Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα, εν ώρα αιχμής, στο μετρό του Λονδίνου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq.

«Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (...) το Ισλαμικό Κράτος», επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο μετρό του Λονδίνου, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν έναν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο Τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Αυξάνεται το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

Το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε, στον απόηχο της επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί στο μετρό του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το BBC, η Τερέζα Μέι είπε συγκεκριμένα πως αυξάνεται από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» -που είναι το ανώτερο επίπεδο- και αυτό σημαίνει ότι μια νέα επίθεση θεωρείται επικείμενη.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι πολίτες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της χώρας μεγαλύτερη παρουσία ένοπλων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών. «Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες», τόνισε η Μέι.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM