Wine bar με άποψη

Wine bar με άποψη Facebook Twitter
Είναι σίγουρο πως οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Vintage θέλησαν να φτιάξουν ένα Wine Bar & Bistro με ενδιαφέροντα κρασιά, γευστικά πιάτα, ανθρώπινη περιποίηση και λογική τιμολόγηση.
0


Τα wine bars πληθαίνουν. Aπό δω και πέρα θα ξεχωρίσει όποιο έχει πράγματι κάτι αξιόλογο να πει. Η καινούργια άφιξη στη Μητροπόλεως είναι το Vintage Wine Bar & Bistro, όπου το έργο που παίζεται καθημερινά, μεσημέρι βράδυ, είναι αξιόλογο. Η Μαριέττα και ο Πάνος, με γνώση και αγάπη για το κρασί, και η Ίζα, με κέφι στην κουζίνα, έστησαν έναν όμορφο χώρο, φινετσάτο. Χιονάτο μάρμαρο, ξύλο στο χρώμα της bitter σοκολάτας και επισκέψιμη κάβα-αληθινό κόσμημα. «Το κρασί πρωταγωνιστεί, χωρίς όμως να υπολείπονται οι γεύσεις. Ξεκινήσαμε με 200 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα», λέει η Μαριέττα και εξηγεί, «προσφέρουμε τις 100 σε ποτήρι, χάρη στο σύστημα coravin που "κλέβει" κρασί από τη φιάλη, χωρίς να βγάλεις τον φελλό, κι έτσι διατηρείται το κρασί, αφού δεν περνά οξυγόνο στη φιάλη». Και μετά τη σχετική ενημέρωση, είδαμε και στην πράξη πώς λειτουργεί το σύστημα, πίνοντας σε ποτήρι διάφορα κρασιά που συνόδευαν τις γεύσεις.

Η σαλάτα με τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα –ροδάκινα, βανίλιες– και τα τραγανά λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και την παρμεζάνα (€8,50) ήταν καταπληκτική, όπως την αγκάλιαζε η σάλτσα βατόμουρο. Προσπέρασα από το μενού την πίτα με λιωμένο τυρί, μανιτάρια ή μπέικον και σάλτσα ντομάτας (€6,40) και ενέδωσα στις σπιτικές κροκέτες (€7,80). Ήρθαν τρεις σφαίρες στο χρώμα του χαλκού, κρεμώδεις, ζυμωμένες με αλλαντικά ωρίμανσης και με ωραία κρούστα από ολικής αλέσεως κριθαροκουλούρα. Μόλις έκοβες μια μπουκιά, αποκάλυπταν την απαλή υφή στην καρδιά τους – πλούσια γεύση. Με το ερυθρό κρασί συνοδεύσαμε ένα Βlack Αngus burger (€11,40), μέτρια ψημένο, με γευστική χειροποίητη σάλτσα Vintage, και από δίπλα ντοματίνια, κάππαρη, ελιές και δεντρολίβανο. Ο κατάλογος με τις προτάσεις των τυριών και αλλαντικών έχει ενδιαφέρον. Δοκιμάσαμε Κέσο ντι Κάμπρα (€6,40), υπέροχο κατσικίσιο τυρί από την Ισπανία με φινετσάτη γεύση και ωραία επίγευση φουντουκιού, που συνόδευαν ξηροί καρποί, φλούδες κίτρο και φούντες δεντρολίβανο. Ωραία παρουσίαση. Είναι σίγουρο πως οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Vintage θέλησαν να φτιάξουν ένα Wine Bar & Bistro με ενδιαφέροντα κρασιά, γευστικά πιάτα, ανθρώπινη περιποίηση και λογική τιμολόγηση. Και, απ' ό,τι φαίνεται από τον κόσμο που καθημερινά το τιμά, το πέτυχαν.

☛ Vintage Wine Bar & Bistro, Μητροπόλεως 66-68, 213 0296570

 

Wine bar με άποψη Facebook Twitter
Ο κατάλογος με τις προτάσεις των τυριών έχει ενδιαφέρον και έρχονται στο τραπέζι με ωραία παρουσίαση.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT