Μπορεί το παγωτό στα ιταλικά να λέγεται τζελάτο (gelato), ωστόσο δεν είναι ίδιο με αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε παγωτό. Έχει λιγότερα λιπαρά γάλακτος και αναδεύεται σε χαμηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με το παγωτό, αιχμαλωτίζοντας λιγότερο αέρα.
Το κλασικό παγωτό από την άλλη είναι αυτό που έχει τουλάχιστον 10% λίπος γάλακτος, αναδεύεται κατά τη διάρκεια της ψύξης και έχει γλυκιά γεύση. Ακόμη, δηλαδή, και γεύσεις που κανονικά θα μπορούσαν να είναι πιο αλμυρές, όπως ένα παγωτό με αλάτι και καραμέλα, θα πρέπει να περιέχουν ζάχαρη.
Τέλος, το σορμπέ δεν περιέχει γάλα ή λίπος και παρασκευάζεται από χυμό ή πουρέ φρούτων. Αν και θεωρείται αυτό με τις λιγότερες θερμίδες, τελικά δεν είναι. Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες; Παρακολουθήστε το βίντεο για να το μάθετε.