Ο Πότερ μεγάλωσε

Ο Πότερ μεγάλωσε Facebook Twitter
0

Είμαι ζωντανή διαφήμιση του Χάρι Πότερ! (γελάει)

Μήπως γνωρίζεις ποιος είναι ο τραγουδιστής των MGMT; Τράβις, δεν τον λένε; Έχω βάλει στοίχημα με τους κάμεραμεν εδώ. Ε, δεν χρησιμοποιούμε Google σε αυτά, ακολουθούμε τον παραδοσιακό δρόμο για να κερδίσουμε χρήματα!

Δεν με έβλαψε ποτέ η φήμη. Άλλο να σε αναγνωρίζουν από ένα reality show στον δρόμο και να σου φέρονται αγενώς κι άλλο να σε πλησιάζουν επειδή παίζεις σε μια τόσο, δεν θα έλεγα παγκοσμίως γνωστή, αλλά ιδιαίτερα αγαπητή σειρά ταινιών. Μου έχει φερθεί πολύ καλά ο κόσμος. Εκτός από μερικές φορές που με πιάνουν σε αμήχανη στιγμή και επιμένουν να βγουν φωτογραφία.

Θα μου λείψει το πινγκ πονγκ που έπαιζα με τους συναδέλφους μου στα διαλείμματα των γυρισμάτων.

Πήγα σε κανονικό σχολείο μέχρι τα 10 μου χρόνια. Όταν, δηλαδή, ξεκίνησα τον Χάρι Πότερ. Μετά πήγαινα κι ερχόμουνα, ώσπου χρειάστηκε να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.

Αν δεν τύχαινε ο Χάρι Πότερ στη ζωή μου, προφανώς θα έβγαζα με δυσκολία το σχολείο, γιατί δεν υπήρξα ποτέ σπουδαίος μαθητής. Αλλά και πάλι, θα ζοριζόμουν και θα πήγαινα στο πανεπιστήμιο για να γίνω κινηματογραφιστής. Όχι απαραίτητα ηθοποιός, αλλά βοηθός σκηνοθέτης. Αυτό ήταν ανέκαθεν το όνειρό μου.

Δεν εκφράστηκαν μόνο στην Ελλάδα αντιρρήσεις για το θέμα της μαγείας στον Χάρι Πότερ. Παρόμοιες συζητήσεις έχω κάνει με πολλούς στην Αμερική και την Αγγλία. Το βρίσκω γελοίο, καθώς το κεντρικό θέμα είναι η μάχη με την κάθε είδους ανισότητα, και συγκεκριμένα με το κακό, μια και ο Πότερ είναι φορέας θετικής δύναμης. Η μαγεία, όπως χρησιμοποιείται στις ταινίες, εξάπτει τη φαντασία των παιδιών και, κυρίως, δεν υφίσταται στ' αλήθεια. Αν ένα παιδί πάει σπίτι του και δοκιμάσει ξόρκια μ' ένα ραβδί, δεν θα καλέσει κανέναν δαίμονα, φοβάμαι...

Το επόμενο βήμα μου είναι ένα θεατρικό στο Μπρόντγουεϊ. Ανεβάζουμε μια παλιά επιτυχία, το How to succeed in business without really trying. Είναι όντως μιούζικαλ, Ξέρω πολύ καλά πως δεν μπορώ να τραγουδήσω ούτε και να χορέψω, γι' αυτό και παίρνω μαθήματα χορού εδώ και 3 χρόνια και μαθήματα τραγουδιού την τελευταία διετία. Βελτιώνομαι σε τέτοιο βαθμό, που θα εκπλήξω πολύ κόσμο.

Δεν χορεύω ακριβώς στον Χάρι Πότερ, κάνω πως χορεύω, κουνιέμαι στον ρυθμό. Ίσως χρειαστώ λίγα μαγικά για να τα καταφέρω.

Pulp Fiction
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Pulp Fiction / Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Επαγγελματίες απ' όλο τον κόσμο έγιναν κοινωνοί ταινιών απ' όλο τον κόσμο, αψηφώντας μια επιδημία που ξεκινούσε τα φονικά της βήματα στην Ευρώπη, και απουσίαζε ο Ιρανός Μοχάμεντ Ρασούλοφ που έμελλε να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Αποκλειστική συνέντευξη / Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μιλά αποκλειστικά για τη νέα του ταινία αλλά και για τη χρυσή ευκαιρία που του έδωσε η κρατική τηλεόραση να στρώσει μια μεγάλη καριέρα σε έναν χώρο που έχει καταληφθεί ανεπιστρεπτί από την εφηβοκεντρική ψυχαγωγία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Pulp Fiction / Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού «Οι ζωές των άλλων» και του «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες, μιλά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Pulp Fiction / O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Η συνεργασία του με τον Μιχάλη Κακογιάννη στις τρεις τραγωδίες, η προέλευση του πιο γνωστού μουσικού θέματος που συνέθεσε στην καριέρα του, που δεν είναι άλλο από το συρτάκι στον Ζορμπά, και η προοπτική μιας χολιγουντιανής σταδιοδρομίας που δεν συνέβη ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

TV & Media / Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

Βουτηγμένο στον πράσινο, μουχλιασμένο τρόμο ενός Φίντσερ, μακάβρια κλειστοφοβικό, στημένο σαν προλεταριακή επιστημονική φαντασία, το «Τσερνόμπιλ» ποντάρει στο απροσποίητο σασπένς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Pulp Fiction / Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Ένας από τους πιο ασυμβίβαστους καλλιτέχνες της εποχής μας έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια ζωντανή συζήτηση, ενώ μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του θα προβάλλονται παράλληλα. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συγκεντρώνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για εκείνον και το έργο του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ