Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012

Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο αθλητής του baseball Barry Zito φιλάει τη σύζυγό του στη βροχή, αμέσως μετά τη νίκη των Giants. Οι προσπάθειες του Zito στο San Francisco είναι θρυλικές από τότε που υπέγραψε το μεγάλο συμβόλαιο του 2006. Η λύτρωση ήρθε στα play-offs του 2012, όπου η καθοριστική του παρουσία θύμισε στο κοινό πόσο καλός παίχτης ήταν. (Φωτ.: Robert Galbraith / Reuters)
0
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Michael Ferns, σταρ της ομάδας St. Clairsville High του αμερικανικού football, αγκαλιάζει το νέο παίχτη Logan Thompson. Ο πατέρας του Thompson πέθανε την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι. Ο νεαρός παίχτης βοήθησε τον έμπειρο Ferns και ξεκίνησε την πορεία του με τον καλύτερο τρόπο. (Φωτ.: Jeff Stewart)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Meghan Vogel βοηθάει την Arden McMath προς τη γραμμή τερματισμού. Η Vogel ήταν στην τελευταία θέση του τελικού των 3.200 μέτρων στο Λύκειο Ohio DIII όταν η McMath κατέρρευσε μπροστά της. Η Vogel θα μπορούσε να συνεχίσει αλλά αντ' αυτού βοήθησε τη McMath για το υπόλοιπο της διαδρομής, βάζοντάς τη να τερματίσει πριν από αυτή. (Φωτ.: Piqua Daily Call, Mike Ullery / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Αμερικανός παλαιστής Jordan Burroughs αγκαλιάζει έναν Ιρανό συναθλητή του στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. (Πηγή: Twitter)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Οι εθνικές ομάδες πινγκ-πονγκ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας σε χειραψία μετά από αγώνα στον οποίο νίκησαν οι δεύτεροι. (Πηγή: news.bbcimg.co.uk)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Νοτιοκορεάτισσα ξιφομάχος Shin A-Lam αρνείται να αποχωρήσει από την πίστα έπειτα από το λανθασμένο αποκλεισμό της. Έκανε ένσταση για τον αποκλεισμό, αλλά στην ξιφομαχία δεν μπορείς να αποχωρήσεις κατά την ένσταση, αλλιώς αποδέχεσαι τον αποκλεισμό. Η Lam παρέμεινε στην πίστα για 45 λεπτά και όταν ο κριτής της ανακοίνωσε ότι η ένστασή της είχε απορριφθεί, αρνήθηκε να τον ακολουθήσει. (Πηγή: NBC)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
O δρομέας Liu Xiang φιλάει το τελευταίο εμπόδιο. Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα μετ' εμποδίων το 2004, ο αχίλλειος τένοντας του Xiang δεν του επέτρεψε να διαγωνιστεί το 2008. Όταν ξεκίνησε η κούρσα στο Λονδίνο με το που πήγε να πηδήξει το πρώτο εμπόδιο, ο τένοντας τον πρόδωσε. Καθώς εγκατέλειπε τον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το πόδι του από τον πόνο, ξαναμπήκε μέσα για να φιλήσει το τελευταίο εμπόδιο και έφτασε στη γραμμή τερματισμού με τους συμπαίκτες του από όλο τον κόσμο να τον αγκαλιάζουν. Φωτ.: Anja Niedringhaus / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ Oscar Pistorious γίνεται ο πρώτος αθλητής με δύο τεχνητά μέλη που διαγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες. (Φωτ.: David Gray / Reuters)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Πολωνή αθλήτρια του επιτραπέζιου τένις Natalia Partyka διαγωνίζεται στους Ολυμπιακούς απέναντι σε αρτιμελείς συναθλήτριες της. (Φωτ.: Sergei Grits / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Bubba Watson, αυτοδίδακτος γκόλφερ που έχασε τον πατέρα του δυο χρόνια πριν από καρκίνο, αγκαλιάζει τη μητέρα του μετά από νίκη στο τουρνουά Masters. (Φωτ.: Matt Slocum / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Erin DiMeglio γίνεται η πρώτη παίκτρια σχολικού αμερικανικού football σε θέση quarterback στη Florida.

[via]

Φωτογραφία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Ελλάδα / Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Στα 21 του χρόνια, έπαθε ένα ατύχημα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κάκωση στον νωτιαίο μυελό. Πριν το ατύχημα, έπαιζε μπάσκετ και βραβευόταν, μετά το ατύχημα κέρδισε μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παρολυμπιακούς Αγώνες. Δεν άφησε τη ζωή του ν’ αλλάξει. Δεν μιζέριασε ούτε τα έβαψε μαύρα. Το γεγονός ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν του στερεί χαμόγελο και δράση… Και όλη μέρα τρέχει! Ο Άλεξ με σκληρές προπονήσεις -κάτω από αντίξοες συνθήκες- αποδεικνύει ότι η ζωή ανήκει σε αυτούς που δεν την παρατάνε. Παράλληλα, μαζί με άλλους ανθρώπους με κινητική αναπηρία πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ». Εκτός από αθλητής και πρόεδρος του Συλλόγου, ο Άλεξ είναι και ερωτευμένος… Αυτή είναι η δραστήρια ζωή του.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΑΠΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Μάρτιν Παρ επιστρέφει για να φωτογραφίσει το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογραφία / Ο Μάρτιν Παρ ετοιμάζεται να φωτογραφίσει ξανά το ελληνικό καλοκαίρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς φωτογράφους θα εκθέσει έργα του στο Hyper Hypo και θα υπογράψει βιβλία και αναμνηστικά που θα είναι διαθέσιμα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
M. HULOT
Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT