Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα.
0

► 1 → Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγο παγωτό στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται μόνο γι' αυτόν τον λόγο φέτος στην Αθήνα.

► 2 → Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι επισκέπτες του πρώτου Ice Cream Market μπορούν να δοκιμάσουν παγωτά όλων των ειδών και των παρασκευών που κυκλοφορούν στην Αθήνα, από οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέχρι μεγάλα brands με χρόνια εμπειρία στον κλάδο.

► 3 → Υπολογίζεται πως στον χώρο, ο οποίος είναι τεράστιος, καθώς καλύπτει πάνω από 4.000 τ.μ., θα υπάρχουν περισσότερα από 15 ξύλινα καταστήματα δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, ντυμένα το καθένα με το στυλ του, ενώ ήδη η ζήτηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον Σταύρο Στριλιγκά, υπεύθυνο επικοινωνίας του Ice Cream Market.

Aν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά.

► 4 → «Σε όποιον κι αν είπαμε ότι φέτος κάνουμε φεστιβάλ μόνο για παγωτό ενθουσιάστηκε και μας ανέφερε πως θα 'ρθει. Παρατηρούμε πως υπάρχει ζήτηση. Το βλέπουμε από τους συνεργάτες μας, τα social media, τα τηλέφωνα. Είναι μια πρόταση που ο κόσμος την αποζητά» εξηγεί ο ίδιος.

► 5 → Ήδη, αν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά. Ο κ. Στριλιγκάς ανήκει στην ομάδα που εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Athens Street Food Festival, το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γαστρονομική τομή στην πόλη και να κάνει διάσημο ένα είδος φαγητού που κατά καιρούς έχει λοιδορηθεί αρκετά.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
«Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό».

► 6 → «Tα street food festivals τα είχαμε δει στο εξωτερικό και είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ. Όπως είδαμε, ο κόσμος το ήθελε πολύ. Έτσι έγινε και με το παγωτό. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με γλυκό. Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα» προσθέτει.

► 7 → Κι αν τον περασμένο Μάιο τα μπέργκερ και τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, τώρα τον Ιούνιο τη θέση τους θα πάρουν τα βαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας–, οι «καμινάδες» και τα ντόνατς παγωτού και τα ιδιαίτερα χωνάκια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα social media διάσημων ice cream markets της Νέας Υόρκης.

► 8 → Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού. Όπως προβλέπει ο κ. Στριλιγκάς, αρκετοί θα είναι αυτοί που πρόκειται να δοκιμάσουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις, χωρίς βέβαια να αγνοούν τις κλασικές, που φέρνουν σε πολλούς αναμνήσεις από το παρελθόν.

► 9 → Η ιστορία του παγωτού έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα φαίνεται να ξεκινά το 1718, με το βιβλίο μαγειρικής της Mary Eales που θεωρείται πως περιέχει την πρώτη συνταγή στα αγγλικά. Σύμφωνα με αυτήν ο ζαχαροπλάστης παρασκεύαζε την κρέμα και αμέσως μετά την έβαζε σε έναν κουβά και μια δεξαμενή με πάγο για να ψύξει.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Bαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας.

► 10 → Χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να γίνεται όλο και πιο διάσημο, ιδιαίτερα στις βασιλικές αυλές στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρουν πως οι πρώτες παρασκευές και τα πρώτα παγωτά είχαν σερβιριστεί ήδη στα συμπόσια του Λουδοβίκου XIV, τον 17ο αιώνα. Σταδιακά, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονταν, οι παρασκευές γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες κι έτσι σήμερα, 300 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή, το παγωτό έχει γίνει κύριο γλυκό σε όλους τους λαούς του κόσμου, ενώ έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές για όλα τα γούστα, ακόμα και αλμυρές.

► 11 → «Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό». Μία από τις τάσεις φέτος που έχει παρατηρηθεί ήδη πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι τα vegan παγωτά και αυτά χωρίς γλουτένη.

► 12 → Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ζαχαροπλάστες ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους, ακόμα και ρυζιού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ωραίο και κρεμώδες παγωτό, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

► 13 → «Αν έλεγε κανείς πώς ψάχνει για vegan παγωτό πριν από 2-3 χρόνια, θα τον θεωρούσαν τρελό» λέει γελώντας ο κ. Στριλιγκάς. Σήμερα, λοιπόν, πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ασπαστεί την τάση, δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή παγωτού στους vegan, καθώς μέχρι τότε το μοναδικό που μπορούσαν να δοκιμάσουν ήταν το σορμπέ.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού.

► 14 → Παράλληλα με τα παγωτά, επειδή το Ice Cream Market, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, θα γεμίσει με οικογένειες και παιδιά, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες, ενώ την ίδια ώρα οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν δωρεάν φλιπεράκια –κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Φλίπερ Αθηνών–, να χτίζουν τουβλάκια και να παρακολουθήσουν το bubble show με τη La Petite Marguerite. Στον χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καφέ και μπαρ, ενώ τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Pepper 96.6 μαζί με πλήθος γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs.

Ιnfo:

Παρασκευή 16:00-24:00

Σάββατο 11:00-24:00

Κυριακή 11:00-24:00

Εισιτήριο: 3 ευρώ (με 3 γευστικές δοκιμές)

Πληροφορίες 210 9636489

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.