Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια!

Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια! Facebook Twitter
Tα bao bun του Pink Flamingo από τα χέρια του Βασίλη Καλλίδη. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Στο καινούργιο Pink Flamingo o Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει στον ατμό bao bun με αυθεντική κινεζική συνταγή και το γεμίζει με γύρο χοιρινό που φτιάχνει με τα χεράκια του, σάλτσα hoisin, αγγούρι τουρσί και φρέσκο κρεμμύδι. Η vegan εκδοχή έχει τεριγιάκι τόφου, κορεάτικο κίμτσι, σος φιστικοβούτυρου και φρέσκα λαχανικά.

Pink Flamingo, Σκούφου 2-4, 210 3316177


Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο La pantera negra φτιάχνει τηγανητά Cha Shu Bao που γεμίζει με χαβιάρι, καπνιστό βούτυρο και λευκή σοκολάτα. Τιμά, όμως, στην κουζίνα του και τα bao bun ψωμάκια που ψήνονται για 8 λεπτά στον ατμό. Είναι αφράτα και αγκαλιάζουν χοιρινό, κίμτσι, πίκλα αγγουριού και γιαπωνέζικη μουστάρδα, μια συνταγή που κρατά από την εποχή της συνεργασίας του με το εστιατόριο El Bulli.

La pantera negra, Καλογριώνη 6, Πλάκα, 213 0364214


Ιδανικό street food προσφέρουν τα χειροποίητα ολόλευκα αφράτα bao buns που ετοιμάζει ο Γιώργος Βενιέρης. Στην καρδιά τους «φωλιάζουν» από τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι, φιστικοβούτυρο, ψιλοκομμένα λαχανικά, πάστα τσίλι και φιστίκια μέχρι τραγανή ασιατική πάπια τεμπούρα και μάνγκο που «δένουν» με φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και τη γλύκα της hoisin σος.

Mr. Pug's Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 210 6824001


Το bao bun που ετοιμάζει ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης στο Big Kahuna έχει σχήμα μικρής πίτας που ψήνεται στον ατμό για 12 λεπτά. Στήνει ένα μπέργκερ με ψητή πάπια, τηγανητά νουντλς, χειροποίητες πίκλες αγγουριού, hoisin mayo και spring onions. Ένας υγιεινός τρόπος για να φας ψωμί.

Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100

Ο σεφ Ζαν Μεταγιέ λάνσαρε μια διαφορετική εκδοχή bao bun στο μενού του Clumsies: κατακόκκινο bao bun αρωματισμένο με παντζάρι που γεμίζεται με καραμελωμένο κρεμμύδι, καρότο, τηγανισμένο τόφου και γλυκόξινη σάλτσα. Είναι ανάλαφρο, με ασιατική κατεύθυνση. Ενδιαφέρον έχει και το μαύρο bao από μελάνι σουπιάς που αγκαλιάζει μπακαλιάρο μαγειρεμένο σε κρασί, παστέλι και πουρέ μελιτζάνας.

Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 210 3232682

Τα bao bun ψωμάκια του ατμού, αφράτα και νόστιμα, φτιαγμένα με συνταγή του Mr Dim, είναι ικανά να κλέψουν την παράσταση με ό,τι και να τα γεμίσεις. Εξαιρετικά αυτά με κοτόπουλο, BBQ sauce, πίκλες, κόκκινο και λευκό λάχανο. Ιδιαίτερη προσωπικότητα και εθιστική διάθεση αποκαλύπτει το Βao Βurger με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo.

Mr Dim, Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, 210 9356041

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ