ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τελικά τα κινητά προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο ή όχι;

Τελικά τα κινητά προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο ή όχι; Facebook Twitter
Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες χρήστες έτειναν να παρουσιάζουν συχνότερα καρκίνο στον εγκέφαλο σε αντίθεση με τις γυναίκες όπου το ποσοστό ήταν μηδενικό. Η εμφάνιση αυτού του καρκίνου ήταν σημαντική σε άτομα που είχαν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, όμως ήταν πριν το 1982 και κυρίως πριν την εμφάνιση των κινητών.
4

Από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα το 1987, η χρήση τους έχει αυξηθεί κατά 94%- κι αυτό μόνο στην Αυστραλία. Έκτοτε, τα σενάρια για το αν προκαλούν ή όχι καρκίνο στον εγκέφαλο δίνουν και παίρνουν και οι αντίστοιχες μελέτες κατά καιρούς καταλήγουν σε διάφορα συμπεράσματα υπέρ και κατά, που θεωρούνται ωστόσο επισφαλή καθώς συνήθως η έρευνα έχει μικρό χρονικό εύρος μελέτης.

Κάτι που δεν συμβαίνει βέβαια στην σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, το οποίο εξέτασε τον συσχετισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων και καρκίνου του εγκεφάλου σε βάθος 29 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου σε 19.858 άνδρες και 14.222 γυναίκες στην Αυστραλία από το 1982 έως και το 2012, σε συνάρτηση με τα ποσοστά χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας από το 1987 έως και το 2012. Το βασικότερο συμπέρασμα ήταν πως τα περιστατικά καρκίνου δεν αυξήθηκαν αισθητά τα τελευταία 30 χρόνια στην ηλικιακή ομάδα 20 – 84 ετών, στοιχείο που πιστοποιεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η έντονη χρήση κινητού δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες χρήστες έτειναν να παρουσιάζουν συχνότερα καρκίνο στον εγκέφαλο σε αντίθεση με τις γυναίκες όπου το ποσοστό ήταν μηδενικό. Η εμφάνιση αυτού του καρκίνου ήταν σημαντική σε άτομα που είχαν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, όμως ήταν πριν το 1982 και κυρίως πριν την εμφάνιση των κινητών.

4

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ