Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
0

3 βεστιάρια!

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

Βεστιάριο Costumier
Μπορεί κανείς να βρει κοστούμια, καπέλα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ για θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και μεγάλη ποικιλία αποκριάτικων στολών.
Παλλάδος 11, Ψυρρή, 210 3214990

 

Βεστιάριο
Οκτώ όροφοι με είκοσι χιλιάδες κοστούμια και μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ. Μπορείς να βρεις στολές αρλεκίνου, αρχαίου Έλληνα, μαζορέτας, γοργόνας, πειρατή και πολλές ακόμη. Αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ειδική κατασκευή-ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ, καπέλα.
Σωκράτους 16, Ομόνοια, 210 5227906

Μαγέψτε, Σοφία Κόντα

Από τα πιο γνωστά βεστιάρια της πόλης, γνωστό για τις στολές κινηματογραφικών αστέρων και σούπερ ηρώων. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία κοστουμιών που ράβονται στην επιχείρηση με ποιοτικά και διαλεγμένα υλικά και υφάσματα.
Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, 210 7294566

Η καλύτερη λαγάνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Χειροποίητη και με βιολογικό αλεύρι, καλύτερα να την παραγγείλετε τηλεφωνικά μία μέρα πριν.

Μαμά ψωμί, Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, 210 9227686


♦ Από τον ξυλόφουρνο, χωρίς βελτιωτικά και χημικά.

Έξαρχος, πλ. Καπανδριτίου, 22950 53181


♦ Από χωριάτικο χοντρόκοκκο αλεύρι, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Καρράς, λεωφ.

Μαραθώνος 58, Άγιος Στέφανος, 210 6217762


♦ Μια μυστική συνταγή από τα Γιάννενα.

Γιάννενα, Μεγ. Αλεξάνδρου 35, Περιστέρι, 210 5711606


♦ Με χωριάτικη συνταγή, από τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών κ. Χρήστου.

Λεωφ. Βουλιαγμένης 70, 210 9270744, Αχαρνών 254, Πατήσια, 210 8662729

♦ Από τον εξπέρ του γιαννιώτικου προζυμιού Κατσαρό.

Σ. Καράγιωργα 56, Γλυφάδα, 210 9630914


♦ Από αγνό ελληνικό σιτάρι, ψημένη σε φούρνο με πυρότουβλα.

Πνύκα, Πρατίνου 13, Παγκράτι, 210 7251941


♦ Με αλεύρι από τους μύλους Λούλη και Μάρα και παράδοση από το 1907.

Σαρρή 13 & Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, 210 3214035


♦Όνομα και πράγμα για λαγάνα σε διαφορετικές ποικιλίες.

Αρτοποιητής, Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 210 9230052


♦Με αλεύρι από τους φούρνους Κεπενού και Βούζα.

Η Λυκόβρυση, Σοφοκλή & Βενιζέλου 48, Λυκόβρυση, 210 2815042


Ελένη Ψυχούλη

 

Τα πιο ωραία σημεία για να πετάξεις χαρταετό

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Παραλιακή

♦ Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

♦ Άλσος Εθνικής Τραπέζης, Φιλοθέη

♦ Πάρκο Στρατού, Γουδή

♦ Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό-Ίλιον

♦ Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι

♦ Πάρνηθα

♦ Λόφος Φιλοπάππου

6 Tips για πετυχημένες πτήσεις χαρταετού

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO


♦ Πέταγμα σε ανοιχτή περιοχή, χωρίς εμπόδια, όπως ψηλά δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

♦ Φρόντισε να έχεις βοηθό που θα κρατά σταθερό τον χαρταετό, όσο εσύ ξετυλίγεις το σκοινί.

♦ Ο άνεμος πρέπει να φυσά με κατεύθυνση από αυτόν που κρατά το σκοινί προς τον αετό.

♦ Άφησε αρκετά μέτρα σπάγκου (τουλάχιστον 20), ζήτησε να αφήσουν τον αετό και τρέξε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

♦ Για να πάει πιο ψηλά, άφησε κι άλλη καλούμπα, για να έρθει πιο χαμηλά, μάζεψε λίγο σκοινί.

♦ Προσοχή στα ατυχήματα!

Πώς να κατασκευάσεις τον δικό σου χαρταετό

Υλικά
Χαρτιά γλασέ στα χρώματα της αρεσκείας σας, τρία καλάμια 60-80 εκ., χαρτί γλασέ ή εφημερίδες για την ουρά, κόλα, σπάγκος.

Διαδικασία

Δένουμε τα ξύλα σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο με έναν σπάγκο και αφήνουμε μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται. Στην άκρη του ενός ξύλου δένουμε σφιχτά σπάγκο και τον περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, δένοντάς τον σφιχτά γύρω από κάθε ξυλαράκι, σε μια εγκοπή που θα έχουμε κάνει με ένα μαχαίρι. Σε δύο άκρα στερεώνουμε σπάγκο, ώστε να δέσουμε στη μέση του την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές το μήκος του χαρταετού. Την ουρά θα τη φτιάξουμε με εφημερίδες και θα τη δέσουμε στον σπάγκο, σε απόσταση 20 εκ. το ένα κομμάτι από το άλλο. Στα απέναντι άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά μας θα δέσουμε τα ζύγια.

Προσοχή
Δένουμε 2 κομμάτια σπάγκο στα απέναντι άκρα και το καθένα θα ενωθεί με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο του αετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα μας.

8 αποκριάτικα πάρτι στην Αθήνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

«Trash and Strass, το πάρτι το μασκέ»

Σάββατο 12/3, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Ομόνοια.

Μασκέ πάρτι στο six d.o.g.s

Mυστικοί «six d.o.g.s πράκτορες» θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος, βραβεύοντας τις καλύτερες, πιο ευφάνταστες εμφανίσεις, με free drink coupons. Κυριακή 13/3, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

Carnival Party @ Gazarte
Ντυθείτε τον αγαπημένο σας ήρωα ταινίας, σειράς ή τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη. Σάββατο 12/3, Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι.

Kitscherella στο Χοροστάσιον

Dress Code: Oso pio koulo toso pio kalo, Σάββατο 12/3, Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2, Αθήνα.

Faust Maske Party

Ντυθείτε ή γδυθείτε αποκριάτικα, το πιο open minded πάρτι μασκέ σε ρυθμούς γνήσιου Καρναβαλιού. Κυριακή 13/3, Faust, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι.

Αποκριάτικο «In the heat of the night»

Tο μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι της πόλης τα τελευταία 4 χρόνια επιστρέφει στο καινούργιο Texas Rock Club. Κυριακή 13/3, Texas Rock Club, Ιάκχου 19, Γκάζι.

Hei!!! Αποκριάτικο Πάρτυ

Club Decadence: Thank you Athens! Κυριακή 13/3, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 53, Αθήνα.

Αποκριάτικο mash-up γλέντι

Παρασκευή 11/3, Bios.Tesla, Πειραιώς 84, Αθήνα.

Αυτοί που ειδικεύονται στα όστρακα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO

♦ Η Βαρβάκειος (3:00-13:00). Οι πελάτες της νύχτας βρίσκουν το καλύτερο, μεγαλύτερη ποικιλία και αποφεύγουν το στριμωξίδι.

♦ Ο Μπαρμπουνάκης (28ης Οκτωβρίου, Ψυχικό, 210 6743639)

♦ Αγγελική Αδάμ (Ψαραγορά Λαυρίου, 22920 22209)

♦ Ο Φάρος (Κηφισίας 234, στάση Αβάνας, 210 6714483)

♦ Όστρακο (Αγ. Δημητρίου 18, Δραπετσώνα, 210 4619937)

♦ Βατίστας, Αφροδίτης 2, Βάρκιζα, 210 8972164

♦ The Lobster Co (Χαρ. Τρικούπη 200, Ν. Ερυθραία, 210 8003272)

♦ Στρατής Μπουρνούς (Λεωφ. Παπάγου 130, Ζωγράφου, 210 7706215)

♦ Στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά συστήνουμε τον Κοκώνη (210 4222574), από τους λίγους ιχθυοπώλες που τιμούν το ζωντανό όστρακο όλο τον χρόνο και όχι μόνο τη Σαρακοστή. Μύδια από το Πόρτο Λάγος, άγρια κυδώνια και γυαλιστερές, ελληνικό φρέσκο χταπόδι και ζωντανοί αστακοί από το ενυδρείο. Ανοιχτά από τις 2 τη νύχτα ως τη 1 το μεσημέρι, το ίδιο και την Κυριακή.


Ελένη Ψυχούλη

Ταραμοσαλάτα μια εύκολη συνταγή

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Υλικά: 2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, μισό φλιτζάνι δυόσμο, 1/3 φλιτζανιού λευκός ταραμάς, 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 3-5 κ.σ. χυμός λεμονιού.


Εκτέλεση: Χτυπάς το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνεις τον ταραμά, την ψίχα και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάς για ένα λεπτό (μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο). Η διαδικασία αυτή δεν θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Όσο το χτυπάς, ραντίζεις το μείγμα με ελαιόλαδο, νερό και λεμόνι, μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Σερβίρεις.

6 DIY αποκριάτικες στολές

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Ρομπότ

Χαρτόκουτα

Μούμια
Kομμάτια ύφασμα και χαρτί.

Βρικόλακας
Mακιγιάζ και ψεύτικα δόντια.

Νυχτερίδα
Mια σπασμένη ομπρέλα για τα φτερά.

Φρίντα κάλο
Πολύ έντονα φρύδια και χρωματιστά ρούχα.

Κοκκινοσκουφίτσα
Κόκκινη κάπα και καλάθι.

4 αποκριάτικες βόλτες

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φωτό: SOOC

80s Zombie
Walk Σάββατο 12/3, 18:00, με αφετηρία το μετρό Συντάγματος (δωρεάν συμμετοχή)

Φαλληφόρια 2016

Σάββατο 12/3, θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως

Γαϊτάνι, γαϊτανάκι

Καθαρά Δευτέρα, 14/3, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Παρέλαση Κουδουναραίων Διστόμου

Σάββατο 12/3, 18:00. Διαδρομή: πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Συντάγματος, Ερμού, Καπνικαρέα, Πανδρόσου, πλατεία Μοναστηρακίου, Αιόλου, πλατεία Αγίας Ειρήνης, πλατεία Κοτζιά.


4 αποκριάτικες μάσκες που θα θέλαμε να έχουμε

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Κιμ Καρντάσιαν. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Καλίσι. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φρανκ Αντεργουντ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Νταρθ Βέιντερ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT