Από τη Νίκη Μηταρέα
Τη βραδιά που επισκέφθηκα αυτόν το «ναό» των Β.Π. η σάλα του έσφυζε από κόσμο. Οι αναπαυτικοί καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες χαρίζουν αίσθηση χαλαρή και η καλόγουστη, λιτή διακόσμηση θυμίζει ωραία, καλοκαιρινή, αθηναϊκή εποχή. Το μενού ασπάζεται την ιταλική κουζίνα με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Πίνοντας ένα δροσερό κρασί Pinot Grigio ξεκινήσαμε με μελιτζάνες καρπάτσιο, με διακριτική, γλυκιά και πλούσια σάλτσα miso, καβουρντισμένο κουκουνάρι, πεκορίνο πιπεράτο και φρέσκο θυμάρι (€10). Ένα πιάτο καλοεκτελεσμένο, με ωραίες ισορροπίες γλυκού και αλμυρού – εξαιρετική αρχή του δείπνου.
Ακολούθησε η σαλάτα panzanella (€11). Πρόκειται για παραδοσιακή, ιταλική σαλάτα που αγαπούν να ετοιμάζουν το καλοκαίρι στην καθημερινή κουζίνα τους οι Ιταλοί. Φτιάχνεται με το μπαγιάτικο ψωμί που έχει περισσέψει, φρέσκες ντομάτες, αγγούρι, κρεμμύδι και βασιλικό. Η συγκεκριμένη που δοκίμασα είχε παξιμάδι σε μπουκιές, άγουρη ντομάτα, σπανάκι, πιπεριά κόκκινη, ελιές και αγγούρι. Δεν έβγαζε τη νοστιμιά και τη δροσιά που προσδοκούσα. Από τα ορεκτικά, το μίνι σουβλάκι Βlack Αngus με πέστο βασιλικού, θρονιασμένο πάνω σε ψιλοκομμένα μανιτάρια Πορτομπέλο με κρεμολάτα μυρωδικών (€13), ήταν γευστικό, αλλά σίγουρα θα κέρδιζε γευστικούς πόντους, αν δεν κολυμπούσε στο λάδι. Προσπέρασα τα ζυμαρικά και το ριζότο του καταλόγου, μια και το ενδιαφέρον μου μονοπώλησαν οι 12 επιλογές σε πίτσα, κόκκινη ή λευκή, που τις προτιμούν φανατικά οι θαμώνες, έτσι όπως βλέπω τα γκαρσόνια να τις πλανάρουν ανάμεσα στα τραπέζια. Η κλασική απλή πίτσα Margerita (€10) αποκάλυπτε σε κάθε μπουκιά πλούσια γεύση ντομάτας με αρωματικές νότες βασιλικού, που έδενε με την κρεμώδη γεύση από τη μοτσαρέλα. Άφησα για το τέλος τη μοσχαρίσια ταλιάτα με ορθό ψήσιμο, τραγανή ρόκα, γενναίες φλοίδες παρμεζάνας και λάδι τρούφας (€21). Για φινάλε, ωραίο σεμιφρέντο με πράσινο φιστίκι, σύκο και μπαλσάμικο (€7). Εδώ, το σκηνικό είναι ιδανικό για να μπεις σε κλίμα διακοπών.
☛ Albion, Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό, 210 6740710.
σχόλια