Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
0
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση...

Η συνοικία της Τρούμπας, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, έχει πλούσια ιστορία από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Μια ιστορία με γραφικότητα και σκληρή πραγματικότητα, με παρανομία και βαριές, κακόφημες πτυχές, αλλά και εικόνες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή κινείται σε μάλλον χαμηλούς τόνους τη νύχτα, όμως φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει. Αν επισκεφθείς το Beluga, το νέο bar-restaurant που φτιάχτηκε εκεί, δεν μπορεί παρά να πειστείς ότι η μεταβολή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη. Το Beluga μπορεί να αποτελέσει το εγχείρημα-σταθμό για την αναβάθμιση ολόκληρης της πασίγνωστης συνοικίας του Πειραιά. Η επιλογή του concept και η υλοποίησή του είναι τόσο εξαιρετικές και το αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, που από μόνο του το νέο bar-restaurant μπορεί να κάνει την περιοχή προορισμό διασκέδασης.

Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση. Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction». Kάλυψε τη μία πλευρά με ένα μεταλλικό γλυπτό με γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπει στον Ολλανδό ζωγράφο Πίιτ Μοντριάν, του οποίου η τέχνη έχει εμπνεύσει και τον Γάλλο μόδιστρο Ιβ Σεν Λοράν. Η μεγάλη μπάρα είναι εντυπωσιακή, με το φωτισμένο μινιόν γυάλινο ασανσέρ που φιλοξενεί τα premium ποτά να είναι σε κίνηση, ανάλογα με τις παραγγελίες – ωραία ιδέα. Στο βάθος, το εστιατόριο είναι λίγο υπερυψωμένο, με το γυάλινο δάπεδο να αποκαλύπτει σε επίπεδα ένα κομμάτι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά. Είναι μαγικό και συνάμα μοναδικό να αισθάνεσαι ότι κάτω από τα πόδια σου βρίσκεται ιστορία 2.500 ετών. Δίπλα στη σάλα ανακαλύπτεις έναν μυστικό κήπο για τις ηλιόλουστες μέρες. Το πατάρι πάνω από την είσοδο θυμίζει σκηνικό από «κόκκινα φανάρια», φόρος τιμής στην Τρούμπα, μια προσέγγιση που υποστηρίζεται από ζωντανά events.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας...

Εκεί, λοιπόν, σε αυτό το γοητευτικό περιβάλλον με τις ωραίες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι και ενισχύουν τη ζεστή φιλοξενία, θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει με κέφι ο σεφ Στράτος Κουλέλης. Αρχή με καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι λεπτοκομμένο, με μεταξένια υφή, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, φινόκιο, ροζ πιπέρι και μια «πινελιά» λάδι λευκής τρούφας που ανεβάζει γευστικά την ένταση του πιάτου (€12,50). Προκλητικές ήρθαν οι Tiger γαρίδες τεμπούρα με spicy mayo, ραντισμένες με μαυροκούκι (€14,5). Τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση, αφήνοντας μια πικάντικη επίγευση. Η δροσερή, πράσινη σαλάτα συνοδεύεται με μαριναρισμένα φιλετάκια φρέσκου σολομού, ψημένα ανάλαφρα, και ενισχύεται με καλοφτιαγμένη σάλτσα ρεμουλάντ (€11). Είναι ωραία αρτυμένη και κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Πριν περάσουμε στα κυρίως, ένα αρωματικό σορμπέ μάνγκο με ξύσμα λάιμ είναι ό,τι πρέπει για να σας προετοιμάσει για τις λαχταριστές φρέσκες ταλιατέλες με γαρίδες, τσόριθο, τσίλι και εστραγκόν (€16,50). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο και γευστικό. Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας (€16,50). Τη διαφορά στη γεύση κάνουν οι σταγόνες από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία, παραγωγή του ιδιόκτητη του Beluga, Σπύρου Μητρόπουλου, που με τον συνέταιρό του Σάββα Παντελίδη φροντίζουν με ζέση και την πιο μικρή λεπτομέρεια για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη σούπα σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους (€7,50), που είναι θεϊκή. Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction»...
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου...

☛ Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ