ΚΙΝΗΣΗ

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter
0
Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Η Καθαρή Δευτέρα είναι μια μέρα, που η παράδοση θέλει να την περνάμε, με καλή παρέα, χαλαρή διάθεση και να την ντύνουμε με νηστίσιμες , Σαρακοστιανές εξαιρετικές γεύσεις.

Για το πώς και το που θα τα κάνουμε αυτά οι επιλογές είναι πολλές. Κάποιοι προτιμούν το κάλεσμα και το τραπέζι στο σπίτι, κάποιοι προτιμούν την ημερήσια κοντινή απόδραση που θα τους επιτρέψει να τηρήσουν και το έθιμο του χαρταετού και κάποιοι προτιμούν μια χαλαρή βόλτα, στην πόλη, που θα έχει ως επίλογο, ένα καλό γεύμα με την παρέα σε εστιατόριο.

Το αγαπημένο gourmet deli – wine bistrot & café Menoo στην Κηφισιά έχει ετοιμάσει για εσάς μια μοναδική πρόταση, για κάθε περίπτωση, ώστε να καλύψει τις ανάγκες σας για γεύση, διασκέδαση και χαλάρωση, όπως κι αν σκέφτεστε να περάσετε αυτή τη μέρα.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo.

Η menoo σε συνεργασία με το κτήμα Κοκοτού σας προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσετε την Καθαρή Δευτέρα με την οικογένεια σας σε ένα μοναδικό χώρο στην Σταμάτα. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα εκλεκτό Σαρακοστιανό μενού με πρωτότυπες παραδοσιακές γεύσεις σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες του Γιώργου Κοκοτού. Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους του κτήματος, να πετάξετε τον αετό σας και να γνωρίσετε εκτός από τα κρασιά, το παρθένο ελαιόλαδο και το αγνό ακατέργαστο μέλι που παράγονται στο κτήμα.

Μενού

Καλωσόρισμα με φρεσκοψημένη λαγάνα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και πατατούλες γεμιστές με μπρικ Τσικουδιά.

Σταμναγκάθι βραστό με λαδολέμονο

Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά με ελιές από την Καλαμάτα

Καλάθι με καρδιές μαρουλιών, ραπανάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια και ματσάκια ρόκας

Φασόλια σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Γαρίδες λαδολέμονο

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Κολοκυθοκεφτέδες

Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Σουπιές με σπανάκι

Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα, και καραμελωμένες πορτοκαλόφλουδες ξηρούς καρπούς

Τιμή κατ'άτομο € 39,00

Παιδιά έως 10 ετών € 18,00

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει: Κρασιά του κτήματος, Σαββατιανό 2013, Cabernet Sauvignon 2011, ούζο, τσικουδιά, αναψυκτικά, χυμούς. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Για πληροφορίες καλέστε:

Menoo: τηλ. 210 6204919, 6630251

Κτήμα Κοκοτού: τηλ. 210 8145113, 6946068010

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

 

Καθαρή Δευτέρα στο Menoo στην Κηφισιά

Για όσους θέλουν να περάσουν την Καθαρή Δευτέρα με την παρέα ή την οικογένεια τους στον ατμοσφαιρικό χώρο ενός gourmet deli εστιατορίου που οι άνθρωποι του θα τους υποδεχθούν με ευγένεια και διακριτικά θα καλύψουν κάθε τους ανάγκη, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο μενού, με παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα.

Στο Menoo, θα βρείτε a la carte εκλεκτούς μεζέδες όπως:

Ταραμοσαλάτα, Φάβα με κάππαρη και τηγανητό κρεμμύδι

Κολοκυθοκεφτέδες, Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρικ

Καβούρι Chatka, Αγγινάρες a la polita

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, Γαρίδες λαδολέμονο

Σουπιές με σπανάκι, Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

και πολλά άλλα....

Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας είναι χαλαρή διάθεση, όρεξη και καλή παρέα.

Για τις κρατήσεις σας και για κάθε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε έγκαιρα με το

τηλέφωνο: 210 6208797

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Καθαρή Δευτέρα στο σπίτι:

Όσοι επιθυμούν να περάσουν την ημέρα στη γνώριμη ατμόσφαιρα του σπιτιού τους με την παρέα ή την οικογένεια τους, στο Menoo, θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικές Σαρακοστιανές γεύσεις, που θα δώσουν διαφορετικές νότες ποιότητας και απόλαυσης στο τραπέζι τους:

Στο Menoo θα βρείτε:

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρίκ, καβούρι chatka, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φάβα από τη Σαντορίνη με κάπαρη και τηγανητό κρεμμύδι, χούμους, σαλάτα με φρέσκες καραβίδες σε πράσινα μικρόφυλλα λαχανικά με mango και vinaigrette lemongrass, (minimum 6 μερίδες), Royal king crab σε τραγανά φύλλα γαλλικής σαλάτας, με sause από μέλι ginger και λεμόνι, (minimum 4 μερίδες).

Θα βρείτε επίσης, πολλές ακόμα παραδοσιακές Ελληνικές νοστιμιές όπως:

Αγκινάρες a la polita, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλατζί, φασόλια μαυρομάτικα με κρεμμυδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, χταποδάκι κρασάτο, γαρίδες βραστές λαδολέμονο, σουπιές με σπανάκι, πολίτικο μυδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Και για το επιδόρπιο σας:

Καλτσούνια, χαλβάς πολίτικος (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά) , χαλβάς Κοσμίδη, ζελέ με φρούτα και πορτοκαλόφλουδες (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά).

Μπορείτε να παραγγείλετε τα νηστίσιμα της επιλογής σας ,έως την Πέμπτη 27/02 και να παραλάβετε από το κατάστημα από Πέμπτη 27/02-Δευτέρα 03/03

Για παραγγελίες καλέστε: 210 6252214, 6208797, 6985 113799, Κηφισίας 310, Κηφισιά

 

Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ