Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Κάβουρας

Το αγαπημένο στέκι των Εξαρχείων μάς περιμένει σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Ο Κάβουρας μας περιμένει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο, από τις 9:30 το βράδυ και μετά, και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 3:00!

Ο Κάβουρας είναι από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα στέκια της πόλης. Εδώ και 36 χρόνια μάς περιμένει στα Εξάρχεια με υπέροχες μελωδίες που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας κρατάνε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος ο Κάβουρας ανανεώθηκε και μας περιμένει σε έναν νέο, μεγαλύτερο και ακόμη πιο όμορφο και ζεστό χώρο, όχι πολύ μακριά από εκεί όπου ήταν. Μόλις λίγα μέτρα από το παλιό μαγαζί, στην οδό Θεμιστοκλέους 70, κάτω από την καφετέρια Διπλό Καφέ, θα συναντήσεις τον νέο χώρο του Κάβουρα.

Εκεί θα ακούσεις υπέροχα τραγούδια, ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα, όλα επιλεγμένα με γνώμονα τον σεβασμό στο καλό ελληνικό τραγούδι, και χάρη στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού θα νιώσεις μέλος μιας μεγάλης παρέας και θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου.

Πέρα από τις μουσικές και την κεφάτη του διάθεση, ο Κάβουρας ξεχωρίζει για το ποιοτικό κρασί και το ποτό που προσφέρει και για τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ειδικά, δε, οι ποικιλίες, μεγάλες, χορταστικές και πεντανόστιμες, είναι η απόλυτη επιλογή για να μοιραστείς με την παρέα σου. Και ως προς τις τιμές, φέτος ο Κάβουρας μείωσε κι άλλο τις ήδη χαμηλές τιμές του κι έγινε μια top value for money επιλογή.

 

Κάβουρας, Θεμιστοκλέους 70, Εξάρχεια, 210 3810202, Facebook

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο

Μια εμπειρία γεμάτη από γευστικές εκπλήξεις που σε ταξιδεύει στα κλασικά τσιπουράδικα του Βόλου.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Αν έχεις βρεθεί στον Βόλο, τότε έχεις πάρει μια γεύση ή, μάλλον, πολλές γεύσεις από το τι συμβαίνει στα τσιπουράδικα της πόλης που αποτελούν must εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Το «Άνοιξη παρά Τέταρτο» βρίσκεται πολύ πιο κοντά μας και αναδίδει όλη την παράδοση ενός κλασικού βολιώτικου τσιπουράδικου.


Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι θα πιεις, τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπίρα, και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους στην κυριολεξία... Οι μεζέδες είναι η έκπληξη που συνοδεύει το ποτό σου και σερβίρονται σε γύρες των τριών πιάτων, σε ποσότητες τέτοιες που μπορούν όλοι να τους γευτούν και με κόστος μόνο 4,50 ευρώ ανά άτομο σε κάθε γύρα.


Ολόφρεσκα ψαράκια, όστρακα, καβούρια, θράψαλα και χταπόδια συνοδεύονται από σπιτικά τουρσιά, πικάντικες αλοιφές, δροσερές σαλάτες, πεντανόστιμες ψητές πατάτες και όσπρια ή φάβες, μαγειρεμένα με ιδιαίτερες συνταγές.


Οι λάτρεις των θαλασσομεζέδων βρίσκονται στο σωστό μέρος για μια γευστική εμπειρία, ενώ οι κρεατοφάγοι μπορούν να επιλέξουν τη ζουμερή ποικιλία του «Άνοιξη παρά Τέταρτο» για να συνοδεύσουν την μπίρα τους.


Όσο για τους πεινασμένους πότες, τα πιάτα ημέρας σερβίρονται και σε μερίδες που μάλλον δεν θα θέλεις να μοιραστείς. Η επιλογή είναι δική σου, αλλά η εμπειρία είναι πάντα η ίδια: αναπάντεχες γεύσεις που κάνουν κάθε βραδιά στο «Άνοιξη παρά Τέταρτο» μια ξεχωριστή έκπληξη!

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο, Γκάζι: Δεκελέων 24 & Ζαγρέως 17, Αθήνα, 212 1066888, 6944 446010

Άνοιξη: Αθηνών Χαλκίδος 17, 210 8145588, 6944 446010

www. anixi-para-tetarto.com

Butterfly

Ένας χρωματιστός και απρόσμενος κήπος που αλλάζει την καθημερινότητα της πόλης.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως ακριβώς οι πεταλούδες ξεπροβάλλουν πανέμορφες μέσα από το κουκούλι τους, έτσι και το Butterfly All Day Bar μας αποκαλύπτει έναν πανέμορφο κήπο γεμάτο χρώματα, που μας περιμένει χειμώνα και καλοκαίρι στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης. Τα vintage στοιχεία, το έντονο πράσινο και τα εντυπωσιακά χρώματα δημιουργούν έναν ξεχωριστό χώρο που σε γεμίζει με θετική ενέργεια και σου προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο εξαιρετικός καφές είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας, ενώ τα περίφημα pancakes του Butterfly σου θυμίζουν πρωινό βγαλμένο από ταινία του '60. Όσο για τους λιγότερο πρωινούς τύπους, το brunch με τις πλούσιες μερίδες που σερβίρει το Butterfly μπορεί να σε κρατήσει στον κήπο του μέχρι αργά το μεσημέρι. Αλλά και το βράδυ τα βήματά μας οδηγούνται στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης για ποτό που συνοδεύεται από γευστικές τορτίγιες, πίτσες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα, καθώς και για μοναδικά κοκτέιλ που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον μπαρ όποια εποχή κι αν είναι.

Η φιλοσοφία του Butterfly all day bar έχει να κάνει με την καλή διάθεση, τη θετική ενέργεια, την επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την απλότητα που τελικά κάνει τις στιγμές ξεχωριστές. Οι μουσικές επιλογές, που κινούνται ανάμεσα σε τζαζ, σουίνγκ και ροκ, ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα που σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή.

 

Butterfly, Λεωφ. Πεντέλης 8 & Στρατάρχου Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007

Facebook

Ιπποπόταμος

Εδώ συναντιούνται διαφορετικές γενιές για τον ίδιο λόγο: την αυθεντική διασκέδαση.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όταν μιλάμε για θρυλικά μπαρ, ο Ιπποπόταμος είναι από τα πρώτα σημεία που έρχονται στο μυαλό μας. Ακριβώς στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για ανθρώπους απ' όλες τις γενιές που αναζητούν έναν χώρο όπου η αίγλη δεν έχει ξεθωριάσει και η ατμόσφαιρα φέρνει κοντά τις παρέες των πενηντάρηδων και των 20 plus.

Από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ, στον Ιπποπόταμο θα βρεις καθαρά ποτά, ιδιαίτερες μπίρες εισαγωγής ή από μικρές ζυθοποιίες, την περίφημη σαγκρία και, φυσικά, τα ξεχωριστά κοκτέιλ με βάση τη ρακή. Όσο για τις γεύσεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα γουακαμόλε, ξεχωριστά σάντουιτς και χορταστικές ποικιλίες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα. Οι προσεκτικές μουσικές επιλογές από ροκ, τζαζ, σόουλ και φανκ ολοκληρώνουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτό είναι το στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ιπποπόταμος, Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Facebook

 

Μπαραλλού

Εναλλακτική διασκέδαση, ξεχωριστό design και εξυπηρέτηση που μένει αξέχαστη.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Μπαραλλού, το πρώτο εναλλακτικό στέκι της Αργυρούπολης και ένα από τα καλύτερα των νοτίων προαστίων, έρχεται και φέτος ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο για να δηλώσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το όνομά του. Γιατί αν βρεθείς εκεί δεν θέλεις να πας πουθενά αλλού. 

Όλα ξεκινούν από την πρώτη ματιά, αφού, μπαίνοντας, δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Κάθε γωνιά του μαγαζιού είναι ξεχωριστή κι έχει τον δικό της χαρακτήρα, που όμως δένει απόλυτα με το σύνολο, επιβεβαιώνοντάς σου ότι επέλεξες έναν χώρο με άποψη. Από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό ποτό, οι στιγμές στο Μπαραλλού είναι γεμάτες από χαμόγελα, άψογη εξυπηρέτηση και πολλή μουσική.

Στον ανανεωμένο κατάλογο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα κοκτέιλ που θα σε εκπλήξουν με τη γεύση τους, πλούσια γκάμα ποτών, καθώς και μπίρες που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Ο κατάλογος διαθέτει επίσης νόστιμα πιάτα, ποικιλίες και σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Όσο για τη μουσική, τα decks του μαγαζιού υποδέχονται καθημερινά διαφορετικούς DJs που κινούνται ανάμεσα σε ροκ, funky, freestyle έως και ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ τα live και οι θεματικές βραδιές δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Γιατί στο Μπαραλλού όλες οι ώρες και όλες οι εποχές έχουν το δικό τους εναλλακτικό στέκι.

Μπαραλλού, Μ. Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, 211 2137370

Facebook

Άγιος

Ελληνικό τραγούδι που σε ταξιδεύει.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Κατά τη διάρκεια των γιορτών ο Άγιος θα είναι ανοιχτός καθημερινά.

Η ελληνική μουσική έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αλλά και τον δικό της ξεχωριστό χώρο για όσους διασκεδάζουν τραγουδώντας γνώριμους στίχους. Ο Άγιος στο νεοκλασικό της Διδότου σε μεταφέρει σε παλιές δεκαετίες με μουσικές επιλογές από τα '50s μέχρι τα '90s από ανθρώπους του ραδιοφώνου που γνωρίζουν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Λαϊκά, ελαφρολαϊκά και έντεχνα συνοδεύουν το ποτό σου, είτε το απολαμβάνεις μοναχικά στην μπάρα, είτε σε κάποιο τραπέζι κάτω από το ημίφως με την παρέα σου, είτε χορεύοντας μέχρι το πρωί.

Ο Άγιος είναι εδώ για να προσφέρει αυθεντικές στιγμές διασκέδασης από Πέμπτη μέχρι Σάββατο , από τις 10 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Κάθε νύχτα είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι σε άλλες εποχές που μένει αξέχαστο!

 

Άγιος, Διδότου 33 & Ιπποκράτους, 210 3647968, 6932 749597, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ