Από τη Νίκη Μηταρέα
Ο έρωτας του καλοκαιριού. Η ατμόσφαιρα τις καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου «The Margi» –που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή Ριβιέρα– είναι μαγική. Αέρινα υφάσματα, καλοστρωμένα τραπέζια και άφθονα φυτά που ευωδιάζουν χαρίζουν μια αίσθηση χαλάρωσης που ενισχύεται από τη φιλοξενία.
Και επειδή ο έρωτας περνάει και από το στομάχι, ο δημιουργικός σεφ Παναγιώτης Γιακαλής το πετυχαίνει απόλυτα με τα πιάτα του που αποπνέουν μοντέρνα αισθητική. Κάθε Τρίτη οι μεσογειακές γεύσεις του σεφ με έμπνευση από τα υλικά της εποχής προσφέρονται σε ένα γευστικό μενού στην τιμή των 25 ευρώ. Αρχή με γαύρο σε tempura με φίνα μαγιονέζα λεμονιού και μπρουσκέτα από ντομάτα και γαύρο μαρινέ ή καλοφτιαγμένο κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και φλοίδες παρμεζάνας. Για κυρίως, άψογος μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα aioli που συνοδεύεται με τραχανά μαγειρεμένο σε μπουγιαμπέσα και χαρίζει το κρεσέντο στην επίγευση. Ως δεύτερη επιλογή υπάρχει γοητευτικό κοτόπουλο σε κρούστα προσούτο, που δανείζεται τη δροσιά από το παιχνιδιάρικο maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας. Στα επιδόρπια, το μήλο συναντά την αλμυρή καραμέλα και την κρέμα που συντροφεύει το παγωτό βανίλιας ή crème brûlée με ανανά, μυρωδικά, παγωτό Malibu και καρύδα. Με δυο λόγια, η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική...όλα είναι εδώ. Φινάλε με το signature cocktail «The Margi 50» με τροπικά φρούτα, raspberry infused vodka και lemon foam.
☛ Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160
σχόλια