Panasonic GH5s: H πιο «ευαίσθητη» κάμερα στην ιστορία των Lumix

Panasonic GH5s: H πιο «ευαίσθητη» κάμερα στην ιστορία των Lumix Facebook Twitter
Η νέα κάμερα της Panasonic είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου και είναι ανθεκτική στο νερό, στη σκόνη και στις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι -10°C.
0

Από το λανσάρισμά της, η Panasonic Lumix GH5 παρουσιάστηκε σαν μια «βιντεοκεντρική» κάμερα και από ότι φαίνεται η Panasonic θέλει να πιέσει κι άλλο σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την mirrorless Lumix GH5s στην πρόσφατη έκθεση CES 2018. Πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε εκείνους που έχουν περισσότερη τρέλα για τα 4Κ βίντεο παρά για τη σταθερή φωτογραφία, αφού μέσα στο σώμα της κρύβει μια παντοδύναμη βιντεοκάμερα. Έχει λίγες εμφανείς διαφορές από το προηγούμενο «απλό» μοντέλο και έναν τελείως διαφορετικό αισθητήρα 10,2MP για σημαντικά πιο μεγάλη ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτός ο νέος αισθητήρας της είναι σε θέση να κάνει πραγματικά τρομερή δουλειά και να καταγράψει σπουδαία αποτελέσματα σε υψηλές τιμές ΙSO.

Στο μενού της Panasonic Lumix GH5s λειτουργούν δύο ξεχωριστά native συστήματα ISO, ένα χαμηλού και ένα υψηλού εύρους, για λήψεις σε ανάλυση έως Cinema 4K (4160x2160) στα 60 fps. To χαμηλού εύρους σύστημα εκτείνεται από 400 έως 2500 ISO, αλλά μόλις ξεπεραστεί αυτό το όριο αναλαμβάνει λειτουργία το υψηλού εύρους σύστημα από 2500 μέχρι 51200 ISO. Mε αυτό το σύστημα εξαλείφεται ο θόρυβος των σκοτεινών πλάνων και η κάμερα μπορεί να καταγράφει κάθε λεπτομέρεια ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία της λήψης.

Panasonic GH5s: H πιο «ευαίσθητη» κάμερα στην ιστορία των Lumix Facebook Twitter
Στο μενού της Panasonic Lumix GH5s λειτουργούν δύο ξεχωριστά native συστήματα ISO, ένα χαμηλού και ένα υψηλού εύρους, για λήψεις σε ανάλυση έως Cinema 4K (4160x2160) στα 60 fps

Επιπλέον, το βίντεο καταγράφεται με ρυθμούς δεδομένων τόσο υψηλές όσο 400Mbps (50ΜΒ/s) έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα HDR βίντεο με δισεκατομμύρια χρώματα, το οποίο μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε αυτά των επαγγελματικών βιντεοκαμερών. Μπορεί επίσης να εξάγει τα HDR βίντεο μέσω της θύρας HDMI 2.1, έτσι ώστε να μπορείτε να τα «κρίνει» ο χρήστης καλύτερα και επί τόπου σε κάθε σετ, ενώ μια πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι η Live View Boost, με την οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τη σύνθεση ακόμα και απόλυτο σκοτάδι. 

Μια ακόμη χρήσιμη λειτουργία είναι το Multi-Aspect Ratio που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει εγγραφή σε διάφορες αναλογίες διαστάσεων εικόνας όπως το δεδομένο 4:3, το πανοραμικό 16:9, και το τετράγωνο 1:1, με τη διευκρίνηση ότι ο αισθητήρας είναι ελαφρά oversize για να εξυπηρετεί καλύτερα τα κινηματογραφικά φορμά και ιδιαίτερα το 4K. H GH5S μπορεί να κάνει εγγραφή 14-bit RAW, δυνατότητα που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην επεξεργασία. Διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 225 σημείων με αναγνώριση προσώπου-ματιού σε ταχύτητα 0.07 sec και προσφέρει τη δυνατότητα για burst shoot στα 12fps ή 8fps με συνεχή αυτόματη εστίαση.

Panasonic GH5s: H πιο «ευαίσθητη» κάμερα στην ιστορία των Lumix Facebook Twitter
Έχοντας ρίξει το βάρος στη λήψη video, η Panasonic έχει τοποθετήσει υποδοχή για επαγγελματικά μικρόφωνα και λειτουργία V-Log για σωστή ρύθμιση των χρωμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή της και στην αντοχή της μηχανής σε σκληρή χρήση. Είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου, έχει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη και μπορεί να λειτουργήσει και σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C. H εγγραφή των αρχείων γίνεται σε 2 κάρτες SD. Η μηχανή θα είναι διαθέσιμη το Φεβρουάριο, με τιμή 2550 ευρώ μόνο για το σώμα.

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM