Vinyl hunting με τους Bazooka

Vinyl hunting με τους Bazooka Facebook Twitter
0

Οι Bazooka είναι η μπάντα που κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό του περιοδικού «Velvet» τον περασμένο Ιούνιο. Ο σκληρός ήχος τους είναι ένα κράμα post punk, garage και ακατέργαστου lo-fi. Αποτελούνται από δύο ντράμερ κι έναν κιθαρίστα, που καταφέρνουν να παράγουν έναν μεστό, σχεδόν νευρωτικό ήχο, με λυσσασμένα beats και εκκωφαντικά εθιστικά riffs. Η μανία αυτών των παιδιών για τις μουσικές που γουστάρουν μπορεί μόνο να συγκριθεί με μεσημεριανό διάλειμμα κινηματογραφικών κριτικών σε διεθνές φεστιβάλ που μιλάνε εμμονικά για ταινίες. Pavement, Husker Du, Minutemen, freejazz, τζαμαρίσματα είναι μερικές από τις λέξεις που ακούγονται όσο στεκόμαστε πάνω από τα ράφια με τα βινύλια. Μιλάμε για την επικείμενη μίνι ευρωπαϊκή τουρνέ τους και προσπαθώ να τους πείσω για τη σπουδαιότητα του live τους τον Νοέμβριο στο βερολινέζικο White Trash. Μετά τη μουσική αναζήτηση στην πόλη, τους ζητάω να μου προτείνουν τα βινύλια που «λιώνουν» στο πικάπ τους και βγάζω το μπλοκάκι μου για να κρατήσω σημειώσεις...

Sic Alps - «A long way around to a shortcut»

«Aνώμαλο, noise-pop με φουλ '60s επιρροές. Από τη μία έχει πιασάρικα tracks και από την άλλη σκατένια περάσματα feedback και αποσύνθεσης. Η μεγαλύτερή μας επιρροή τους τελευταίους 3 μήνες».

Sonic Youth - «Death Vallery 69 promo (12")»

«"To Ιnhuman" και το "Brother James" είναι 2 από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια. Δαιμονισμένο no wave».

Circle Jerks - «Groupsex»

«Ο δίσκος που βάζουμε για να διασκεδάσουμε. Στην αρχή μάς φάνηκε κοινότoπος, αλλά με τον καιρό καταλάβαμε ότι είναι αρκετά έξυπνη η μουσική τους και κολλητικά τα κομμάτια τους».

Hospitals - «Hospitals»

«Noise-rock ήχος. Είναι αρκετά μικρός και τον ακούμε 2-3 απανωτές φορές, δίχως να μπουχτίσουμε».

Minutemen - « Double nickels on the dime»

«Σαράντα πέντε κομμάτια χωρίς ανάσα! Τελικά, οι διπλοί δίσκοι δεν είναι και τόσο κακή ιδέα! Έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουμε κάτι τέτοιο».

The Beatles - «Meet the Beatles»

«Το ακούμε, συνήθως, όταν επιστρέφουμε σπίτι μεθυσμένοι. Φάρμακο».

Dwarves - «Blood Guts & Pussy»

«Τρυφερό, παραπονεμένο, λιτό και απέριττο με γλαφυρό ύφος, με βάθος στο νόημα και αρρωστιάρικο σαν χλέπα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ