Ο οργασμός των σεφ

Ο οργασμός των σεφ Facebook Twitter
Vardis
0

* Ηέκπληξη του καλοκαιριού έρχεται από ταΒόρεια Προάστια. Το γνωστό βραβευμένογαλλικό εστιατόριο Vardisτου ξενοδοχείου Πεντελικόν άλλαξε τηνφιλοσοφία της κουζίνας του. Έκανε στροφήστις ελληνικές γεύσεις. Ο καινούργιοςσεφ Αστέριος Κουστούδης εμπνέεται απότις παραδοσιακές συνταγές και συνθέτειένα γευστικό ελληνοπρεπές μενού. Τριλογίαφάβας -παντζάρι, μάραθο, κόκκινη πιπεριά-μεγαρίδες σχάρας,καραβίδεςσοτέ σταμναγκάθι με ντομάτα και ταλιατέλεςκαρότου, αλλά και λαβράκισχάρας με φινόκιο, καιμπάμιες με λιαστή ντομάτα. Τα εξαιρετικήςποιότητας υλικά και προϊόντα τηςελληνικής γης αναδεικνύονται μεδημιουργικές πινελιές. Η νόστιμη ελληνικήκουζίνα σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά.

*Hσεφ Νένα Ισμυρνόγλου επιστρέφει σταπαλιά της λημέρια. Θα τη βρείτε ναμαγειρεύει με κέφι στο κηφισιώτικοεστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης.Στο ανανεωμένο μενού δίνει στις σάλτσεςτης και στις μαρινάδες της τη γευστικήένταση από φρούτα και λαχανικά.

*Ανέχετε διάθεση για καλό φαγητό υψηλώνπροδιαγραφών, φινετσάτο περιβάλλον καιόλα αυτά σε ένα μπαλκόνι πάνω στονΑργοσαρωνικό, η Γαλάζια Hytraάνοιξε και σας περιμένει. Μετακόμισεκαι φέτος, για να καλοκαίρι, από τουΨυρρή στη Βουλιαγμένη, στο AstirPalace.OΣτέφανος Κολιμάδης μαγειρεύει στηνκουζίνα υπό τις οδηγίες του τριάστερουMartín Berasategui. Έχουν δουλέψει σε ελληνικέςγεύσεις δημιουργώντας απλά πιάτα όπουτα φυσικά αρώματα έχουν τον πρώτο λόγο.Το περιβάλλον είναι ευχάριστο με μοντέρνααλλά λιτή διακόσμηση. Μια επιλογή γιαξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές. Ανέχει και φεγγάρι, ακόμα καλύτερα.

*ΟΣτόλος ο πολεμικός -ένα πρώην οινομαγειρείογια πρόσφυγες του 1922- αναπαλαιώθηκε μεμεράκι και σε περιμένει στη Δραπετσώναμε κλασικούς ελληνικούς μεζέδες.Εντυπωσιακή είναι η συλλογή από ταχειροποίητα πλοία-κάδρα. Κανονικόςστόλος. Η κουζίνα ταξιδεύει στιςκυκλαδίτικες γεύσεις. Σαλιγκάρια γιαχνίκαι καλαμάρι στο φούρνο όπως το φτιάχνουνστην Κίμωλο, πατρίδα του ιδιοκτήτη.

*Οκτώθαλασσινά πιάτα έχει βάλει στον κατάλογότου για το καλοκαίρι το Μάνη-Μάνη, στοΚουκάκι. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βγάζειαπό την κουζίνα του μεταξύ άλλωνρεβιδοκεφτέδες με γαρίδες και σάλτσαταραμά, μύδια αχνιστά σε σάλτσα απόλεμονόχορτο, χταπόδι σε μικρή σαλάταμε ντομάτα και καπαρόφυλλα, μαρινάτογαύρο με φρέσκο κάρδαμο και ντομάτεςφουρνιστές ή σουπιές με τσιγαρολάχανοκαι φασόλια μαυρομάτικα, μπακαλιάρο μεπαντζάρια και πουρέ πατάτας αρωματισμένομε σκόρδο.

*Συνωστισμόςαστεριών στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειοτης Κρήτης. Το πεντάστερο ξενοδοχείοOutoftheBlueCapsisEliteResort,αφού ολοκλήρωσε πέρυσι την πλήρηανακαίνισή του, κάνει φέτος γαστρονομικήεπίθεση. Σε συνεργασία με τον ΑπόστολοΤραστέλη, ιδιοκτήτη της Σπονδής, έφερεμεγάλα ονόματα στις κουζίνες του. Έχουμεκαι λέμε. ΟΓάλλος ChefEricFrechon(2 αστέρια Michelin),του ξενοδοχείου Bristolστο Παρίσι σε συνεργασία με τον ArnaudBignon(2 αστέρια Michelin),executiveChefτου εστιατορίου Σπονδή, ανέλαβαν τοπολυτελές εστιατόριο του συγκροτήματος,το Precieux.Ο Arnaud Bignon επίσης ανέλαβε το εστιατόριοEl Greco Gourmet και o Ιταλός Chef Gianluca Guglielmi τοιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείουSafran Pool Restaurant. Για όσους επιδιώκουν τηναπόλυτη πολυτέλεια στις διακοπές.

WINE LIST

Ως ένα από τα τρία καλύτερα οινοποιεία της Νεμέας βραβεύτηκε το Κτήμα Νέμειον της οικογένειας Βασιλείου στην  πρόσφατη εκδήλωση Γεύσεις Νεμέας που διοργάνωσε η Vinetum. Από τα κρασιά  του Κτήματος ξεχωρίζει ως κορυφαία ετικέτα το Ηγεμών Grand Reserve. Αγιωργήτικο, τι άλλο, είναι η ποικιλία του –από βιολογικούς αμπελώνες- και η οινοποίησή του δίνει ένα κρασί με λαμπερό βαθύ ρουμπινί χρώμα και βιολετί ανταύγειες. Το μπουκέτο των αρωμάτων του είναι πολύπλοκο και θυμίζει λικέρ κεράσι με νότες αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Στη γλώσσα είναι ισορροπημένο με νότες βανίλιας, ξύλου, μόκας και καραμέλας βουτύρου. Το κρασί αυτό μπορεί να συνοδέψει ευχάριστα κόκκινα κρέατα και τυριά. Τη διάθεσή του στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Κάβα Ανθίδη ενώ πρόσφατα το Κτήμα υπέγραψε συμφωνία για τη διάθεσή του στην αμερικανική αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ