Τα emoji αντικαθιστούν τα PIN;

Τα emoji αντικαθιστούν τα PIN; Facebook Twitter
1

Θεωρείται κοινός τόπος, ιδιαίτερα από τους ειδικούς σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, ότι οι αριθμητικοί κωδικοί PIN (Personal Identification Number) αποτελούν ένα ισχνό και ευάλωτο μέτρο ασφάλειας.

Τα PIN παρέχουν συνολικά 7.290 μοναδικούς, τετραψήφιους συνδυασμούς οι οποίοι, μάλιστα, για αρκετούς είναι και δύσκολο να απομνημονευθούν.

H βρετανική εταιρεία, Intelligent Environments, για να ξεπεράσει τα παραπάνω μειονεκτήματα των PIN στην εφαρμογή τραπεζικών συναλλαγών για Android που δημιούργησε, είχε την ιδέα να αντικαταστήσει τους αριθμούς του τετραψήφιου κωδικού PIN με emoji.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημά της παρέχει ισχυρότερη ασφάλεια από τα συμβατικά PIN, αφού τα 44 πασίγνωστα emoji που διαθέτει στους χρήστες, δίνουν συνολικά 3,5 εκατομμύρια μοναδικούς συνδυασμούς, που ο καθένας τους απομνημονεύεται έυκολα και δεν είναι εύκολο να μαντευθεί από κάποιον χάκερ.

Φανταστείτε λοιπόν ότι το επόμενο PIN σας ενδέχεται να αποτελείται από το συνδυασμό λέξεων "πιγκουίνος, αστυνομικός, κολκύθα, κραγιόν" αντί για την ημερομηνία γεννήσεώς σας. 

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της νέας υπηρεσίας:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Απλά μαθηματικά: Το PIN είναι συνδιασμός 4 αριθμών (0-9) και ο κάθε αριθμός μπορεί να επαναλαμβάνεται. Άρα10!=10.000 . Εάν ο κάθε αριθμός δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται τότε 10x9x8x7= 5040. Επίσης 1234 είναι διαφορετικό PIN από το 4321...Πως κατέληξαν στο 7.290 άγνωστο! Εάν κάποιος κατάλαβε, παρακαλώ πολύ να μου εξηγήσει...