Η κατανάλωση αβοκάντο στην εγκυμοσύνη μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα βρέφη.
Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Research, έδειξε, ότι η κατανάλωση αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης τροφικών αλλεργιών στα μωρά, έως την ηλικία των 12 μηνών.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας σε συνεργασία με το Hass Avocado Board (HAB), έναν οργανισμό που προωθεί την κατανάλωση αβοκάντο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη Kuopio Birth Cohort (KuBiCo), που περιλαμβάνει έγκυες γυναίκες οι οποίες γέννησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο στη Φινλανδία.
Αναλύθηκαν δεδομένα από 2.272 συμμετέχουσες, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν σε «καταναλώτριες αβοκάντο» (εφόσον κατανάλωσαν οποιαδήποτε ποσότητα σε τουλάχιστον ένα τρίμηνο της εγκυμοσύνης) και «μη καταναλώτριες» (καμία κατανάλωση). Στη συνέχεια, αξιολογήθηκαν οι αλλεργικές αντιδράσεις των βρεφών τους σε ηλικία 12 μηνών, μέσω ερωτηματολογίων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν 43,6% μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης τροφικής αλλεργίας στα βρέφη των μητέρων που κατανάλωναν αβοκάντο κατά την κύηση.