Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
0

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα...


Το φαγητό της γειτονικής Ιταλίας αρέσει στους Έλληνες. Η πίτσα και η μακαρονάδα ανήκουν στα αγαπημένα μας φαγητά. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, αφού νέα στέκια έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τα εστιατόρια και τις τρατορίες που σερβίρουν πίτσες, ριζότι, παπαρδέλες και ταλιάτες. Το bar-restaurant Βella Vespa είναι από τις φρέσκες αφίξεις της Γλυφάδας, με άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια.

Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Ο καλός καιρός προετοιμάζει το έδαφος για την εξωτερική γοητευτική αυλή, που συνθέτει ένα δικό της σύμπαν. Εδώ, το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ξεκινάς με ραγού μανιταριών με ιταλικό λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ (€11), που έρχεται καλοφτιαγμένο και ευωδιαστό, με το λουκάνικο να δίνει γευστικές εντάσεις. Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα (€14,50).

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ...

Ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική και τα πιάτα του έχουν ωραίο στήσιμο, όπως το καρπάτσιο λαβράκι που μαρινάρεται σε τζίντζερ, λέμονγκρας, μοσχολέμονο, μυρωδικά και ανθό αλατιού (€15,50) και η γεύση του σε ταξιδεύει σε κήπο μυρωδάτο. Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Τρώγεται ευχάριστα! Το επόμενο πιάτο μάς ταξίδεψε στη Νάπολη, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών paccheri, που το εντυπωσιακό μέγεθός τους θυμίζει κανελόνι και η σάλτσα πέστο βασιλικού με ντοματίνια ποτίζει και το εσωτερικό τους (€11), με αποτέλεσμα να ευωδιάζει κάθε μπουκιά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το πληθωρικό οσομπούκο που κρατάει τους χυμούς του και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα (€18,50).

Αξίζει να απολαύσετε το μεδούλι από το κόκαλο. Μεζές για μερακλήδες. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα.

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών...
Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα...

☛ Βella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ