Σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας για το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2014, που εξέδωσε προ ολίγου το Twitter, παρατηρείται μια αλματώδης άυξηση της τάξης του 40% στα αιτήματα κυβερνήσεων για παράδοση στοιχείων χρηστών καθώς και για την απόσυρση συγκεκριμένου περιεχομένου, από το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου.
Συνολικά το Twitter δέχτηκε 2.871 αιτήματα για παράδοση προσωπικών στοιχείων συγκεκριμένων χρηστών, στο β' εξάμηνο του 2014, με "πρωταθλητές" την Τουρκία, την Ρωσία και τη Γερμανία, ενώ στην κορυφή της λίστας των χωρών που ζήτησαν την απόσυρση συγκεκριμένου περιεχομένου, βρέθηκε και πάλι η Τουρκία (477 αιτήματα) με δεύτερη τη Ρωσία (91) και τη Γερμανία (43).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει βρεθεί πολλές φορές σε απευθείας σύγκρουση με το Twitter μέσα στο 2014, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο όταν είχε χρησιμοποιηθεί για τη διασπορά κατηγοριών για διαφθορά από πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου. Σύγκρουση η οποία είχε οδηγήσει σε προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας στη χώρα με κυβερνητική εντολή.
Από τα 387 αιτήματα παράδοσης στοιχείων χρηστών που έλαβε από την Τουρκία το Twitter, δεν ικανοποίησε ούτε ένα, ενώ σύμφωνα με την Έκθεση του κοινωνικού δικτύου, "ικανοποίησε μερικώς" το 80% των αιτημάτων που έλαβε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
σχόλια