Πόσο καιρό εργάζεσαι ως bartender; Πώς ξεκίνησες;
Εργάζομαι ως bartender εδώ και είκοσι χρόνια. Ο πατέρας μου είχε κάβα ποτών και από μικρός ψαχούλευα τις ετικέτες των ποτών, τα αρώματα και τα περίεργα μπουκάλια. Μεγαλώνοντας, αποφάσισα να μπω πίσω από την μπάρα. Επιλογή ή απλώς τύχη, δεν ξέρω...
Σε έχει κουράσει καθόλου να δουλεύεις νύχτα;
Επειδή το βλέπω κυρίως ως μια δουλειά που αγαπώ, δεν με έχει κουράσει με αυτή την έννοια. Μου αρέσει πολύ και προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ.
«Ambos Mundos». Πώς σου ήρθε το όνομα; Τι σημαίνει;
«Ambos Mundos» σημαίνει «Και οι δυο κόσμοι». Το όνομα πηγάζει μέσα από την ουσία του ποτού αλλά και τη ζωή μου σε διάφορα επίπεδα. Πάντα δύο κόσμοι, ίσως διαφορετικοί, που ενώνονται και γίνονται ένα.
Τι περιέχει το κοκτέιλ που δημιούργησες;
40 ml Bacardi Superior, 10 ml Bacardi Gold, 25 ml Punt e Mes, 10 ml St.Germain, 7,5 ml σπιτικό σιρόπι ρόδι και 2 σταγόνες bitter λεβάντα.
Πώς σου ήρθε η ιδέα;
Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσω ένα κοκτέιλ στο οποίο το καθετί που σχετίζεται με αυτό να έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία και όλα μαζί να αποτελούν ένα αρμονικό σύνολο. Ακόμα και το όνομα, κατά κάποιον τρόπο «επεξηγεί» αυτή την αρμονία.
Πού έχεις ταξιδέψει μέχρι σήμερα με αφορμή το κοκτέιλ που δημιούργησες;
Σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο Παρίσι μέχρι στιγμής, αλλά προγραμματίζω κι άλλα δύο ταξίδια-έκπληξη! Αν μέσα στο ταξίδι βάλουμε και την πορεία αυτού του κοκτέιλ, αυτό που μου έχει κάνει περισσότερη εντύπωση είναι πώς μερικοί άνθρωποι σε υποδέχονται στον χώρο τους, στη δουλειά τους, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε βοηθήσουν και να σε κάνουν να νιώσεις οικεία.
Πες μας λίγα λόγια για τον διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχεις;
Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Bacardi Legacy», είναι παγκόσμιος και στην Ελλάδα γίνεται για δεύτερη φορά. Είναι από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στον κόσμο κι έχει διάφορες φάσεις. Ο τελικός έχει τέσσερις φιναλίστ (όπως είμαστε τώρα) και μένει ο ένας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό.
Σου έχουν πει ποτέ πελάτες ότι δεν τους άρεσε κάποιο κοκτέιλ που έκανες; Πώς αντέδρασες;
Ναι, μου το έχουν πει! Για μένα είναι πολύ φυσικό. Γεύση δίνουμε και αποκλείεται να μην υπάρχουν αποκλίσεις. Η αντίδραση; Ένα χαμόγελο, λίγο χιούμορ, για να αποφύγουμε την αμηχανία, και ένα καινούργιο κοκτέιλ (ή μια μπίρα που είναι σίγουρη «συνταγή»).
Ποιο είναι το αγαπημένο σου κοκτέιλ (εκτός από το δικό σου);
Daiquiri Classic! Είμαι λάτρης του κλασικού κοκτέιλ και γι' αυτόν το λόγο και το δικό μου έχει μια τάση προς αυτή την κατεύθυνση.
σχόλια