Ζεστά ποτά για κρύες μέρες

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Υπάρχουν σε όλα τα cocktail bars της πόλης και είναι η ιδανική επιλογή γι' αυτές τις κρύες μέρες. Συνήθως πρωταγωνιστούν το ουίσκι, το ρούμι, ο καφές, αρώματα βανίλιας, κανέλας και εσπεριδοειδών. Τα ζεστά κοκτέιλ είναι μια διαχρονική τάση που αξίζει να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας. Enjoy!

Glühwein

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Ένα ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κεντρική Ευρώπη. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το Glühwein είναι ουσιαστικά ένα ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς τους χειμερινούς μήνες πωλείται και υπαίθρια. Η συνταγή που χρησιμοποιώ έχει:

• 100 ml κόκκινο κρασί

• 25 ml σιρόπι κανέλας

• 15 ml Metaxa 5

• 10 ml Crème de Cassis

• 1 ml all spice λικέρ

Όλα τα παραπάνω ζεσταίνονται μαζί και προστίθενται σε ποτήρι που ήδη περιέχει 20 ml φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ.

Scottish Tea

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Ο συνδυασμός σκωτσέζικου ουίσκι με τσάι σπάνια αποτυγχάνει! Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μια άλλη πρόταση για ζεστό ποτό είναι το Scottish Tea και η συνταγή είναι η εξής:

• 45 ml Monkey Shoulder Whisky αρωματισμένο με φιστικοβούτυρο

• 20 ml homemade σιρόπι μοσχοκάρυδο

• 5 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

• 50 ml ζεστό μαύρο τσάι

Απλώς προσθέτουμε τα συστατικά στην κούπα και αναδεύουμε ελαφρά. Ο συνδυασμός σκωτσέζικου ουίσκι με τσάι σπάνια αποτυγχάνει!

Irish Coffee

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Eξαιρετική επιλογή για κρύα απογεύματα ή μετά από ένα καλό δείπνο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τέλος, έχουμε το κλασικό Irish Coffee. Η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι:

• 40 ml Jameson

• 20 ml απλό σιρόπι καστανής ζάχαρης

• 100 ml ζεστός καφές φίλτρου

• Top up με κρύο αφρόγαλα που έχει λίγο σιρόπι κάστανο μέσα

• Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο από πάνω

Είναι το αγαπημένο μου ζεστό κοκτέιλ, καθώς, όσο πιο απλή είναι η παρασκευή του, τόσο καλύτερο είναι γευστικά. Επίσης, νομίζω ότι είναι εξαιρετική επιλογή για κρύα απογεύματα ή μετά από ένα καλό δείπνο.

CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Περιοχή Χίλτον

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ