Οι 10+4 Καλύτερες Νέες Σειρές Comics του 2014

Οι 10+4 Καλύτερες Νέες Σειρές Comics του 2014 Facebook Twitter
0

Aπό τον Μανώλη Βαμβούνη

Οι 10+4 Καλύτερες Νέες Σειρές Comics του 2014 Facebook Twitter
Από το comic "Sex Criminals"

Πέρασε άλλη μια χρονιά όπου μια από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές σειρές είναι βασισμένη σε (πιο καλή) σειρά comic - ναι το Walking Dead εννοούμε, και καλά θα κάνετε να πιάσετε σιγά-σιγά να διαβάσετε πως εξελίχθηκε αρχικά η ιστορία πριν οι παραγωγοί αναγκαστούν για λόγους spoilers και παραγωγών να πάρουν πιο safe μονοπάτια στην πλοκή και τους χαρακτήρες.

Οι σειρές βασισμένες σε comics είναι το νέο μεγάλο thing, από τα υπερηρωικά Flash, Arrow, Agents of SHIELD, Agent Carter, Gotham ως τα horror Constantine και The Strain. Για τους επόμενους μήνες/σεζόν βρίσκονται σε στάδια συζήτησης, pitch, παραγωγής, post πάρα πολλές νέες σειρές: iZombie, POWERS, ένα βουνό από "street" υπερηρωικές σειρές στο Netflix, Preacher, Scalped, Hourman, Supergirl, Teen Titans, Outcast, Lucifer, Global Frequency, Five Ghosts, Pax Romana, Ronin, DMZ, Thief of Thieves...

Οι περισσότεροι τίτλοι ΔΕΝ είναι υπερηρωικοί αλλά κινούνται στη νέα «μόδα» του post-indie: σειρές creator-owned που αναπτύσσονται με τη λογική μιας τηλεοπτικής σειράς τύπου AMC/HBO.

Έτσι, όλο και περισσότερο "non-comic" κόσμος αρχίζει να ψιλιάζεται πως τα μεγάλα κανάλια και στούντιο πλέον έχουν έναν και μόνο go-to προορισμό για original concepts, και πλέον όχι μόνο σε υπερηρωικά μοτίβα. Έτσι, έρχονται σε εμάς, τα uber-geeks, και ρωτάνε, τι αξίζει να δοκιμάσω από comics;

 

Ή, πιο σημαντικό, τι ΝΕΟ υπάρχει εκεί έξω;

 

Εμείς διαβάσαμε και προτείνουμε 10+4 νέους τίτλους που έκλεψαν τις εντυπώσεις μέσα στο 2014 και ξεκίνησαν μέσα στη χρονιά ή λιιιιγο πριν. Όλοι σχεδόν έχουν ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο τόμο των συλλογών τους που μπορείτε να βρείτε στα ενημερωμένα κομιξάδικα και βιβλιοπωλεία εδώ, ή μέσω του Amazon, για να μπορείτε να κάνετε εύκολα catch up με την ιστορία στο τωρινό σημείο. Οι περισσότεροι τίτλοι ΔΕΝ είναι υπερηρωικοί αλλά κινούνται στη νέα «μόδα» του post-indie: σειρές creator-owned που αναπτύσσονται με τη λογική μιας τηλεοπτικής σειράς τύπου AMC/HBO.

1.

Sex Criminals (Matt Fraction / Chip Zdarsky) - Image Comics

Ξέρεις αυτό το αίσθημα όταν έχεις μόλις χύσει και νιώθεις σαν να είσαι αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο; Η Σούζι έχει ανακαλύψει από έφηβη το «ιδιαίτερο χάρισμα» της: όποτε έρχεται σε οργασμό, ο χρόνος γύρω της παγώνει. Ναι, κυριολεκτικά. Όταν μετά από χρόνια γνωρίσει έναν άντρα με την ίδια ακριβώς ικανότητα θα χρησιμοποιήσουν τις σεξοδυνάμεις τους για να γίνουν... σεξοληστές τραπεζών.

Πιο πρόσφατο τεύχος : #9

Συλλογές: tpb (#1-5) και τον Μάρτιο ένα εντυπωσιακό hardcover με τα 10 τεύχη και τίτλο "Big Hard Sex Criminals"

2.

The Bunker (Joshua Hale Fialkov / Joe Infurnari) - OniPress

Μια παρέα φίλων βγαίνει στο δάσος για να θάψει ένα time capsule, ώστε να το ξεθάψουν 20 χρόνια μετά. Εκεί που σκάβουν όμως ανακαλύπτουν πως υπάρχει ήδη ένα time capsule (ή μάλλον ολόκληρο Bunker) από... το μέλλον! Μέσα βρίσκουν γράμματα από τους μελλοντικούς εαυτούς τους, 20 χρόνια μετά, εξηγώντας τους πως έχει έρθει η Αποκάλυψη, και υπαίτιοι είναι οι ίδιοι. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού μαζί τους έχουν και αναλυτικές οδηγίες για το πως ακριβώς να εξασφαλίσουν πως θα καταφέρουν να αφανίσουν τον πληθυσμό της Γης.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #8

Συλλογές: tpb (#1-4)

3.

Nailbiter (Joshua Williamson / Mike Henderson) - Image Comics

Η πόλη του Buckaroo στο Oregon έχει την πιο ανατριχιαστική φήμη σε όλη την Αμερική, αφού είναι η γενέτηρα 16 (!) αιμοσταγών serial killers, όλοι με απελπιστικά συγκεκριμένα "φετίχ". Ένας πράκτορας ανακαλύπτει μια κρυφή σχέση ανάμεσα στους δολοφόνους και την πόλη, όμως εξαφανίζεται. Ο συνεργάτης του έρχεται στην πόλη για να τον σώσει, θα χρειαστεί όμως τη βοήθεια του πιο πρόσφατου και διάσημου serial killer της πόλης: του "Nailbiter", με το κακό κακό συνήθειο να τρώει τα νύχια των θυμάτων του μέχρι το κόκκαλο πριν τους σκοτώσει.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #9

Συλλογές: tpb (#1-5)

4.

Alex + Ada (Jonathan Luna / Sara Vaughn) - Image Comics

Ξέχνα τα iPhone 6+. Η νέα μόδα στο μέλλον είναι τα ανδροϊδή X5 με αληθοφανή εμφάνιση και σχεδόν πραγματική τεχνητή νοημοσύνη - όσο επιτρέπει ο νόμος μετά από πρόσφατα ανησυχητικά επεισόδια με δολοφονικά αυτόνομα ανδροϊδή. Ο μίζερος κολλημένος ρομαντικός Alex δέχεται ένα από αυτά δώρο από τη γιαγιά του. Γρήγορα αρχίζει να νιώθει άβολα με το πόσο... παθητική είναι η συμπεριφορά της νέας του «φίλης» και αποφασίζει να ψάξει στα παράνομα φόρουμ για τρόπους να «ξεκλειδώσει» την Ada από τους φραγμούς των κατασκευαστών της. Η νέα σειρά από τον μέγα-δημιουργό των The Sword και Girls εξετάζει τη φύση της τεχνητής νοημοσύνης και ζωής σε ένα συγκλονιστικά (και ανησυχητικά) πιστευτό μελλοντικό κόσμο.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #11

Συλλογές: tpb (#1-6)

5.

The Woods (James Tynion IV / Μιχάλης Διαλυνάς) - Boom! Studios

Ένα ολόκληρο λύκειο μεταφέρεται ξαφνικά στη μέση ενός μυστηριώδους δάσους, στην καρδιά ενός αφιλόξενου εξωγήινου πλανήτη. Μια ομάδα μαθητών κάνει κοπάνα από το χάος που ξετυλίγεται στο σχολείο για να βρουν τρόπο να γυρίσουν σπίτι, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ένας από αυτούς έχει μια μυστηριώδη σύνδεση με «Κάτι» μέσα στο Δάσος. Δεν είναι καν το Μυστήριο ή το "teen conspiracy" το πιο συγκλονιστικό κομμάτι αυτής της σειράς, αλλά ο τρόπος που αναπτύσσονται από το δεύτερο arc και μετά οι έφηβοι πρωταγωνιστές μέσα από πανέξυπνες εναλλαγές παρούσης δράσης και flashback.Στο σκίτσο φυσικά-φυσικά ο δικός μας φίλος Μιχάλης Διαλυνάς (αν και είμασταν απόλυτα αμερόλητποι).

Πιο πρόσφατο τεύχος: #8

Συλλογές: tpb (#1-4)

6.

Deadly Class (Rick Remender / Wes Craig) - Image Comics

Ο άστεγος έφηβος Marcus γίνεται δεκτός στο μυστικό Λύκειο του Kings Dominion School for the Deadly Arts, όπου εκπαιδεύεται η επόμενη γενιά δολοφόνων, γκάνγκστερς και πρακτόρων του FBI, με σκοπό να καταφέρει μια μέρα να εκδικηθεί τον θάνατο των γονιών του, δολοφονώντας τον Πρόεδρο Ρήγκαν. Η σειρά στα πρώτη της τεύχη παραδόξως περνάει πολύ λίγο χρόνο στο ίδιο το σχολείο, προτιμώντας να εξερευνήσει τα αληθινά έργα τέχνης του fucked up damage ψυχογραφήματα των έφηβων μαθητών, με αριστούργημα τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, ένα συγκλονιστικό κενό ηθικής, εμπάθειας και συναισθήματος. Οι συνθέσεις σελιδών και τα action sequences του Wes Craig σπρώχνουν σε κάθε τεύχος λιιιιγο πιο πέρα (με ορμητικές βάναυσες κλωτσιές) το τι μπορεί να καταφέρει η τέχνη του comics storytelling.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #9

Συλλογές: tpb (#1-6)

7.

Southern Bastards (Jason Aaron / Jason Latour) - Image Comics

Κανένας αδερφός Coen. Ο Jason Aaron πιάνει την ουσία του γαμημένου Αμερικάνικου Νότου με τρόπο που δεν έχει καταφέρει κανείς πριν, σε μια σειρά που ξεχεiλίζει... Νοτίλα αλλά με μια απρόσμενη νότα μαγικού ρεαλισμού και αδυσώπητα σκληρής μελαγχολίας. Ο πλέον too old for this shit Earl Tubb επιστρέφει στο σπίτι του πατέρα του μετά από πολλά χρόνια και ανακαλύπτει ένα δέντρο που έχει φυτρώσει στον τάφο του, από το θρυλικό crime-busting μπαστούνι του μπέηζμπολ με τον οποίο τον έθαψαν.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #6

Συλλογές: tpb (#1-4)

8.

The Wicked + the Divine (Kieeron Gillen / Jamie McKelvie) - Image Comics

Δώδεκα από τους διασημότερους θεούς όλων των θρησκειών μετενσαρκώνονται σε θνητούς κάθε 90 χρόνια, έχουν όμως μόνο δύο χρόνια να λάμψουν όσο πιο δυνατά μπορούν πριν ξαναπεθάνουν. Οι δημιουργοί του Phonogram και του πρόσφατου Young Avengers παραδίδουν ένα post-hipster pop art αριστούργημα και φαντάζονται τους μοντέρνους Θεούς ως τους απόλυτους pop stars.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #6

Συλλογές: tpb (#1-5)

9.

The Life After (Joshua Hale Fialkov / Gabo) - OniPress

Το Καθαρτήριο των Αυτοκτονιών δεν είναι καθόλου όπως το φαντάζεσαι, αλλά εντελώς αυτό: μια πιο σατανική εκδοχή του Truman Show, με όλους τους αυτόχειρες παγιδευμένους σε μια ζωή σε άπειρη γραφειοκρατική λούπα. Ένας όμως αυτόκτονας καταφέρνει να ξεφύγει από το σύστημα και μαζί με τον Χέμινγκγουαίη και τον πιστό του σκύλο (τον οποίο βάφτισε από την Γερτρούδη Στάην) προσπαθούν να φέρουν την επανάσταση στη μετά θάνατο ζωή, ενάντια σε γραφειοκράτες, δαίμονες και Δολοφόνους-Σεραφείμ. Μπόνους: η πιο απολαυστική και ανατρεπτική εξιστόρηση της κοσμογονίας και της Χριστιανοσύνης σε 3 μόλις σελίδες - και η πιο απολαυστικά γκροτέσκα εκδοχή του Υψίστου.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #5

Συλλογές: tpb (#1-5) μόνο σε κομιξάδικα

 

 

10.

She-Hulk (Charles Soule / Javier Pulido) - Marvel Comics

Φτάσαμε και στα υπερηρωικά! Η νταρντάνα πράσινη δικηγόρος εξαδέλφη του Hulk επιστρέφει σε νέα σειρά, με έμφαση (επιτέλους, ξανά) στο superhero law και την περιπέτεια της να ανοίξει το δικό της δικηγορικό γραφείο και να λύσει μια μυστηριώδη υπόθεση μήνυσης κάθε αναφορά στην οποία οδηγεί τους ενάγοντες σε αυτοκτονία. Πιο αξιόλογες υποθέσεις της πρώτης χρονιάς: μια μύνηση για κλοπή πενυματικής ιδοκτησίας από τη χήρα ενός αποτυχημένου super-villain ενάντια στον Tony Stark, η αίτηση πολιτικού ασύλου του γιου του Dr Doom και η μεγάλη δίκη του Captain America για φόνο εξ αμελείας... το '41, με δικαστικό αντίπαλο τον Daredevil και τον Cap να αποδέχεται από πριν την ενοχή του.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #11

Συλλογές: tpb (#1-6)

 

 

11.

Ms Marvel (G. Willow Wilson / Adrian Alphona) - Marvel Comics

Η νέα Ms Marvel είναι η έφηβη μουσουλμάνα Kamala Khan από το Νιου Τζέρσυ - και έχει μαγέψει από την πρώτη στιγμή τους πάντες. Η σειρά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες "εφηβουπερηρωικές" περιπέτειες για τον fun και ανάλαφρο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωή των μοντέρων εφήβων, εξερευνώντας πως η νέα γενιά αντιδρά στις απόπειρες των προηγούμενων να τους «ξεγράψουν» ως άμυαλα ανώριμα και κακομαθημένα «παιδάκια». Επίσης, έχει για pet έναν τεράστιο τηλεμεταφερόμενο σκύλο που με κάποιον τρόπο καταφέρνει να πείσει τη σκληροπυρηνικά θρησκόληπτη οικογένεια της να κρατήσει. Στην πίσω αυλή.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #10

Συλλογές: tpb (#1-5)

12.

Silver Surfer (Dan Slott / Mike & Laura Allred) - Marvel Comics

Πως δεν είχε σκεφτεί κανείς πιο πριν να προσεγγίσει τον Silver Surfer (τον εξωγήινο πρώην Κήρυκα του Πλανητοφαγά Galactus) ως... τον Dr Who πάνω σε ιπτάμενη ιστοσανίδα! Στη νέα σειρά με τα μαγευτικά σκίτσα του ζεύγους Allred ο Silver Surfer παίρνει μια γήινη companion, την οποία αποφασίζει να ξεναγήσει στη μαγεία του σύμπαντος (και να ανακαλύψει για ποιο λόγο ακριβώς η μοίρα την έχει ξεχωρίσει ως «το πιο σημαντικό άτομο για αυτόν στο σύμπαν», χωρίς αυτός να την έχει γνωρίσει ποτέ. Οπουδήποτε και Παντού... Κρατήσου!

Πιο πρόσφατο τεύχος: #7

Συλλογές: tpb (#1-5)

13.

Moon Knight (Warren Ellis / Declan Shalvey) - Marvel Comics

Ο θρυλικός Warren Ellis αγαπάει ένα καλό challenge, όπως το να επανεφεύρει τον παρανοϊκό anti-Batman της Marvel, τον αιγυπτιακής θεματικής λευκοφορεμένο σχιζοφρενή υπερήρωα Moon Knight σε κάτι αληθινά κουλ και ενδιαφέρον στο σήμερα. Με τη βοήθεια ένος εκλεπτυσμένου μοντέρνου redesign από τον Declan Shalvey (θα τον έχουμε σε λίγους μήνες καλεσμένο και στο Comicdom Con) καταφέρνει να δώσει 6 μυστηριώδεις βινιέτες στα πρώτα τεύχη της σειράς, λιτές σε πλοκή αλλά ευρηματικές η καθεμία στον τρόπο που επανεφεύρει τους κανόνες του γραφικού storytelling. Με το τεύχος #7 φεύγει από τη σειρά, έχοντας ορίσει τη «Βίβλο» της και παραδίδει τα ινία στον ικανό Brian Wood.

Πιο πρόσφατο τεύχος: #10

Συλλογές: tpb (#1-6)

14.

Buffy the Vampire Slayer Season 10 (Christos Gage / Rebekah Isaacs) - Dark Horse Comics

Μόνο λίγο κλέβουμε στην κατηγορία, αλλά πρόκειται για τη νέα «σεζόν» των περιπετειών της Buffy, που αναλύσαμε εδώ πριν λίγους μήνες. Η σειρά του Joss Whedon συνεχίζεται «επίσημα» εδώ και τρεις σεζόν στα comics, με τον Joss να επιβλέπει ή επιμελείται ο ίδιος την εξέλιξη των χαρακτήρων του. Μετά από μια εντυπωσιακή 9η σεζόν, η Buffy έχει επαναφέρει τη μαγεία στον κόσμο, χωρίς όμως να γνωρίζει τους νέους της κανόνες, οι οποίοι ξαναγράφονται μέρα με τη μέρα στο νέο βιβλίο του Vampyr. Απολαυστική νέα προσθήκη στο cast, ο άρτι returned from the dead... 12χρονος Giles!

Πιο πρόσφατο τεύχος: #10

Συλλογές: tpb (#1-6)

Εσείς ποιες νέες σειρές ξεχωρίσατε μέσα στη χρονιά; Περιμένουμε τα σχόλια σας!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικόλας Κουτσοδόντης: «Όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα χωράνε στην ποίηση. Ακόμα και τα πιο ποταπά»

Βιβλίο / «Όλα τα συναισθήματα χωράνε στην ποίηση, ακόμα και τα πιο ποταπά»

Ο Νικόλας Κουτσοδόντης, ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της ελληνικής queer ποίησης, που συνδέει το πολιτικό με το ερωτικό στα γραπτά του, μιλά με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του «Ίσως φύγεις στο εξωτερικό».
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Μεσσαλίνα, μια παρεξηγημένη γυναίκα της αρχαίας ιστορίας

Βιβλίο / Μεσσαλίνα, μια παρεξηγημένη γυναίκα της αρχαίας ιστορίας

Το όνομά της μέχρι σήμερα είναι συνώνυμο με μια γυναίκα αδίστακτη, σεξουαλικά ακόρεστη και δολοπλόκα, μια γυναίκα επικίνδυνη για όσους την πλησιάζουν. Ωστόσο, ένα νέο βιβλίο έρχεται να ανατρέψει αυτόν τον μύθο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Μοχσίν Χαμίντ «Ο απρόθυμος φονταμενταλιστής»

Το Πίσω Ράφι / Η χειμαρρώδης εξομολόγηση ενός απρόθυμου φονταμενταλιστή

Ο Μοχσίν Χαμίντ έγραψε με νηφαλιότητα για κάτι που γνωρίζει πολύ καλά. Γι' αυτό το βιβλίο του βρέθηκε στη βραχεία λίστα Booker, μοσχοπουλήθηκε και μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Η (απόλυτα) μυθιστορηματική ζωή του Μίλο Μανάρα

Γεννήθηκε Σαν Σήμερα / Η (απόλυτα) μυθιστορηματική ζωή του Μίλο Μανάρα

Βγαλμένη από άλλη εποχή, η «Αυτοπροσωπογραφία» του Μίλο Μανάρα φέρνει στο φως την Ιταλία του Παζολίνι και του Φελίνι, τους σπουδαίους κομίστες της εποχής και μια ζωή γεμάτη τέχνη και περιπέτεια.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Οι 10 σημαντικότερες εκδόσεις του φετινού χειμώνα

Βιβλίο / Οι 10 σημαντικότερες εκδόσεις του φετινού χειμώνα

Παζολίνι, μια ροκ αυτοβιογραφία, ο πιο συντριπτικός σύγχρονος Γάλλος συγγραφέας και ένα βιβλίο - απάντηση στον Τόμας Μαν από μια νομπελίστρια βρίσκονται ανάμεσα στις πιο πολυαναμενόμενες εκδόσεις των επόμενων μηνών.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Η σκοτεινή πλευρά της αγοράς έργων τέχνης: Τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του Όλιβερ Μπανκς

Βιβλίο / Η σκοτεινή πλευρά της αγοράς έργων τέχνης: Τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του Όλιβερ Μπανκς

Βρόμικα παιχνίδια που στήνονται γύρω από διάσημους πίνακες και διαχρονικά ζητήματα του χώρου της τέχνης περνούν μέσα στις δύο ιστορίες με τρόπο οικείο και διαφωτιστικό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ
Απολογία για τις γυναίκες που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους

Βιβλίο / Απολογία για τις γυναίκες που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους

Από την Ίνγκριντ Μπέργκμαν στην Τζόνι Μίτσελ κι από την Ντόρις Λέσινγκ στη Μίριελ Σπαρκ, ένα νέο βιβλίο καταγράφει τις περιπτώσεις των διάσημων γυναικών που άφησαν τα παιδιά τους χωρίς να κοιτάξουν πίσω.
THE LIFO TEAM
Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Βιβλίο / Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Ο δημοφιλής καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάικλ Πιούετ, μιλά στη LiFO με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του και εξηγεί πώς η κινεζική φιλοσοφία βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την κοινωνία τους. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Λακαριέρ

Βιβλίο / Ο Λακαριέρ, αυτός ο «ξένος» που εκτίμησε βαθιά τη φτωχική πλευρά του ελληνικού καλοκαιριού

Δεν ήταν ο αστός που είδε την Ελλάδα ως χώρα εξωτική, ταξίδεψε κατάστρωμα γιατί δεν είχε ποτέ λεφτά. Γνώρισε την Ανάφη των εξόριστων και την αφιλόξενη Σέριφο, κατέγραψε το δικό του ελληνικό καλοκαίρι σε ένα απαραίτητο βιβλίο Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ