Εξελέγη ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο μετά τον Εμφύλιο

Εξελέγη ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο μετά τον Εμφύλιο Facebook Twitter
2

Τον πρώτο μαύρο Αμερικανό γερουσιαστή μετά τον αμερικανικό Εμφύλιο εξέλεξαν στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές οι οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας.

Πρόκειται για τον Τιμ Σκοτ που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων πετυχαίνει μεγάλη και ιστορική νίκη στην πολιτεία από όπου είχε αρχίσει ο αμερικανικός εμφύλιος στο 19ο αιώνα.

"Νομίζω ότι λέει πολλά για τη Νότια Καρολίνα και την εξέλιξη που έχουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Αν ψάχνετε για ένα κράτος με την μεγαλύτερη πρόοδο στην ιστορία αυτής της χώρας στο συντομότερο χρονικό διάστημα, κοιτάξτε τη Νότια Καρολίνα. Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε υπερήφανοι, " είπε ο Scott σε δηλώσεις του, μόλις ψήφισε στις εκλογές.

Ο Σκότ ήταν ήδη γερουσιαστής χωρίς να έχει όμως εκλεγεί αφού είχε αντικαταστήσει τον προκάτοχο του.

Ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο, ήταν και πάλι Ρεπουμπλικανός, ο Hiram Rhodes Revels,το 1870, του οποίου την εκλογή είχαν προσπαθήσει να ακυρώσουν Δημοκρατικοί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM