Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Δικαίωμα στα φτηνά βιολογικά!

Αν και η στήλη είναι κομπλεξικάκαχύποπτη απέναντι στα σουπερμάρκετ και συχνά προτιμά (όχι πάντα εν αγνοία της)να την πιάνουν κορόιδο ορισμένοι καλλιτέχνες του γαστρονομικού κοπανιστού αέρα,είδε με πολύ καλό μάτι την πρωτοβουλία της αλυσίδας καταστημάτων discount «PLUS» (www.plus.gr). Διαθέτουν πλέον μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικάπροϊόντα, τα BIO-BIO, σε ανταγωνιστικές τιμές. Και ακόμαπιο θετικό είναι το γεγονός ότι το 40% των προϊόντων αυτών προέρχονται από έλληνεςβιοκαλλιεργητές. Μπράβο και σ' ανώτερα.

Θα γίνει της Βαβυλωνίας

Αυτή τη Δευτέρα, 11Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (ριπίτ, στη Θεσσαλονίκη) θα γίνειη φετινή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, η πράγματι πρωτοποριακή γαστρονομική γιορτή καιπαράσταση. Φέτος, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σαλονικιό δημοσιογράφοΚωστή Ζαφειράκη προκαλούν τρεις ταλαντούχους σεφ να δημιουργήσουν ζωντανά έναπιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά: τυρί φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα,παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Και μετά, όλοι, κοινό και συμμετέχοντες, θααπολαύσουν φαγητό και έξοχο κρασί. Πληροφορίες: WINE PLUS, 2310 888 311,e-mail: [email protected].

Ταχυφαγείο

Σήμερα Πέμπτη 7 και αύριοΠαρασκευή 8 Ιουνίου, το εστιατόριο «Οι Λωτοφάγοι» θα παρουσιάσει τα νέατου πιάτα, παρέα με τους οίνους του Κτήματος Λαντίδη. Ο συνδυασμός προμηνύεταιαπολαυστικότατος. Τα T.G.I. Friday's,μάλλον λόγω της πρόσφατης προβολής της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»,έχουν μπει σε κλίμα τροπικό. Μπορείς να δροσιστείς με κάποια από τις πέντεγεύσεις του Bacardi Mojito Madness και να γευτείςκάποιο εξωτικό πιάτο όπως την Tropical Chicken Salad, δηλαδή στήθοςκοτόπουλου παναρισμένο σε μείγμα καρύδας και μπανάνας, σερβιρισμένο με πράσινησαλάτα, με κομμάτια πεπόνι και ανανά, μαζί με παρμεζάνα και καρύδια. Πολύενδιαφέρουσα η αλλαγή στο Hilton, συγκεκριμέναστην κορυφή του, όπου πλέον βρίσκεται το νέο εστιατόριο Galaxy Roof (210 7281403), με εντυπωσιακά ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Λεπτομέρειες προσεχώς. Και τώρα,κάτι πιο απλό. Από τα καλύτερα burger της πόλης, στα νότια προάστια τουλάχιστον, είναι εκείνα του Burgering House.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT