To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών... Φωτο: Κατερίνα Αρβανίτη
0


Το Kinonό είναι ένας ολοκαίνουργιος all day χώρος που μας αρέσει πολύ. Η ιδέα ανήκει στην ιδιοκτήτρια Όλγα Μανέτα που αναζητούσε έναν άνετο χώρο και τον βρήκε στο Κουκάκι. Το Kinonό (Κοινωνώ) θέλει να υπηρετήσει αυτό ακριβώς που δηλώνει με την ονομασία του. Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών και το αρχιτεκτονικό δίδυμο Τάσος Γκοβάτσος και Χρυσάνθη Ασπρουλοπούλου (Nullstellen Laboratory), που ανέλαβε τη διακόσμηση, ανέδειξε τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν: το ασπρόμαυρο μωσαϊκό, την πέτρα, το εμφανές μπετόν και όλα τα δομικά στοιχεία σε γκρι τόνους. Τεράστια τζαμένια παράθυρα λούζουν τον χώρο με ήλιο το πρωί, ενώ το βράδυ ο φωτισμός είναι θερμός και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Η μπάρα, που κυριαρχεί στον χώρο, είναι εκπληκτική. Φτιαγμένη με ξύλο, θυμίζει γλυπτό. Η ιδιοκτήτρια, όταν εκθειάζω το ωραίο στυλ του χώρου και της μπάρας, με καμάρι μου λέει: «Την έφτιαξα μόνη μου. Ασχολούμαι με το ξύλο. Αυτή είναι η δουλειά μου». Την αγάπη της γι' αυτό που κάνει την ανακαλύπτεις και στα καθίσματα, που θυμίζουν τις σχολικές καρέκλες. Εντυπωσιακά μέσα στη λιτότητά τους είναι τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από την μπάρα. «Είναι κιούρτος που έντυσα με "καρδιά" από φοίνικα» εξηγεί η κ. Μανέτα. Σαν κουκούλια, χαρίζουν ζεστό, απαλό φως στον χώρο αλλά και στα πρόσωπα πίσω από την μπάρα. Δίπλα, πιο απομονωμένη, μια τραπεζαρία-αντίκα είναι για πριβέ δείπνα. Η μουσική από την DJ κρατάει ευχάριστη συντροφιά.

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Αυγοφέτες μπριός και σιρόπι σφενδάμου.

Το μενού δίνει ιδέες για πρόγευμα, με κλασική και πάντα αγαπημένη στραπατσάδα (€5), αυγά με ντομάτα, αλλά και λίγο γαλλικό touch με αυγοφέτες, μπριός και σιρόπι σφενδάμου (€6). Η κρύα σούπα Gazpacho (€4,50) με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, σκορδάκι και λίγο ξίδι ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχουν σνακ και τρεις ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, αχλάδι και ροκφόρ (€6,50). Από τον κατάλογο με τα aperitivi επέλεξα το κλασικό Αperol Spritz (€6) και μου άρεσε που αντί για φέτα πορτοκάλι, υπήρχε ένα μπουμπούκι από τριαντάφυλλο που του χάριζε αυτήν τη διαφορετική νότα. Στο Kinonό θα περάσεις όμορφα και θα αφήσεις το γοητευτικό περιβάλλον να σε συνεπάρει.

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Το κλασικό Αperol Spritz


☛ Kinonό, Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ