Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter
Τα κλασικά αυγά Βenedict έρχονται με Yuzu-Wasabi Hollandaise πάνω σε ψωμί του μπέργκερ, με μια ωραία ψημένη φέτα μπέικον.
0


Το Rakkan, με την ασιατική κουζίνα του, έχει καθιερωθεί στα βόρεια προάστια και τώρα μπαίνει στον χώρο του κυριακάτικου brunch. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιμετωπίζει το ohayou brunch μια κουζίνα με γιαπωνέζικες καταβολές. Στην πράξη, αυτό επιτυγχάνεται με το πάντρεμα υλικών που κατάγονται από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με συνταγές που στη δυτική μαγειρική κουλτούρα έχουμε συνδέσει με αυτό που ξέρουμε ως brunch. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο λιτός, κομψός χώρος και η μεγάλη μπάρα σφύζουν από κόσμο όλων των ηλικιών. Η ζωντανή τζαζ κρατά όμορφη συντροφιά στις παρέες που δοκιμάζουν το μενού. 

 

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter
Musabetsu Τomago

 

Πήραμε γεύση από μικρά αφράτα pancakes με cream cheese, καπνιστό σολομό και ikura, που είναι αυγοτάραχο, και συνοδεύονται από πράσινα σαλατικά (€8). Τα κλασικά αυγά Βenedict (€8) έρχονται με Yuzu-Wasabi Hollandaise πάνω σε ψωμί του μπέργκερ, με μια ωραία ψημένη φέτα μπέικον. Ενδιαφέρουσα γεύση αποκαλύπτει η εξαιρετικά λεπτή ομελέτα που στην καρδιά της τυλίγεται γιαπωνέζικο ρύζι με λιλιπούτεια μπουκετάκια μπρόκολο, ροδέλες από σπαράγγι και περιχύνεται διακριτικά με γλυκόξινη σος (€8). Το πιάτο Musabetsu Τomago (€8) είναι μια σύνθεση από scrambled eggs, ρύζι ατμού με σολομό, φρέσκια ντομάτα σε κύβους και σουσάμι που δίνει τη γευστική νότα στην επίγευση. Από τα τρία μπέργκερ (με σολομό, Rib Eye και κοτόπουλο) που προτείνει το μενού δοκιμάσαμε αυτό με το κοτόπουλο (€13) που ήταν γευστικό, ανάλαφρο και συνοδευόταν από λιμπιστικές τηγανητές πατάτες που μοσχοβολούσαν τρούφα. Προτείνεται μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα ποικιλία σε καφέδες και τσάγια, όπως καλές είναι και οι προτάσεις για κρασί σε ποτήρι. Για το τέλος μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα τρία γλυκά που φιγουράρουν στο μενού.

☛Rakkan, Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, 210 8087941 

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ