Ναμίμπια-Λονδίνο με τα φτερά ενός ταχυδρομικού περιστεριού.

Facebook Twitter
1

Ταχυδρομικό περιστέρι, σχέδιο της missbrigette. Βλ.etsy.com.

 

Οργανωτές του Poultry and Pigeon Show στη στέγη του Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, ετοιμάζονται να αφήσουν να πετάξουν ταχυδρομικά περιστέρια με μηνύματα ειρήνης προς τον Πρόεδρο Wilson στη Washington, (1915). Βλ. historyinphotos.blogspot.

 

Βλ. sites.google.com.

 

Γάτα και περιστέρι-ρουκέτα. Από το Βιβλίο εφαρμοσμένων τεχνών του Franz Helm. Heidelberg, 1535. Βλ. discardingimages.tumblr.com.

Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL

(Αναδημοσίευση από Cosmo.gr - 9/9/2009).

"Η φύση τελικά επικράτησε… και πείραμα απέδειξε πως στη Νότιο Αφρική ο πιο σύντομος τρόπος να μεταφέρεις δεδομένα είναι με ταχυδρομικό περιστέρι παρά μέσω μιας "γρήγορης" διαδικτυακής σύνδεσης. Θυμίζει κάτι από το λαγό και τη χελώνα!
 
Σίγουρα δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την απόδειξη πως ακόμη υπάρχουν παραδοσιακά μέσα που «ξεπερνούν» τις υπηρεσίες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Ουίνστον, το περιστέρι ηλικίας 11 μηνών, έλαβε μέρος στο πείραμα, εκπροσωπώντας την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimite και συναγωνίστηκε γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom. Αναδείχτηκε νικητής και μάλιστα με διαφορά!

Το διαγωνιστικό μέρος αφορούσε το ποιος θα επιτύχει να μεταφέρει γρηγορότερα τέσσερα gigabytes δεδομένων σε μία απόσταση 85 χιλιομέτρων, από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας The Unlimite στο Χόουγικ, βόρεια του Ντέρμπαν στα γραφεία της στο Χιλκρεστ.

Παρά το γεγονός ότι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η ορατότητα ήταν κακή και φυσικά εις βάρος του Ουίνστον, το περιστέρι κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε διάστημα μίας ώρας και οκτώ λεπτών (να σημειωθεί πως στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του περιστεριού, το λύσιμο της και η τοποθέτηση της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή).

Ενώ το περιστέρι είχε ήδη μεταφέρει τα δεδομένα και χρειάστηκε μία περίπου επιπλέον ώρα για να φορτωθούν τα δεδομένα στον υπολογιστή (ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες, 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα), η Telkom έως εκείνη τη στιγμή είχε κατορθώσει να αποστείλει μόλις το 4% των δεδομένων. Έρχεται τελικά από εκεί που δεν το περιμένεις…"

The Carrier Dove (Το ταχυδρομικό περιστέρι). Indianapolis Museum of Art. Βλ. thecarrierdove.blogspot.com.

 

The Carrier Dove, μπαλάντα για πιάνο-φόρτε του Daniel Johnson. Βλ. cigarboxlabels.com.

 

Αεροφωτογραφίες από περιστέρια-καμέραμαν. Βλ. modernmechanix.com και redbull.com.br.

 

Βλ. redbull.com.br.

 

Περιστέρια με φωτογραφικές κάμερες στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Βλ. newyorkbirds.net.

 

Γερμανός στρατιώτης -στον Πρώτο ΠΠ- λαμβάνει μήνυμα από ταχυδρομικό περιστέρι. Βλ. signal.army.mil.

Μεταφορά κλουβιών από γερμανούς στρατιώτες και στον 2ο Π.Π.. Βλ. Glory, thefewgoodmen.com, war44.com.

Βρέθηκε… χαμένο ταχυδρομικό περιστέρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

(Αναδημοσίευση από το inews.gr - 23/11/2012.  Πηγή: Matrix24).

 
"Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραδόθηκε με… καθυστέρηση 70 ετών, καθώς βρέθηκε ακόμη δεμένο στο σκελετό ενός περιστεριού, κατά τη διάρκεια ανακαίνισης σπιτιού στο Σάρεϊ. Το άτυχο πουλί παγιδεύτηκε στην καμινάδα την περίοδο του πολέμου και έμεινε εκεί μέχρι τις μέρες μας. Στο πόδι του ήταν προσαρμοσμένη μία κόκκινη μεταλλική κάψουλα που περιείχε ένα σημείωμα σε λεπτό χαρτί με τίτλο «Pigeon Service» (Υπηρεσία Ταχυδρομικών Περιστεριών) και την αναγραφή 27 μπλοκ κωδικών.
Οι σύγχρονοι αποκρυπτογράφοι απευθύνουν έκκληση σε όσους συναδέλφους τους από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμουζουν ακόμη να τους βοηθήσουν, καθώς προσπαθούν χωρίς επιτυχια εδώ και εβδομάδες να αποκωδικοποιήσουν το μυστηριώδες μήνυμα.

Περίπου 250.000 ταχυδρομικά περιστέρια χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως για να μεταφέρουν πληροφορίες ανάμεσα στην κατεχόμενη ηπειρωτική Ευρώπη και την Αγγλία."

Βλ. modeller.co.nz.

 

Μεταφορά ταχυδρομικών περιστεριών σε γερμανικό πολεμικό αεροσκάφος. Φωτ. André Myette. Βλ. fotopedia.com.

 

Βλ. modernmechanix.com.

 

Βλ. dieselpunks.org, marcthevet.com.

 

Βλ. Pigeontemilitarysales.com και longstreet.typepad.com.

Κλουβί για ταχυδρομικά περιστέρια με ειδική προστασία από αέρια. Βλ. vlib.us.

Αριστ., βλ. The Ben Lomond Free Pressbigrab.wordpress.com. Δεξ. γαλλικό περιοδικό κόμικς Commando (1965). Bl. VieilleMarde.

 

Βλ. warrelics.eu και ongstreet.typepad.com.

Δύο περιστέρια βετεράνοι σε αναζήτηση στέγης όταν ο αμερικανικός στρατός κατήργησε το 1956 το τμήμα επικοινωνιών μέσω ταχυδρομικών περιστεριών. Βλ. madvertiserblogs.com.

 

Cleveland Balloon Club (1932). Περιστέρια στις αποσκευές ενός αερόστατου. Βλ. gasballooning.net.

Βλ. patron saint of birds, fish & reptiles.

 

Βλ. patron saint of birds, fish & reptiles.

 

Ο Marlon Brando δείχνει τα περιστέρια του στην Eva Marie Saint στην ταινία On the Waterfront (Το λιμάνι της αγωνίας, 1954) του Ηλία Καζάν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
ΠΑΣΟΚ: 50 χρόνια πολιτικής δύναμης, σκανδάλων και ανατροπών

Σαν Σήμερα / ΠΑΣΟΚ: 50 χρόνια πολιτικής δύναμης, σκανδάλων και ανατροπών

Μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ζαν Μορό: η πασιονάρια του γαλλικού σινεμά

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ζαν Μορό: Η πασιονάρια του γαλλικού σινεμά

Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός που έζησε με έμπνευση και ενέργεια για το παρόν και πέθανε σαν σήμερα το 2017 απεχθανόταν τις μελό αναδρομές στο παρελθόν, τις γενικές ερωτήσεις και την ανοησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια