Νετανιάχου: Καταδικασμένοι οι μαχητές της Χαμάς, ετοιμαζόμαστε για τη χερσαία εισβολή

Πόλεμος στο Ισραήλ- Διάγγελμα Νετανιάχου: Προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία εισβολή στη Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφορικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ και την επικείμενη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχουεπισήμανε ότι «είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας. Οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων. Προσέθεσε δε ότι όλα τα μέλη της Χαμάς «είναι καταδικασμένοι».

Κατά την έναρξη των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι όλοι στην κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω οι πολίτες που απήχθησαν από τη Χαμάς.

Παράλληλα ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προετοιμάζονται «για μία χερσαία εισβολή», όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Από τις συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων αξιωματούχων θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας εισβολή είπε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και εγώ», για την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος. «Αλλά αυτό θα γίνει μετά το τέλος του πολέμου» διευκρίνισε ο Νετανιάχου.

Επανέλαβε το μήνυμα προς του κατοίκους της Γάζας, καλώντας τους να μετακινηθούν προς τον νότο. Την ίδια ώρα απευθύνθηκε και στους πολίτες λέγοντας ότι  «συστήνουμε να φέρουν όπλα».

Είπε δε ότι πλέον οι ηγέτες του κόσμου καταλαβαίνουν ότι «η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς».

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, ανέφερε σε δημοσίευμά της νωρίτερα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον: Influencer κατηγόρησε τρανς πιλότο για τη συντριβή

Διεθνή / Ουάσινγκτον: Τρανς πιλότος μηνύει influencer που την κατηγόρησε για το αεροπορικό δυστύχημα

Η τρανς πιλότος κατέθεσε αγωγή δυσφήμισης εναντίον του influencer, καθώς ισχυρίστηκε στα social media ότι εκείνη πετούσε το στρατιωτικό ελικόπτερο τον Ιανουάριο, σκοτώνοντας 67 ανθρώπους
LIFO NEWSROOM