξι spots για καλό φαγητό και ποτό στη γειτονιά που διαρκώς εξελίσσεται.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.10.2024 Γεύση / Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι O Χάρης Μπονάνος κάνει ίσως το πιο πιασάρικο fusion street food που εμφανίστηκε τελευταία στην πόλη.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 22.10.2024 Γεύση / Μνήμες ελιάς: Από τους πρώτους τροφοσυλλέκτες μέχρι τον Ελ Γκρέκο και τον Ελύτη Και ιδέες για να τις βάλουμε στο τραπέζι, από τους Γαργαλιάνους μέχρι τα Χανιά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 20.10.2024 Mylos by the sea / Δυο βράδια στο πιο συζητημένο εστιατόριο του Αιγαίου, πριν κλείσει για σεζόνΤο Mylos by the sea στη Λέρο είναι ο ορισμός του εστιατoρίου-προορισμός.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.10.2024 Γεύση / Ραντεβού στο Παγκράτι: Νέες αφίξεις και κλασικά spots Από υψηλή γαστρονομία μέχρι street food, 17 μαγαζιά που επιβεβαιώνουν ότι το Παγκράτι έχει πάντα κάτι καλό να σου σερβίρει. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.10.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της ΟυγγαρίαςΤι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.THE LIFO TEAM 13.10.2024 Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.THE LIFO TEAM 10.10.2024 Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενούΣε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;THE LIFO TEAM 7.10.2024 Γεύση / Συνταγές για γλυκά του κουταλιού, για να μην πάει κανένα φρούτο χαμένοΚάθε τόπος, σε κάθε γωνιά της ελληνικής υπαίθρου, έχει το δικό του χαρακτηριστικό φίλεμα, που διατηρείται σε βάζο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.10.2024 Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκωνΣτο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.10.2024 Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.M. HULOT 4.10.2024 Γεύση / Sister: Ταϊλανδέζικο με χαρακτήρα σε έναν τέλειο βιομηχανικό χώροΟ Κωνσταντίνος Ζουγανέλης είναι ένας από τους πρώτους που έμαθαν στους Αθηναίους μια κουζίνα που τελικά αγαπήθηκε πολύ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.10.2024 Γεύση / Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκάΕλληνική κουζίνα στα καλύτερά της, σε ένα πανέμορφο σκηνικόTHE LIFO TEAM 1.10.2024 Γεύση / 21 αθηναϊκά spots για καλό καφέΣημασία δεν έχει πόσο καφέ θα πιεις αλλά πού. Ένας οδηγός με τα καλύτερα spots της πόλης, για τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο και όσους καφέδες θέλεις. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.10.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΔΙΕΘΝΗBasij: Ποια είναι η παραστρατιωτική ομάδα του Ιράν που έσκισε το χιτζάμπ και τα ρούχα της Ahoo Daryaei
Ηχητικά Άρθρα / Ελληνικός ή τούρκικος;Μια ιστορική καταγραφή του καφέ που εμείς θεωρούμε «δικό μας» και οι Τούρκοι «δικό τους».M. HULOT 4.11.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμοO Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.THE LIFO TEAM 29.10.2024
Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.M. HULOT 27.10.2024
Urban Culture / Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hallΟ διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food περιγράφει πώς θα λειτουργήσει το πρότζεκτ ΣΤΟΑ στο κέντρο της Αθήνας, ένα food hall με διαφορετικό μοντέλο από αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 27.10.2024
Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.10.2024
Nothing Days / Μανιτάρια και φασόλια γίγαντες γλυκό: Mια νέα παράδοσηΗ ανάγκη για πειραματισμό αλλά και η αναβίωση της cucina povera φέρνει νέες γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.M. HULOT 25.10.2024
Γεύση / Για ψωμί, street food και μεζέδες στην ΚυψέληΈξι spots για καλό φαγητό και ποτό στη γειτονιά που διαρκώς εξελίσσεται.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.10.2024
Γεύση / Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι O Χάρης Μπονάνος κάνει ίσως το πιο πιασάρικο fusion street food που εμφανίστηκε τελευταία στην πόλη.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 22.10.2024
Γεύση / Μνήμες ελιάς: Από τους πρώτους τροφοσυλλέκτες μέχρι τον Ελ Γκρέκο και τον Ελύτη Και ιδέες για να τις βάλουμε στο τραπέζι, από τους Γαργαλιάνους μέχρι τα Χανιά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 20.10.2024
Mylos by the sea / Δυο βράδια στο πιο συζητημένο εστιατόριο του Αιγαίου, πριν κλείσει για σεζόνΤο Mylos by the sea στη Λέρο είναι ο ορισμός του εστιατoρίου-προορισμός.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.10.2024
Γεύση / Ραντεβού στο Παγκράτι: Νέες αφίξεις και κλασικά spots Από υψηλή γαστρονομία μέχρι street food, 17 μαγαζιά που επιβεβαιώνουν ότι το Παγκράτι έχει πάντα κάτι καλό να σου σερβίρει. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.10.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της ΟυγγαρίαςΤι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.THE LIFO TEAM 13.10.2024
Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.THE LIFO TEAM 10.10.2024
Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενούΣε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;THE LIFO TEAM 7.10.2024
Γεύση / Συνταγές για γλυκά του κουταλιού, για να μην πάει κανένα φρούτο χαμένοΚάθε τόπος, σε κάθε γωνιά της ελληνικής υπαίθρου, έχει το δικό του χαρακτηριστικό φίλεμα, που διατηρείται σε βάζο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.10.2024
Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκωνΣτο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.10.2024
Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.M. HULOT 4.10.2024
Γεύση / Sister: Ταϊλανδέζικο με χαρακτήρα σε έναν τέλειο βιομηχανικό χώροΟ Κωνσταντίνος Ζουγανέλης είναι ένας από τους πρώτους που έμαθαν στους Αθηναίους μια κουζίνα που τελικά αγαπήθηκε πολύ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.10.2024
Γεύση / Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκάΕλληνική κουζίνα στα καλύτερά της, σε ένα πανέμορφο σκηνικόTHE LIFO TEAM 1.10.2024
Γεύση / 21 αθηναϊκά spots για καλό καφέΣημασία δεν έχει πόσο καφέ θα πιεις αλλά πού. Ένας οδηγός με τα καλύτερα spots της πόλης, για τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο και όσους καφέδες θέλεις. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.10.2024
σχόλια