Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε ξενώνα που φιλοξενεί κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε ξενώνα που φιλοξενεί κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα Facebook Twitter
0

Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί τίμησε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων με μια επίσκεψη σε ξενώνα όπου φιλοξενούνται κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα, τα οποία εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων ή χωρίστηκαν από τους γονείς τους ενώ έφευγαν για να γλυτώσουν από τις συρράξεις.


Η διάσημη ηθοποιός επισκέφθηκε τουλάχιστον 20 κορίτσια σε ένα κέντρο φιλοξενίας στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Τα παιδιά αυτά προέρχονταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα, επισήμανε η UNHCR σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Σχεδόν όλες τους είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και πολλές έμειναν έγκυες και τεκνοποίησαν αφού βιάστηκαν.

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε ξενώνα που φιλοξενεί κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα Facebook Twitter


«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ακόμη χειρότερη όταν τη διαπράττει κάποιος με στολή που έχει πάρει όρκο να προστατεύει» τους αθώους πολίτες, δήλωσε η Τζολί. «Επομένως, είναι ευθύνη όσων φορούν στολή να ηγηθούν τώρα (και) να αποκαταστήσουν όσα έγιναν και να παραδειγματίσουν αναλαμβάνοντας νέες δεσμεύσεις».

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε ξενώνα που φιλοξενεί κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα Facebook Twitter
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε ξενώνα που φιλοξενεί κορίτσια πρόσφυγες στην Κένυα Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Κένυα φιλοξενεί 491.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 101.713 είναι από το Νότιο Σουδάν, όπου όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ εκτυλίσσεται η ταχύτερα διογκούμενη προσφυγική κρίση παγκοσμίως.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ