ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα

0

IceRoll

Λαχταριστό παγωτό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου.

Φέτος το καλοκαίρι, αν ψάχνεις για πραγματικά φρέσκο και χειροποίητο παγωτό δεν έχεις παρά να επισκεφτείς κάποιο από τα καταστήματα IceRoll και να δεις το παγωτό που επιθυμείς να ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου!

Αρχικά, διαλέγεις τη βάση, η οποία αποτελείται από 100% φυσικά υλικά. Μετά, σειρά έχει η επιλογή των υλικών: μπορείς είτε να διαλέξεις κάποια από τις έτοιμες γευστικές τους προτάσεις είτε να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων, ξηρών καρπών αλλά και από διάσημες σοκολάτες. Στη συνέχεια, η ομάδα του IceRoll αναλαμβάνει να ετοιμάσει το παγωτό σου. Πέρα όμως από τις κλασικές επιλογές, εκεί σε περιμένει και ένας ολοκαίνουριος κατάλογος με καλοκαιρινές προτάσεις όπως daiquiri και μιλφέιγ αλλά και αναπάντεχες γεύσεις, όπως τσουρέκι –και μιλάμε για πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά σου και γίνεται παγωτό–, espresso και πρωτεΐνη.

IceRoll, Γλυφάδα, Μοναστηράκι, Χαλάνδρι, Λάρισα, Ρόδος (Παλιά Πόλη), 210 8945009
FacebookInstagram, Site: iceroll.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πέρα από τις κλασικές επιλογές, σε περιμένει και ένας ολοκαίνουριος κατάλογος με καλοκαιρινές προτάσεις όπως daiquiri και μιλφέιγ αλλά και αναπάντεχες γεύσεις, όπως τσουρέκι –και μιλάμε για πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά σου και γίνεται παγωτό–, espresso και πρωτεΐνη.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πέρα από τις κλασικές επιλογές, σε περιμένει και ένας ολοκαίνουριος κατάλογος με καλοκαιρινές προτάσεις όπως daiquiri και μιλφέιγ αλλά και αναπάντεχες γεύσεις, όπως τσουρέκι –και μιλάμε για πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά σου και γίνεται παγωτό–, espresso και πρωτεΐνη.

Άρτιστον

Εκεί σε περιμένουν υπέροχα αρτοσκευάσματα και θεϊκό παγωτό.

Αν ψάχνεις για εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τότε το Άρτιστον είναι ο προορισμός σου. Χάρη στις γνώσεις και την παράδοση τριών γενεών και σε συνδυασμό με την καινοτομία καθημερινά μας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία λιχουδιών, όπως τυρόπιτες, σπανακόπιτες, σάντουιτς κ.ά., που θα σε ξετρελάνουν με την καταπληκτική τους γεύση και τη μοναδική τους ποιότητα.

Στο Άρτιστον, πέρα από λαχταριστές αλμυρές προτάσεις, θα βρεις και πολλές επιλογές από ολόφρεσκα γλυκά, με το πλούσιο σε μαστίχα και μαχλέπι τσουρέκι να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα των Αθηνών. Βέβαια, τώρα το καλοκαίρι η καλύτερη επιλογή για να γλυκαθείς και να δροσιστείς λιγάκι είναι το απίθανο παγωτό του Άρτιστον.

Δημιουργημένο με μεράκι και τις πιο αγνές πρώτες ύλες, η πλούσια γεύση του θα σε κάνει να εθιστείς σε αυτό. Στο Άρτιστον σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα παγωτών που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, ενώ υπάρχει και συχνή εναλλαγή γεύσεων (δεν βρίσκεις πάντα τα ίδια παγωτά) αλλά και ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις, πέραν των συνηθισμένων, όπως ινδική καρύδα/καραμέλα, κανέλα/μπισκότο κ.ά.

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489 / Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071, Facebook, Instagram, Site: www.artiston.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Άρτιστον, πέρα από λαχταριστές αλμυρές προτάσεις, θα βρεις και πολλές επιλογές από ολόφρεσκα γλυκά, με το πλούσιο σε μαστίχα και μαχλέπι τσουρέκι να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα των Αθηνών.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Άρτιστον, πέρα από λαχταριστές αλμυρές προτάσεις, θα βρεις και πολλές επιλογές από ολόφρεσκα γλυκά, με το πλούσιο σε μαστίχα και μαχλέπι τσουρέκι να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα των Αθηνών.

Cookieland

Ένα από τα καλύτερα σημεία στην καρδιά της Αθήνας σε περιμένει για χειροποίητο παγωτό gelato.

Το Cookieland έκανε το ντεμπούτο του το 2000 ως εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και ζαχαροπλαστείο και από το 2012 απέκτησε στην καρδιά του κέντρου, Ερμού και Καπνικαρέας, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, το δεύτερο κατάστημά του, ένα καθιστικό café-patisserie με γαλλικό vintage ύφος. Εκεί σε περιμένουν πάνω από 20 γεύσεις που εναλλάσσονται τακτικά, καθώς και τα πιο φρέσκα και λαχταριστά cookies.

Η ποικιλία των γεύσεων είναι τέτοια, που όσο απαιτητικός κι αν είσαι αποκλείεται να μη βρεις αυτό που θα σου ταιριάξει. Ακολουθώντας την εποχή του healthy eating, στα highlights των επιλογών, για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη και το γάλα, είναι τα παγωτά σορμπέ σε φρουτώδεις γεύσεις, όπως μάνγκο, passion fruit, αλλά και το σορμπέ πικρής σοκολάτας για τους chocolate lovers. Αν, πάλι, προτιμάς πιο ψαγμένες γεύσεις, το must try και ένα από τα best-seller του καταστήματος είναι η αλμυρή καραμέλα.

Όσο για τους λάτρεις των ξηρών καρπών, το φιστίκι και το κρεμίνο φουντούκι είναι κορυφαίες επιλογές. Μην ξεχάσεις να συνδυάσεις το παγωτό της επιλογής σου με μια φρεσκοψημένη χειροποίητη βάφλα που ψήνεται στη στιγμή ή μια λαχταριστή σοκολατόπιτα. Φυσικά, θα είναι μεγάλη παράλειψη να μη δοκιμάσεις και τα υπέροχα ροφήματα με παγωτό, όπως το κλασικό ιταλικό Affogato, το Espresso Milkshake και το Milkshake με παγωτό ή συνδυασμό παγωτών της επιλογής σου.

Cookieland, Καπνικαρέας 3, Αθήνα, 211 0121416 / Παπαδιαμαντοπούλου 150, Ζωγράφου,
210 7771695, Facebook, Site: cookieland.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Cookieland, πέρα από λαχταριστά μπισκότα και χειροποίητο παγωτό gelato, θα βρεις και παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά, πάστες, τάρτες και αλµυρές δημιουργίες, ενώ διαθέτει και υπηρεσία catering.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Cookieland, πέρα από λαχταριστά μπισκότα και χειροποίητο παγωτό gelato, θα βρεις και παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά, πάστες, τάρτες και αλµυρές δημιουργίες, ενώ διαθέτει και υπηρεσία catering.

The ice cream shop

Εκεί σε περιμένει φανταστικό ιταλικό παγωτό.

Στην πλατεία Μοναστηρακίου, την πιο πολυσύχναστη, ιστορική και γραφική πλατεία της Αθήνας, θα βρεις το Ice cream shop. Άνοιξε τις πόρτες του το 2013 και έκτοτε μας σερβίρει φρέσκο ιταλικό παγωτό με σεβασμό στις πρώτες ύλες, χωρίς χρώματα, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα.

Εκεί σε περιμένουν ιδιαίτερες γεύσεις, όπως βανίλια Ταϊτής, αράπικο φιστίκι με αλμυρή καραμέλα, σοκολάτα Domori 100%-peru, λευκή σοκολάτα με φρούτα του πάθους, cheesecake κ.ά. Το Ιce cream shop διαθέτει και απίθανες βάφλες, ελαφριές, τραγανές και αρωματισμένες με ελληνικά παραδοσιακά μυρωδικά, αλλά και αυθεντική βάφλα Λιέγης (βάφλα με κομμάτια ζάχαρης που καραμελώνουν όταν ψήνεται), η οποία είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται και σκέτη, στο χέρι: όλα αυτά θα ταιριάξουν με το παγωτό σου σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.

The ice cream shop, Πλ. Μοναστηρακίου 7, Αθήνα, 210 3213153, Facebook, Instagram
Site: the-ice-cream-shop-ice-cream-shop.business.site

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Ιce cream shop, εκτός από υπέροχες βάφλες και παγωτά, θα βρεις και ποικιλία γλυκών καθώς και specialty καφέ.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Ιce cream shop, εκτός από υπέροχες βάφλες και παγωτά, θα βρεις και ποικιλία γλυκών καθώς και specialty καφέ.

Solo Gelato

Για όσους ότι πιστεύουν ότι ένα «Italian style gelato» δεν είναι αρκετό.

Στο Χαλάνδρι θα βρεις το καλύτερο παγωτό της Ευρώπης, βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. «Ηθικός αυτουργός» είναι ο Νίκος Χριστογεώργος, ιδιοκτήτης και δημιουργός του Solo Gelato, όπου το παγωτό γίνεται μια απόλυτη γευστική εμπειρία.

Με το που μπαίνεις στο μαγαζί νιώθεις να κατακλύζει τις αισθήσεις σου ένας έντονος συνδυασμός λεπτών αρωμάτων. Εκεί θα δεις την ιταλική παράδοση να συναντά την ελληνική παγωτοποιία και το φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό (με ελάχιστα λιπαρά) να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, στρατσιατέλα, καζάν ντιπί (με βουβαλίσιο γάλα), βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι Σικελίας, φουντούκι Πιεμόντε, σοκολάτα τζιαντούγια, είναι μερικές μόνο από τις γευστικότατες και δροσερές επιλογές που σε περιμένουν, ενώ θα βρεις και νέες υπέροχες γεύσεις όπως cremino, από το παραδοσιακό ιταλικό σοκολατάκι, κρέμα αμυγδάλου solo Gelato με Αμαρέτο, Μεντιτερανέο με αμύγδαλο φυστίκι, αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και αλατισμένη καραμέλα.

Solo Gelato, Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622, Facebook, www.sologelato.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Εκεί θα δεις την ιταλική παράδοση να συναντά την ελληνική παγωτοποιία και το φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό (με ελάχιστα λιπαρά) να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Εκεί θα δεις την ιταλική παράδοση να συναντά την ελληνική παγωτοποιία και το φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό (με ελάχιστα λιπαρά) να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Chocotopia

Αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει το Παγωτορολό®, τότε δεν ξέρεις τι χάνεις.

Σε μία από τις ομορφότερες στοές της Αθήνας, τη στοά Νικολούδη, θα βρεις την Chocotopia. Άνοιξε τις πόρτες της τον Γενάρη του 2017 και από τον Μάρτη της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε, πρώτη στην Αθήνα, την ιστορία των ice cream rolls. Όμως δεν τα ονόμασε icerolls ή icecream rolls, όπως είναι η διεθνής ονομασία τους, αλλά συνέθεσε και κατοχύρωσε εμπορικά την ελληνική λέξη Παγωτορολό® ή Παγωτό Ρολό®. Ο λόγος; Μα, φυσικά, η συνταγή! Πρόκειται για το παλιό παγωτό του ελληνικού χωριού που έχει χαθεί εδώ και λίγες γενιές. Φρέσκο γίδινο γάλα, μέλι αντί για σταθεροποιητές, λίγη μαύρη ζάχαρη, καθόλου συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, αυγά και λευκή ζάχαρη.

Στην Chocotopia θα δεις το Παγωτορολό να συνδυάζεται μπροστά στα ματιά σου με 25 από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου. Σοκολάτες ινδιάνικες ψυχρής έκθλιψης, οργανικές ή τζιαντούγιες είναι μερικές από τις επιλογές. Αν, πάλι, δεν θέλεις σοκολάτα, τότε δοκίμασε το αυθεντικό καϊμάκι που γίνεται με σαλέπι και μαστίχα. Στην Chocotopia σε περιμένουν περίπου 200 έτοιμες επιλογές, όπως το απίθανο παγωτοπροφιτερόλ, ενώ μπορείς να χτίσεις το δικό σου Παγωτορολό®.

Από τον Μάιο του 2017 το Παγωτορολό® βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο κατάστημα Vanilla & Pepper, και στον Κεραμεικό, στο εστιατόριο Mentaleaty, ενώ φέτος το καλοκαίρι ετοιμάζονται τρία ακόμα καταστήματα σε Αιγάλεω, Χαλάνδρι και Ιωάννινα.

Chocotopia, Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, Αθήνα, 211 4001515, Facebook

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Φέτος τον χειμώνα η Chocotopia ετοιμάζεται να εκπλήξει με μία ακόμα καινοτομία, παγκόσμιας εμβέλειας αυτήν τη φορά, τους λάτρεις της καλής και υγιεινής σοκολάτας. Για περισσότερα νέα μείνε συντονισμένος
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Φέτος τον χειμώνα η Chocotopia ετοιμάζεται να εκπλήξει με μία ακόμα καινοτομία, παγκόσμιας εμβέλειας αυτήν τη φορά, τους λάτρεις της καλής και υγιεινής σοκολάτας. Για περισσότερα νέα μείνε συντονισμένος.

Gatoh-Desserts Δωδώνη

Απολαυστικές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής και θεϊκό παγωτό Δωδώνη.

Στην Αργυρούπολη, κοντά στην κεντρική πλατεία, υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο-καφετέρια που γεννήθηκε από την αγάπη για το γλυκό, το Gatoh. Ο λιχούδης γατούλης του Gatoh και το έμπειρο προσωπικό του ετοιμάζoυν καθημερινά υπέροχα γλυκά που κολάζουν. Πέρα, όμως, από τη θεϊκή γεύση τους, τα γλύκα τους ξεχωρίζουν και για την εξαιρετική τους ποιότητα, όπως το προφιτερόλ και η μους σοκολάτα με φράουλα. Άλλωστε, το μότο τους είναι «την τιμή τη διαπραγματεύεσαι, την ποιότητα όχι», γι' αυτό χρησιμοποιούν πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες, προσφέροντάς τες και σε υπηρεσίες catering και αναλαμβάνοντας την οργάνωση εκδηλώσεων.

Εκεί θα βρεις κρουασάν, βάφλες, muffins, cookies,τούρτες, milkshakes, γρανίτες αλλά και αλμυρά σνακ, panini, σάντουιτς, καταπληκτικό καφέ από χαρμάνι Dimello, smoothies, χυμούς, κοκτέιλ και άλλα πολλά. Φυσικά, τώρα το καλοκαίρι μεγάλος πρωταγωνιστής του Gatoh είναι τα παγωτά δωδώνη που σερβίρει καθημερινά το προσωπικό του με χαμόγελο και κέφι.

Σε περιμένουν 48 γεύσεις, όπως σοκολάτα γάλακτος, φράουλα ή φιστίκι, αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως dark chocolate, παρφέ magic, φουντούκι με τζιαντούγια, Caribbean - ανανάς - καρύδα, σορμπέ πεπόνι, γιαούρτι nuts & berries και γιαούρτι αγριοκέρασο. Βέβαια, οι γεύσεις που κλέβουν την παράσταση δεν είναι άλλες από αυτές με άρωμα Ελλάδας, όπως σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα - Ντίνα Νικολάου, καϊμάκι πολίτικο, μαστίχα με ρόδι και πράσινο μήλο με μούρα. Φυσικά, από τον κατάλογο δεν λείπουν και διεθνείς γεύσεις όπως τιραμισού, vanila caramel brownie και στρατσιατέλα.

Gatoh-Desserts Δωδώνη, Μαρίνου Γερουλάνου & 25ης Μαρτίου, Αργυρούπολη, 210 9960600, 212 1064648, Facebook, www.dodoni-gatoh.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Πηγαίνοντας στο Gatoh, θα είναι παράλειψη να μη δοκιμάσεις τις υπέροχες δημιουργίες με παγωτά όπως τα Brownie Passion, Chocorrello και Crunchy Love που θα σε κάνουν να παραμιλάς.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Πηγαίνοντας στο Gatoh, θα είναι παράλειψη να μη δοκιμάσεις τις υπέροχες δημιουργίες με παγωτά όπως τα Brownie Passion, Chocorrello και Crunchy Love που θα σε κάνουν να παραμιλάς.

Zuccherino

Γευστικότατες και δροσερές προτάσεις μας περιμένουν στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία.

Το καλοκαίρι έφτασε και το παγωτό είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino θα βρείτε ό,τι γεύση παγωτό βάλει ο νους σας. Οι all time classic γεύσεις, όπως καϊμάκι, φράουλα και κρέμα, θα σας ταξιδέψουν στα παιδικά σας χρόνια, ενώ οι λάτρεις του gelato σίγουρα θα ξετρελαθούν με τις best seller γεύσεις cookies, death by chocolate, caprice και bueno.

Τέλος, αν αναζητάτε ποικιλία, οι νέες γεύσεις που έρχονται στις βιτρίνες ξεπερνούν κάθε προσδοκία: αλατισμένη καραμέλα, μαύρη βανίλια, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές. Όλες οι γεύσεις είναι φτιαγμένες αποκλειστικά με φρέσκο γάλα, χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες, ενώ υπάρχει και πλήθος επιλογών για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, ζάχαρη ή γάλα. Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα sorbetto. Επιλέξτε ανάμεσα σε καρπούζι, μάνγκο, dark chocolate, lime κ.ά.

Zuccherino, Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 / Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 210 9830869 / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590, Site:http://www.zuccherino.gr/, Facebook, Instagram

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Απολαύστε το παγωτό σας με φρεσκοψημένα βαφλάκια ή με κάποια από τις γλυκές προτάσεις των Zuccherino.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Απολαύστε το παγωτό σας με φρεσκοψημένα βαφλάκια ή με κάποια από τις γλυκές προτάσεις των Zuccherino.

Δωδώνη

Φέτος το καλοκαίρι τα θεϊκά παγωτά εμπλουτίζονται με 4 ολοκαίνουριες γεύσεις και μας καλούν σε ένα ταξίδι στην απόλαυση.

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, είναι η κατάλληλη εποχή για παγωτό. Γι' αυτό και μια επίσκεψη σε ένα από τα αγαπημένα καταστήματα δωδώνη επιβάλλεται. Άλλωστε, πού θα βρεις καλύτερα παγωτά; Φτιαγμένα με 100% φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, έχουν γίνει η απόλυτη καλοκαιρινή μας απόλαυση.

Φέτος, τα αγαπημένα παγωτά ανανεώνονται και πλάι στις κλασικές γεύσεις, όπως το υπέροχο παρφέ τους, έρχονται να προστεθούν 4 νέες γεύσεις-σκέτος πειρασμός! Μαύρη σοκολάτα, φουντούκι με τζιαντούγια, λευκή σοκολάτα και Caribbean (ανανάς με καρύδα) σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις και είναι σίγουρο πως θα τις λατρέψεις!

Είτε είσαι λάτρης του κλασικού, λοιπόν, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, μια επίσκεψη στα καταστήματα δωδώνη θα σου χαρίσει την πιο γευστική και δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία.

Δωδώνη, www.dodoni.com.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Είτε είσαι λάτρης του κλασικού, λοιπόν, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, μια επίσκεψη στα καταστήματα δωδώνη θα σου χαρίσει την πιο γευστική και δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Είτε είσαι λάτρης του κλασικού, λοιπόν, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, μια επίσκεψη στα καταστήματα δωδώνη θα σου χαρίσει την πιο γευστική και δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία.

Crepe Diem

Εκεί σε περιμένουν υπέροχες κρέπες και απίθανο παγωτό μηχανής.

Τα Crepe Diem σε Χαλάνδρι και Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστά για τις τέλειες και λαχταριστές κρέπες τους που σε περιμένουν σε φοβερούς αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς αλλά και με μεγάλη ποικιλία σε ολόφρεσκα υλικά για να κάνεις τον συνδυασμό που προτιμάς.

Πέρα όμως από τις απίθανες κρέπες τους, εκεί θα βρεις και θεϊκό παγωτό μηχανής που θα δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno), ενώ κάθε μήνα προστίθεται και μια νέα γεύση-έκπληξη.

Crepe Diem, Σωκράτους 6, Χαλάνδρι, 210 685 8418, Εθ. Αντιστάσεως 96, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2520880
Facebook, www.crepediem.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πέρα όμως από τις απίθανες κρέπες τους, εκεί θα βρεις και θεϊκό παγωτό μηχανής που θα δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno), ενώ κάθε μήνα προστίθεται και μια νέα γεύση-έκπληξη.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πέρα όμως από τις απίθανες κρέπες τους, εκεί θα βρεις και θεϊκό παγωτό μηχανής που θα δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno), ενώ κάθε μήνα προστίθεται και μια νέα γεύση-έκπληξη.

Kayak

Τα βραβευμένα ελληνικά παγωτά αυτό το καλοκαίρι έρχονται με νέες, υπέροχες γεύσεις.

Το μυστικό της επιτυχίας των παγωτών Kayak είναι το φρέσκο ελληνικό γάλα, τα πραγματικά φρούτα και τα ολόφρεσκα υλικά που συνδυάζονται μαγικά σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ενώ κατά καιρούς η συνεργασία με βραβευμένους pastry chefs, όπως ο Pierre Hermé και ο Gaille Ghislain, έχει επιδείξει τους πιο αναπάντεχους συνδυασμούς!

Φέτος το καλοκαίρι στον κατάλογο των αμέτρητων επιλογών έρχονται να προστεθούν νέες υπέροχες γεύσεις όπως το Sea Breeze Αlmond Caramel με πλούσια αλατισμένη καραμέλα και καραμελωμένα αμύγδαλα, το Salted Caramel Whiskey, ένα πλούσιο παγωτό whiskey με βανίλια Μαδαγασκάρης, αλατισμένη καραμέλα και καραμελωμένα pecan, και το Lemongrass με δροσερή και κρεμώδη γεύση.

Δοκίμασε οπωσδήποτε και τα μοναδικά σορμπέ, όπως το Sorbet Σαμπάνια Τριαντάφυλλο, το Mango Sorbet και το Chocolate Sorbet με πραγματική σοκολάτα Valrhona.

Kayak, Facebook, Instagram, Site: www.kayak.gr

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Ανακάλυψε τις γευστικές προτάσεις Kayak στις ομώνυμες μπουτίκ (Γλυφάδα, The Mall Athens, Μύκονος, Κέα) και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
.
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Ανακάλυψε τις γευστικές προτάσεις Kayak στις ομώνυμες μπουτίκ (Γλυφάδα, The Mall Athens, Μύκονος, Κέα) και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Κόκκιον

Μοναδικές γεύσεις από άριστης ποιότητας υλικά στις δημιουργίες ενός παγωτατζή με εμπειρία σε 3άστερα εστιατόρια.

Ο Βασίλης Παπαματθαίου είναι ο άνθρωπος πίσω από τις «Παράξενες Ύλες», την εταιρεία που προμηθεύει με τις καλύτερες και τις πιο σπάνιες πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής τους επαγγελματίες της γεύσης σε όλη την Ελλάδα: αξιόλογες κουζίνες σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, γενικά καταστήματα εστίασης.

Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να βάλει την υπογραφή του στις τάσεις της αγοράς σε ό,τι έχει σχέση με το φαγητό και το γλυκό στην Ελλάδα. Έχοντας στα χέρια του αυτό το μεγάλο ατού και εμπειρία στη ζαχαροπλαστική με ειδικότητα στον τομέα του παγωτού (σπούδασε ζαχαροπλαστική στην Espaisucre στη Βαρκελώνη, μάλλον την πιο σύγχρονη σχολή μαγειρικής παγκοσμίως, και δούλεψε σε 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια ως ζαχαροπλάστης, στις κουζίνες του Joël Robuchon και του Marco Pierre White, μεταξύ άλλων), αποφάσισε να ζωντανέψει το στενό της Πρωτογένους, δημιουργώντας ίσως το καλύτερο παγωτό της Αθήνας.

Η τζελατερία του ονομάστηκε Κόκκιον (η αρχαία ονομασία του χαρουπιού) και περιλαμβάνει μια πολύχρωμη παλέτα 20 γεύσεων που εμπλουτίζονται και αλλάζουν συνεχώς με άριστης ποιότητας υλικά, καρπούς, φρέσκα φρούτα, πούλπες μοναδικές, εξαιρετική σοκολάτα Weiss και φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, μασκαρπόνε και ανθότυρο δικής του κατασκευής.

Όλα στο χέρι, με τη σωστή υφή και στη σωστή θερμοκρασία, παγωτά και σορμπέ, συνδυασμοί μελετημένοι και γεύσεις ασυνήθιστες που δεν μπορείς να βρεις αλλού: παγωτό χαλβάς, αλατισμένο φιστίκι με καραμέλα, παρφέ κουκουνάρι με βερίκοκο, πλούσια κρέμα, ελαφρώς πικάντικη σοκολάτα-πορτοκάλι. Όλα σε χωνάκι ή σε κυπελλάκι. Το Κόκκιον της Πρωτογένους έχει το καλύτερο παγωτό της Αθήνας!

Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511
Facebook, Instagram.

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Το Κόκκιον της Πρωτογένους έχει το καλύτερο παγωτό της Αθήνας!
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Το Κόκκιον της Πρωτογένους έχει το καλύτερο παγωτό της Αθήνας!

–14

Παγωτό όπως αυτό που τρώγαμε παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν πρωτόανοιξε η βιοτεχνίας παγωτού «-14».Όνειρο των δημιουργών της ήταν να ξαναφέρουν στη βιοτεχνική παραγωγή τις γεύσεις του παγωτού που τρώγαμε μικροί. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και ατόφια σοκολάτα, σε συνεργασία με ένα σύνολο μικρών παραγωγών απ' όλη την Ελλάδα αλλά και επιλέγοντας υλικά απ' όλο τον κόσμο, η βιοτεχνία «-14» παρασκευάζει παγωτό από το μηδέν. Υπέροχο παγωτό καϊμάκι από φρέσκο πρόβειο γάλα Ηπείρου και μαστιχέλαιο από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, παγωτό βανίλια, αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, παγωτό γιαούρτι με πρόβειο και αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι αλλά και σορμπέ λεμόνι με φρεσκοστυμμένα λεμόνια, σορμπέ φράουλα ή πεπόνι είναι ενδεικτικά κάποιες από τις λαχταριστές δημιουργίες του «-14».
Πριν από λίγο καιρό, στις αρχές του χρόνου, πέρα από τη χονδρική παραγωγή στα Σπάτα, η βιοτεχνία «-14» άνοιξε και το πρώτο της κατάστημα λιανικής στο Μοναστηράκι, μια ανάσα μόλις από την πλατεία Ειρήνης. Εκεί σε περιμένουν 18 διαφορετικές και υπέροχες γεύσεις που εναλλάσσονται αυτούσια ή σε συνδυασμό με χειροποίητα γλυκά. Με τα γλυκά αυτά το παγωτό γίνεται πρώτη ύλη για νέες, απίθανες δημιουργίες! Θα το βρεις κρυμμένο σε ζεστό σιμιγδαλένιο χαλβά, «καθιστό» μέσα σε φωλιές ξεροψημένου σιροπιασμένου κανταϊφιού, ξαπλωμένο σε εκμέκ πολίτικο αλλά και με τραγανές βάφλες, τάρτες κ.ά. Μπορείς ακόμη να το γευτείς μέσα σε ζεστό ή κρύο espresso ή χτυπημένο σε φυσικό χυμό πορτοκάλι!

–14, Αθηναΐδος 3, Αθήνα, 213 0889072, www.pagoto-14.gr
Facebook, Instagram

Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Εκεί σε περιμένουν 18 διαφορετικές και υπέροχες γεύσεις που εναλλάσσονται αυτούσια ή σε συνδυασμό με χειροποίητα γλυκά. Με τα γλυκά αυτά το παγωτό γίνεται πρώτη ύλη για νέες, απίθανες δημιουργίες!
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Πού θα φας εξαιρετικό παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Εκεί σε περιμένουν 18 διαφορετικές και υπέροχες γεύσεις που εναλλάσσονται αυτούσια ή σε συνδυασμό με χειροποίητα γλυκά. Με τα γλυκά αυτά το παγωτό γίνεται πρώτη ύλη για νέες, απίθανες δημιουργίες!
Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ